Miyomlar gebeliğe engel olur mu ?

Miyomlar gebeliğe engel olur mu ?

Miyomlar gebeliğe engel olur mu ?

Miyomlar gebeliğe engel olabilir. Özellikle büyük boyutlu miyomlar, ki bunlar genelde  3 cm ve üzeri myomlardır. Özellikle rahim iç tabakısına yerleşmiş ise (intramural miyom), yada büyük boyutlu rahimin dış tabakasına yerleşmiş miyomlar, ki genelde 7 cm ve üzeri boyutlarda ise, rahim ağzı kanalını veya tüpleri tıkıyor ise, miyom içinde çürüme var ise, gebe kalmanıza engel olabilir.

Gebe kalmadan önce mutlaka doktorunuza gidip,muayene olmanız ve rahimde miyom olup olmadığı nı araştırmanız gerekmektedir.

Sağlıklı bir yaşam dilerim.

Fb/ Mert Göl

Bu makale 16 Nisan 2020 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Mert Göl

Prof. Dr Mert GÖL ; mesleki hayatına hem İstanbul hem de İzmir de devam etmektedir. İstanbul’da BHT CLINIC İstanbul Tema Hastanesi hemde İzmir’de de özel muayenehanesinde hastalarını değerlendirmektedir, Ameliyatlarını da İzmir’deki tüm hastanelerde gerçekleştirebilmektedir. 1 Aralık 1971 tarihinde doğan Prof. Dr. Mert GÖL, ilk ve ortaokul eğitimini İzmir’de tamamladı. 1996 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdikten sonra tıpta uzmanlık sınavında Türkiye’de derece yapıp en yüksek puanla Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümünü kazandı. 2001 yılında uzman olduktan sonra Atatürk Eğitim ve Araştırma hastanesinde Başasistanlık, sonrasında Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümünde öğretim görevlisi olarak çalıştı. Bu sırada TUBİTAK bursu kazanarak Almanya’da ...

Etiketler
Miyom gebeliğe engel mi
Prof. Dr. Mert Göl
Prof. Dr. Mert Göl
İstanbul - Kadın Hastalıkları ve Doğum
Facebook Twitter Instagram Youtube