Yüksek tiroid

  • Merhaba Hocam. 3 yıldır tiroid hastasıyım. Değerlerim yüksek. Hamileliğimde başlamıştı. Düzenli kontrole gidiyorum. Yalnız Eylül ayında tsh: 1.448 t4: 1.10 t3: 2.56 değerler çıktı. Bir önceki kontrolümde yani 9 aralık 2019da da tsh: 1.96 idi. Doktorum 100 mg dan devam ettiriyor bu değerlere göre. Yüksek değil mi sizce? Trigliserid: 102 bu arada röntgen sonuçlarında şişlik görünmüyor.


Ankara Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Tiroid hastalıkları

    Merhaba.ben yaklaşık 20 yıldır hipotiroidi ,sonrasında da haşımoto hastasıyım.55 yaşında menepoza girdim.şu an 57 yaşımdayım.son 5 yıldır tiroid degerlerim sürekli bozuluyor.ilaç dozum bir az bir cok geliyor ve aralıklarla anksıyete yaşıyorum kış aylarında.her gün 75 mg euthyrox kullanırken 3 hafta...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Subakut tiroidit

    58 yas bayan hasta (55 kilo ek hastalık yok) 8 ay önce subakut tiroidit nedeni ile tft takibinde hasta en son 20 subatta tsh değeri 15 geldi t3 t4 normal sınırlarda size daha önce de sorduğum bir hastaydı aylık tsh takipleri 9-8-10 civarında seyir göstermekteydi. hastanın herhangi bir şikayeti...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tsh değeri

    İyi günler 10 yaşındaki kızım için kan tahlili verdik sonuçlarda tsh değeri 6.69 serbest t4 değeri 1.27 çıktı. kızım şu anda 23kg ve 122 cm yaşıtlarından zayıf ve kısa olduğu için test yaptırmıştım. bu sonuçlara göre ne yapmamız gerekir tsh değeri bu yaş için yüksek mi goturdugum endokrinoloji dokto...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hasimato hastalıgı

    Merhaba hocam yaptırdıgım test sonuclarına göre anti tpo : 141 referans aralıgı :0-60 ant. tg : 25 referans aralıgı :0-60 serbest t4 :1,15 referans aralıgı :0,93-1,7 serbest t3 :3.02 referans aralıgı :2-4,4 tsh : 1.89 referans aralıgı :0,27-4,1 bu değerlere göre hasimatodan söz edebilirmiyi...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tuz ve guatr

    Kolay gelsin hocam tsh t3 t4 hormonları normal olupta guatr da 2 3 adet 3cm nodül ve kist olan hastalar hangi tuzu tercih etmeliler? iyotlu deniz tuzu ve ya kaya tuzu kullanabilirler mi

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tsh hormonu

    Merhaba ayşe hanım genel kan tahlili yaptırdım tsh 5.11 t4 serbest 1.4 çıktı bu tsh yüksekliği bende ilk defa olduğu için doktor 1 ay sonra tekrar bakalım geçicimi kalıcımı olduğuna dedi bu arada vasteral mr 35mg kullanıyorum kulak için sorum şu vasteral mr tsh yüksekliğine sebep olmuş olabil...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Subakut tiroidit

    Merhaba subakut tiroidit için dahiliye uzmanı prednol verdi. 16 mg 3 adet 1 hafta kullandım. sonra her hafta azaltarak devam ettim. 2 aya yakın oldu. şu an 12 mg dayım 15 gündür sırtımda sivilceler var epey fazla, aynı dr gittim alerji yapmış dedi sivex losyon verdi. hem prednol hem sivex devam edi...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Uzun süreli kasılmalar

    Merhaba hocam, 19 yaşındayım erkeğim. yaklaşık 1.5 senedir ara sıra kol, bacak, karın, boyun bölgelerimde yaklaşık 10 dakika süren yerimden kaldıracak kadar istemsiz kas kasılmaları yaşıyorum. kendi isteğimle bu kasılmaları baskılayabiliyorum ancak geçmesi dediğim gibi 10 dakikayı buluyor. bu sırada...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Anti tg yuksekligi

    Merhaba hocam yas 31. 3 yildir gebe kalamama problemim mevcut adetin 3.gunu istenen hormon tahlillerinde fsh lh prolaktin tsh serbest t3 serbest t4 normal. anti tpo negatif sonucu

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Pangastrit

    Meraba hocam oğlumda taş kırdırmştık sonrasında nefroloji bölümüne gittik doktorumuz bizden testler istedi yapılan kan gazı sonuçlarında referans dışı sonuçlarda po2 36.6 referens 88.108 ca++1.32 referans 1.15 1.29 0hb 64.6 referans 95.99 hhb 33.5 referans 1.0 5.0 be - 2.1 referans -, 5. 3.0 hco3 21...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid bezleri

    Tiroid bezleri tiroid bezleri mrb hocam 03.02.2021 tarihinde çekilen ultrason sonucu sağ lob boyutu 15x19mm sol lob boyutu 16x22mm ölçülmüş olup homojen parankim yapisindadr bilateral tiroid lobu ve istmu kanlanmasi tabidir.12.02.2021.çekilen ultrason sonucu hocam sağ lobda 3,5x2mm boyutunda hipoek...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Aşırı terliyorum

    Aşırı terlemem var ellerim her saniye terliyor 2 sene önce nefes darlığı başladı bu sene de kalp çarpıntılarım oluyor çok zayıfım efor kaybı yaşıyorum saçlarım dökülüyor huzursuzum doktora gittim ve endokrinoloji bölümüne yolladı 15 yaşındayım 37 kiloyum 2 3 senedir kilom değişmiyor hep zayıftım tak...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tiroid testi yüksek çıktı

    11 ay aknetrent kullandi 1 ay once birakti ilaci onun bir etkisi olmus olabilir mi

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Ayşen Bayraç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Alt ve spor

    Hocam merhaba 22 yaşında erkeğim . boyum 180 kilom 72 . yaklaşık bir kaç senedir spor yapıyorum . iş için değerlerimi ölçtürdüm alt 80 çıktı . spor için kreatinin kullanıyorum . 5-6 ay önce kovid geçirdim ve ilaç kullandım . nasıl düşürebilirim alt ast falan ? vücüdum kaslı

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tsh ploraktin düşüklüğü

    Hocam merhaba; eşimin son kan tahlilleri ile ilgili bişey soracaktım.eşim hipofiz adenomdan 2 kere ameliyat oldu.rutin kontrollerimizi yaptırıyoruz. en son kan tahlillerinde ploraktin 1.1 tsh 0.08 t4 0.96 kortizol 0.7 çıktı sanırım bu değerler düşük.diğerleri normal görünüyor.bu değerlerin dü...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x