Yüksek tansiyon mu?

  • Sn. Hocam size bir sorum olacak evde dijital tansiyon aletiyle yaptığım ölçümlerde büyük tansiyonum 110-125 gibi küçük tansiyonum ise 80-95 arası çıkıyor. Ve sürekli değişiyor. Bu değerler yüksek tansiyon mu ilaç kullanmam gerekiyor mu? Herhangibir şikayetim yok yaşım 36 **** ****

  • Doktor Cevabı:

    Büyük tansiyon normal ancak küçük tansiyon 90 ve üzerinde ilaç kullanımı onerilmekte. yaş 40 yaş altı olduğu için tansiyon yüksekliğine neden olabilecek bir sorun varmı diye araştırılması önemli. özellikle küçük tansiyonu yükselten tiroid sorunu gibi bir neden olabilir. tansiyonu ölçerken en az 20 dakika dinlendikten sonra kolumuz kalp hizasında olacak şekilde ölçüm almak gerekli 1 hafta sabah akşam ölçüm yapıp küçük tansiyon en az 2 kez 90 ve üzerinde ise bir doktora başvurmanızı öneririm

    tarihinde cevapladı.

Bursa Kardiyolog uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Diyastolin tansiyon

    Hocam merhaba,ben 23 yaşında bir kızım.pcos hastasıyım,dheas hormonum 650. üst sınır 400 ken. geçen gün stresli bir günün ardından başım çok şiddetli ağrıdı tansiyonum 169 123 oldu. nabzın normaldi. aldaktona yeni başlayacaktım zaten,o gün başladım. 100 mg ı yarım doz içiyorum gece yatmadan. kalbimd...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tahlil sonuçları

    Hocam boyun ve ense terlemesinden şikayetçi bir de bu aralar tansiyonu yükseliyor bazı günler.en fazla 160 geldi.normalde tansiyonu yükselmiyordu anormal değerler bu şikayetleri oluşturur mu? hb1ac ye göre ort glukoz hba1c (ıfcc) glukoz açlık i̇nsülin homaır tiroid b12 değerleri idrar tahlili...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kan kanseri

    Hocam merhaba babamın yaşı 50. sigara içiyor kilosu hafif var. tansiyon ilacını bırakmış,sonrasında ilaç değiştirmek zorunda kaldı bu yüzden kardiyolojiye gittiğinde yapılan tahlillerde wbc 13 yüksek (4-11) çıkmış .rbc 5.52(4.5-5.9) plt 240 (150-450) mpv 8.2 (7-11) pdw yüksek 20(15-17) hgb 17.3 (13....

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Serdar Turhal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kolesterolyuksekligi

    Kolesterolyulsekligi kolesterolyuksekligi kolesterolyuksekligi hocam saygilar esimin tahlilerini yaziyorum degerli ve tecrubeli bir uzman olarak gorusunuzu ogrenmek istiyorum tkol 278 hdl68 ldl200 trig 78 ldlyi dusuremiyoruz seker tansiyon yok beslenme oneriniz yokmu bimden aldigimiz tava yogurdu z...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Gamze Yeter Arslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Farkli hastaliklar hakkinda

    Çok değerli hocam merhaba,önerilerinize yol göstericiliğinize ihtiyacımız olduğu için size yazmaya karar verdik.size yazınca tavsiyelerinizden,bilgilerinizden çok yararlandık.i̇yiki varsınız.farklı bir şehirde erkek 59 yaşında kuzenim var. 10 yıldan beri farklı gelişen hastalıklara çözüm bulamayıp ş...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tahlil sonuçları

    Hocam anneme tahlil yaptırdık anormal değerler şunlar albumin 47 ldl 193 hct 47.4 mcv 96.2 kolesterol 278 hgb 15.9 hba1c(ngsp) 6.2 sonuçları yorumlayabilir misiniz hocam dahiliyeciye gitmeye gerek var mı?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Avil nabız yüksekliği

    Merhaba efendim. vücutta kafada yanma şikayetleriyle dün akşam acile gittim orda avil dekort ampül yapıldı. yapıldıktan yarım saat sonra sedasyon hali konuşma güçlüğü baş dönmesi gibi şikayetlerim başladı ve serum takıldı. oradayken yanmalarım geçmişti yaklaşık 6 saat sonra gögüste ağrı çarpıntı nab...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zeliha Yazıcı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kolesterolyuksekligi

    Kolesterolyuksekligi kolesterolyuksekligi hocam saygilar esimin tahlilerini yaziyorum degerli ve tecrubeli bir uzman olarak gorusunuzu ogrenmek istiyorum tkol 278 hdl68 ldl200 trig 78 ldlyi dusuremiyoruz seker tansiyon yok beslenme oneriniz yokmu bimden aldigimiz tava yogurdu zararli olabilirmi ayr...

    Doktor Cevabı:

    Dyt. Büke Ceren Kahraman

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Albumin-kalsiyum hk.

    Hocam merhaba, ben 6 ayda bir doktora gider çok yönlü tahliller yaptırıyorum. kan-i̇drar tahlillerim genelde ikisi dışında normal değerlerde çıkar.albumin 47,8-49,6 arası kalsiyum ca 10,3-10,5 düzeltilmiş kalsiyum 10-10,2 aralarında değişerek çıkıyor.hocam, albumin yüksekliğinin belirtilerini bir ha...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Baş içinde şimdiye kadar gormedıgım bir agrı

    Hocam bir haftadır basımın sol tarafına daha yakın olan kısımda saatte ya da yarım saatte bezen iki saatte bir farklı bir agrı gırıyor sankı yumruk gıbı sıkıp bırakma kendını hissettırıyor sonra gidiyor .lütfen cevap verın

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Yeşim Abanoz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Geçmeyen ödem siroz mu?

    Merhaba hocam. daha önce babamın durumunu anlatmıştım son tahlilden sonra kan hastalığından şüphelendiler sizce bu veriler lösemi ya da başka bir kan hastalığı olabilir mi? kalpte ve dalakta büyüme var. karaciğer parankiminde bozulma mevcut. şikayet nefes darlığı ve ödem. huzursuzluk uyuma güçlüğü....

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Protein tozu kreatin tansiyon yükselmesine sebep mi ?

    Merhaba hocam 23 yaşındayım 4 yıldır spor yapıyorum ilk kez kreatin ve protein tozu kullanmaya başladım ancak suratımda sıcaklık kafamda basınç hissediyorum sersemlik uyku hali yaşıyorum burnumda kan kokusu hissi geliyor sürekli tansiyon büyüğü 100/120 normal ancak küçüğü 90/105 değerlerine çıkm...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Sinan Coşkun Turan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Ldl yüksekliği

    Hocam merhaba , 26 yaşında erkeğim hareketli bir yaşam tarzım var her gün 1 saat tempolu yürüyüş yaparım, boyum 170 kilom 78 bel çevresi 94 bel-kalça oranı 0.93 açlık glukozum 80 civarı açlık insülini 7.5 hdl 65 trigliserit 60 70 80 civarında çıkıyor yalnız ldl 130 civarı hocam 3 senedir düşmüyor ö...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tansiyon sorunu

    Hocam merhaba yaşım 23,genç kızım pcos hastasıyım ancak düzenli adet oluyorum,dheas hormonum alt sınır 350 yken 690 a kadar çıkıyor. 2 gün önce şiddetli bir baş ağrısı yaşadım tansiyonum 16 11 çıktı.endokrin aldakton 50 mg başladı. ondan aldım birkaç saatte 13 8 e kadar düştü. kardiyoloji eko normal...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gıda zehirlenmesi

    Hocam merhaba ben birşey sorucam size ben dün konserve yedim tadı normaldi mesala kapağı tık sesi geldi açarken felan aklıma zehirlendim düştü ama neyse 20 saat oldu amansonra akşam çayın yanında paketli bisküvi yedim tarihi 6 ay geçmiş bir şey olur mu korkmaya başladım trsekkur ederim konserve yiye...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x