Yuksek kan degerleri ve losemi ihtimali

  • Merhaba hocam.. kizim 4.5 yasinda.. tesadufen yapilan kan testinde iltihap goruldu ve antibiyotik tedavilerine ragmen 7 ay boyunca kan testi degerlerinde de dusme olmadi.. yapilan son kan testinde crp: 1.37 **** **** **** **** ve sedimentasyon: 50 cikti hocam..hematolog muayenesinde lenf bezlerinde sisme, dalak buyumesi, deri gorunumu vs hicbirsey yoktu.. zaten cok hareketli enerji dolu; hicbir sikayeti yok kizimin.. ates keyifsizLik istahsizlik vs hicbir klinik bulgusu da yok.. 7 aydir takipteyiz, her ay tuplerce kan testi veriyoruz sonuclar hep benzer..klinik bulgu da yok. bebeklik donemi yapilan kan testlerine baktim orda da wbc yuksekmis.. doktor "bir sorun yok ama kok hucre fazla uretim yapiyor, lenfosit: 7.04 ****" dedi ve 7. Ay kan testi sonuclarinda da yine herhangi bir dusme gormeyince dun bizden Losemi ALL icin t(9,22)BCR-ABL translokasyon ve JAK-2 mutasyonu kan testlerini istedi.. hocam, verdigim degerlerde gercekten de ciddi bir tablo var midir? Losemi olsaydi ilgili degerler aylardir yukselmez miyidi? Cok endiseli bir bekleyisteyiz.. yanitiniz icin cok tesekkurler

  • Doktor Cevabı:

    Merhaba, çocuğunuzda all olma ihtimali yok. all en fazla 1 ay içinde bulgu verir ve çocuğunuz hastaneye yatmak zorunda kalırdı.sizin çocuğunuzda sadece lökosit değerinde yükseklik mevcut. periferik yayma yapılarak bu hücrelerin hangi tip hücre olduklarına bakılır ve atipik hücre görülürse kemik iliği incelemesi yapılır. lösemi tanısı ancak kemik iliği incelemesi ile konur.çocuklarda çok nadir görülen kronik lösemilerde bazen lökosit yüksekliği olabilir fakat lökosit sayıları 50.000 -100.000 gibi rakamlara ulaşır, dalak büyüklüğü olur. sizin çocuğunuzda bunlar olmadığı için rahat olabilirsiniz. geçmiş olsun.

    tarihinde cevapladı.

Isparta Çocuk Doktorları uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :
Puan : 5 / Oy veren : 1 kişi

Diğer Hasta Soruları

  • Glifor insülin

    Hocam merhabalar yaklaşık 10 gün önce cushing sendromu şüphesiyle kortizol testi yapıldı kortizolum normal çıktı hemogram testimde bir sıkıntı çıkmadı alt değerim 145 tsh değerim 7.38 insülin değerim 125 çıktı. hipotiroididen dolayı aşırı bi kilo alımım oldu obezite hastası oldum. glifor başlandı gl...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lösemi kan testi

    Hocam merhabalar 10 gün önce kan testi yaptırdım bütün değerlerim normal çıktı ama şimdi halsizliğim başladı benim sorum şu hocam insan 10 günde lösemi olabilir mi yani şimdi kan testi yaptırsam bozuk çıkma ihtimali var mıdır?

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sac dokulmesi

    (asuman hnm bugün diğer oglumun tahlilleri yapildi)hdl kolesterol 35 mg/dl 35 - 65 150 mg/dl kardiyovasküler hastalık riski ldl kolesterol 94 mg/dl < 130 >130 mg/dl kardiyovasküler hastalık riski demir paneli (fe-tibc-ubc) demir(fe) 96 ug/dl 65 - 175 uibc (ansatüre demir bağ.kap.) 204 ug/dl...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Asuman Kıral

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Saç dökülmesi

    Tmm hocam cok teşekkür ederim endokrin bolumune goturecegim allah razı olsun cok teşekkür ederim eksik olmayın görüşmek üzere sevgi ve saygilarimla

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Asuman Kıral

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Akciger hastaligi

    Mrb hocam akcigerde 2.5mm nodul oldugunu ogrendim bunun icin npmm gerekiyo tedavisi varmi bilgi verirseniz sevinirim tesekkrler

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Asuman Kıral

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Saç dökülmesi

    Saygıdeğer asuman hocam iyi akşamlar 2eylul icin size randevu aldım diğer oglum icin onun tahlilleri yapilmamisti da size geldigimde tahlilleri yapilabilir mi endokrin bolumune gostermem için...bir de hocam anti tiroit dvitamini eksikliği b12 icin tedavi olunca sac dökülmesi durur mu dokulen saçla...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Asuman Kıral

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Demir bağlama kapasitesi düşüklüğü

    Hocam merhabalar hashimato hastasıyım ve geçen sene demir eksikliğine bağlı kansızlık tedavisi gördüm ferinject serum tedavisi uygulandı son yaptırdığım tahlillerde demirin 247 demir baplama kapasitem 101 ferritin:12,29çıktı hgb normal mcv:94,4- rbc:4,27 plt:423-mpv:8,4-pdw:8,6 macrocytic rbc:3,6 mi...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yener Koç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Saç dökülmesi

    Glukoz * 101 mg/dl 60 - 100 < 70 mg/dl hipoglisemi 100-125 mg/dl bozulmuş açlık glukozu >= 126 mg/dl diyabet y üre (serum) 21 mg/dl 18 - 45 onaylayan doktor dış laboratuvar örnek no: 501186760107 test adı sonuç durum birim referans değerler önceki sonuçlar çalışılıyor ldl kolesterol (dire...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Asuman Kıral

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Saç dökülmesi

    Hocam iyi akşamlar allah razı olsun yönlendirmenizle bugün tahlilleri yapildi cikmayan sonuclarimiz var ama cikanlar antitiroglobulin antikor(12,74)anti tpo(24,04) 25- hidroksi vitamin d(18,02)bu sonuçları normal mi daha hepsi çıkmadı ama bunlardan kaynaklanan bir sac dökülmesi olabilir mi

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Asuman Kıral

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Bacaklarda kızarıklık

    Hocam öncelikle cevapladığınız için tşk ederim zaten dizaltı morluklar içim çocuk doktoru bu tahlilleri istemişti ama yinede çocuk hemoloji gorsün dedi hocam momo degeri nırmalse kotu hastalık ihtimali yoktur dimi

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lokosit yuksekligini hakkinda

    Sayın değerli hocam bana amlngs testi yapıldı hemotoloji genleri hocam sonuç normal yazılmış rapor açıklaması kmp şüphesi ile ilgili genlerde varyant taramasigonderilen hastaya ait kemik iliğinden izole edilen dna aml ngs paneli paneli ile yeni nesil dizileme (ynd) yöntemi kullanarak çalışmaya alı...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Serdar Şıvgın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bacaklarda kızarıklık

    Merhsba 5 yaşındaki kızımın dizaltlarında kızarıklık var 2 aydır 2 gundur kollarındada nohut buyuklugunde 2 tane gordum kollarında yoktu kan testi yaptırdım mono degeri 9.6 cıktı ama daha farklı tahliller gerekiyormuş çok endişeleniyorum bu kızarıklardan korkmalımıyım

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Genel rutin kan testi

    Hocam merhaba benim arada halsizliğim oluyodu hafif seviyede. ve genelde kontrol için doktora gittim rutin kan testleri yapıldı hemogram biyokimya tsh b12 d vitamini crp yani genel check up yapıldı. hocam bütün testlerim normal sadece d vit dusuk çıkmış damla verdi. hocam birde benim wbc 2 yıdlıt he...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ilik nakli bilgi

    Merhaba hocam benim abim aml m1 lösemi hastasıı iki kez kemoterapi gördü biri bir haftalık 2.de 5 günlük kemoterapi gördü nerdeyse kötü hücreler sıfıra indi .doktur ılık nakli tasviye etti .benim hla tekilim 100 de yüz tuttu.bu süreçte kemoterapinin yan etkileri fazlasıyla oldu iki kez sepsis vakas...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yener Koç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Çene acı lenf

    Hocam iyi günler 1.5 yıldır 6 ayda bir sol çene ve sağ çene aralıklı dokununca acıyır ve elime çok küçük pirinç tanesi kadar oynayan şeyler elime geliyo. ama bu sadece sağ çenemde veya sol çenemde oluyor. ağrı yok ama dokununca acı var. hocam sizce neden olabilir? yani kan testlerim rutin yaptırıyor...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Muaz Bayram

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x