Yüksek crp değerleri

  • Sayın Hocam merhabalar. Yaklaşık 1 yıldır romatizma tedavisi görmekteyim.(Belki de daha önce tanı konup tedaviye başlamış olsaydım diyorum.) Bu süre zarfında CRP aylık ortalama olarak 40-50 arasında gidip gelmekte. CRP değerlerim de ortalamanın üzerinde seyretti.Şimdi bana söylenen, iltihaba karşı aşı ve ilaç tedavisine başlamanın gerektiği. Size sormak isterim; bu ne kadar süren bir tedavi olacak ve iltihabı önleme konusunda başarılı olacak mı? Yoksa ilaç tedavisine devam edip, CRP'yi 40'larda tutarak mı bu mücadeleye devam edeyim?(Bunun uzun vadede olumsuz sonuçları olur mu?) Bu çerçevede öneri ve görüşlerinizi almak umuduyla. teşekkürlerimle

  • Doktor Cevabı:

    Sayın hasta, yüksek crp değeri vücudunuzda herhangi bir inflamatuvar sürecin olduğuna delalet eder. hekimlerinizin öneri ve kontrolünden ayrılmaynız. selamlar...

    tarihinde cevapladı.
Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Crp yüksekliği

    Merhaba, iyi günler. bayramın 1. günü 13 aylık kızımı 38 derece ateş ve kusma şikayetleri ile çocuk acil servise götürdüm. kan ve idrar tahlili yapıldı. idrar temiz geldi fakat crp değeri 25 ölçüldü. doktor crp değeri enfeksiyon olduğunu söyledi bunun dışında net bir bilgi vermedi, ateş düşürücü v...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Nuran Gürses

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Geçmeyen ödem siroz mu?

    Usg raporu batın yoģun gazlı olduğundan tetkik suboptimaldir. karaciğer parankimi heterojen kabalaşmış ve konturları lobuledir(kr karaciğer hastalığı?). karaciģer homojen parankim ekosunda ve konturları düzenlidir. intrahepatik safra yolları normal genişliktedir. ana portal ven ve dalları ile hepati...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ateşi var denebilirmi

    Hocam merhabalar.kızum 2bucuk yasında. ocak ayında covid gecirdik muhtemelen oda gecirdi. test yapılmadı ama crp degeri 15 çıkmıştı. 2 güne toparladık cok sukur. bundan 2bucuk ay sonra 2 hafta arayla kızımın vücut sıcaklığı oluştu. yani en fazla 37.4 geçmedi. islak bezle düşürdüm sonra bidaha yüksel...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Nuran Gürses

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Ramatoloji

    Hocam merhaba bilek ağrısıyla ortopedi bölümüne gittim romatizmadan suphelendi ve kan tahlili yaptı. sonuçlarım rf 344.2 crp:3.2 intihapli romatizma kesin var midir ?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Şah damarı darlığı,bacaklarda ödem

    Hocam iyi günler,babam 74 yaşında 20 yıldır hipertansiyon tedavisi görüyor,prediyabet,yıllardır trigliserid yüksekliği,hdl düşüklüğü var.hocam,iki yıl önceki tomografi;sol ica proksimalde yaklaşık 6 mm'lik bir segment boyunca lümende en dar yerinde %60 alansal darlık oluşturan miks plak oluşumları i...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Zekeriya Arslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Şah damari darliği,bacaklarda ödem

    Hocam iyi günler,babam 74 yaşında 20 yıldır hipertansiyon tedavisi görüyor,prediyabet,yıllardır trigliserid yüksekliği,hdl düşüklüğü var.hocam,iki yıl önceki tomografi;sol ica proksimalde yaklaşık 6 mm'lik bir segment boyunca lümende en dar yerinde %60 alansal darlık oluşturan miks plak oluşumları i...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Fuat Polat

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Çözülmeyen ödem ve nefes darlığı

    Acil abdomen usg raporu batın yoģun gazlı olduğundan tetkik suboptimaldir. karaciğer parankimi heterojen kabalaşmış ve konturları lobuledir(kr karaciğer hastalığı?). karaciģer homojen parankim ekosunda ve konturları düzenlidir. intrahepatik safra yolları normal genişliktedir. ana portal ven ve dalla...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Murat Taner Gülşen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Çözülmeyen ödem

    Acil abdomen usg raporu batın yoģun gazlı olduğundan tetkik suboptimaldir. karaciğer parankimi heterojen kabalaşmış ve konturları lobuledir(kr karaciğer hastalığı?). karaciģer homojen parankim ekosunda ve konturları düzenlidir. intrahepatik safra yolları normal genişliktedir. ana portal ven ve dalla...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Andiferansiye tanımlanmamış hastalık

    Hocam merhaba benim eşim düşük yaptıktan 3 ay sonra diz kapağı ağrısı oldu sonra şişme hastanede sıvı aldılar diz kapağından mikrobiyolojik sonucu temiz çıktı biz sonra romotolojiye gittik kan tahlilleri romotizma testleri ve ve mr çekimleri yapıldı crp ve sedim yüksek çıktı ama romatizma değerler...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Crp yüksekliği

    Hocam merhaba oğlum doğduktan 2 gün sonra 26 sarılık değeriyle fototerapi gördü. 1.5 günde taburcu olduk. tüm kontrolleri yapıldı ( refleksler enzim testleri işitme testi) ve sağlıklı olduğu görüldü. bebekliği tüm yaşıtlarından ilerideydi. 4,5 yaşında pedegoka götürdük zekası 3 yaş ileri düzey çıktı...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Sibel Kılıçaslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ankilozan spondilit

    Hocam peki bu şekilde sadece sklerozla kronik sakroileit teşhisi konulabilir mi? hocam iltihap yoksa crp değerim neden iki yıldır yüksek çıkıyordur(15-20 arası çıkıyor), sedimantasyon da yüksek tabiki

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gizli hepatit b

    Hocam iyi günler. benim 2.5 yıl önce bir şüpheli cinsel ilişkim olmuştu. 6 ve 9 ay sonra cybh temel testleri (hıv hbsag anti hcv ve sifiliz rpr ) negatif çıkmıştı. yakın zamanlarda başka bir sebepten bu ve kan testleri yapıldı. alt seviyemin referanstan biraz yüksek olduğu fark edildi :42.08 . crp d...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Yavuz Özkan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tahllilerimde yardım eder misiniz ne olabilir

    Hocam tahllilerimi yorumlar mısınız 1 er hafta arayla 1. tahlil alt 130 ast 95 amilaz 145 bld +1 neu 40.4 diğer değerler.normal 2. tahlil alt180 ast 85 direk biluribin 0.24 ldh (90 240 arası) 257 amilaz 102 3. tahlil alt 175 ast 76 b12 185 4.tahlil (ursovef ilacı kullanmaya başladım) alt150 ast 86 ü...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Yavuz Özkan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tahlillerim allah rızası için hocam yardım ediniz

    Hocam tahllilerimi yorumlar mısınız 1 er hafta arayla 1. tahlil alt 130 ast 95 amilaz 145 bld +1 neu 40.4 diğer değerler.normal 2. tahlil alt180 ast 85 direk biluribin 0.24 ldh (90 240 arası) 257 amilaz 102 3. tahlil alt 175 ast 76 b12 185 4.tahlil (ursovef ilacı kullanmaya başladım) alt150 ast 86 ü...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tahllilerimde yardım eder misiniz

    Hocam tahllilerimi yorumlar mısınız 1 er hafta arayla 1. tahlil alt 130 ast 95 amilaz 145 bld +1 neu 40.4 diğer değerler.normal 2. tahlil alt180 ast 85 direk biluribin 0.24 ldh (90 240 arası) 257 amilaz 102 3. tahlil alt 175 ast 76 b12 185 4.tahlil (ursovef ilacı kullanmaya başladım) alt150 ast 86 ü...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör




.
x