Yuksek ates karin agrisi

  • Merhabalar hocam kizim 3 bucuk yasinda.2 gun once karin agrisi ve yuksek atesle (39.0°) acile basvurduk.idrar tahlili yapildi idrar tahlili temiz idrarda enfeksiyon yok denildi.ama tahlilde protein+ biluribin+ total kristal 9.90 ve amorf urat 2.73 geldi.ishal yada kusma hic olmadi ertesi sabah cocuk doktoruna gittik yuksek ates devam etti.musahedeye yatis yapildi serum ve damardan antibiyotik uygulandi.kan tahlili bakildi kanda crp 78 cikti. Alt 12 diger degerler normal.tum batin ultrason normal.Doktor barsak enf.olabilecegini dusunuyorum dedi.karninda gurultu var.ama sadece 1 defa buyuk tuvaletini biraz civik yapti devam eden bir ishal durumu yok.bizi ceftinex verip 1 hafta sonra kontrole cagirdilar. Merak ettigim cocugumda suan icin ishal yok karin agrisi mevcut ama diskisi ishal gibi sulu olmadi barsak enfeksiyonumudur ? Yada bu derece bir crp nin yuksekliginin sebebi ne olabilir cok endiseliyim.suanda kizimin gorunumu nesesi iyi oynuyor ateside olmadi serumdan sonra.ama teshis nedir anlayamadim cok tesekkur ederim cevaplarsaniz cok memnun olurum.

  • Doktor Cevabı:

    Öncelikle geçmiş olsun crp vücudunuz herhangi bir yerinde inflamasyon(iltihaba bağlı olabilir iltihaba bağlı olmayabilir iki türlü de olabilir çünkü) olabileceğini gösterir anlattığınız şikayet ve bulgular viral bir enfeksiyon olabileceğini düşündürüyor çocuklarda bu şikayeti yapan bir çok virüs var o yüzden ateşi yok keyfi yerinde ise tedaviyi tamamlayıp tekrar dr kontrole götürün iyi günler

    tarihinde cevapladı.
  • Cok tesekur ederim aciklamalariniz icin hocam. 3 gundur karin agrisi var ama ishal hic yok. Debridat kullaniyoruz. Merak ettigim son birsey var bu karin agrisi 6 ay oncede olmustu. O donemde idrar yolu diyen doktor da oldu.hayir kabizliktan diyende oldu. Suanda karin agrimiz var gun icinde aniden karnim agriyor diyor ama mesela bazen 10 dakika sonra geciyor. Bazen kisa suruyor bazen uzun. Doktorun yaptigi hemogram ve biyokimyada pankreasla ilgili lipaz yada amilaz bakilmadi.sindirimle ilgili yada enzimle ilgili bir sorun olsa hemogamda anlasilirmiydi? Karnim agriyor dedigi zaman ne yapacagimi bilemiyorum ve doktorlarin acaba anlayamadigi bir sorunumu var diye endise ediyorum hocam.

  • Tesekkurler hocam. Peki yapilmasini ozellikle tavsiye ettiginiz testler varmi ? Antibiyotik kullandigimiz icin ek olarak biogaia kullanmaya basladik bu sabah.oglende ishal yapti tuvaletini sadece 2 defa.karin agrisi surekli degil ama basladigi zaman kivrandiriyor.Atesi hic olmadi 2 gundur.bu ilacin karin agrisi ve ishal yapma ozelligi var acilde cok yardimci olamiyorlar ne yapmamizi tavsiye edersiniz ? Inanin cok zor durumdayim. Suan kizimdaki beni endiselendiren sorun ates yok ama cocugumu cok rahatsiz eden ani gelip sonra gecen bir karin agrisi var. cocuk doktorumuza randevumuz 6 gun sonra ama acile de gitsek acildeki arkadaslar da pek yardimci olamiyorlar.Ne yapmaliyiz ne tavsiye edersiniz? Hersey icin cok sagolun hocam

  • Birazdan çocuk doktorumuza gideceğiz.Aile hekimimiz kızımın mukuslu ve kanlı ishali sebebiyle dizanteri geçiriyor olabileceğini söyledi. Umarım tedavisi vardır. Herşey için çok teşekkür ediyorum hocam sabırla cevaplarınız çok sağolun sağlıkla kalın


Bursa Çocuk Doktorları uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Bebeğimin burun ve göz akıntısı oluyor

    Merhabalar hocam benim 5 aylık bir kız bebeğim var bütün akıntısı ve ve ateşi çıkıyor arada nane limon kaynatıp verebilir miyim bir sorun olurmu olmazmi cevap verirseniz çok memnun olurum şimdiden çok teşekkürler

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Nuran Gürses

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Notropeni degerlendirmesi

    Hocam 45 günlük bebeğim. uzayan sarılık arastirilirken notropeni dendi. notrofil bir ay içinde: doğduğu zaman 2.4 26 günlük 1.09 33 günlük 0.9 40 günlük 0.6 gelmiş. hematoloji takibi verdiler. nette okudum aklıma kötü hastalık geliyor allah korusun. eşimin de neu alt sınırda hep. ve 4 yas...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Mama icmiyor

    Hocam bebegim 28inde 5aya giriyor mama icmiyor doğduğundan itibaren mama içti aptamil ama bugün öğlen cok az içti napabilirim yardımcı olurmusuniz

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Sibel Kılıçaslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kıl kurdu tedavisi

    İlgiyle cecapladığınız için allah razı olsun her işiniz rast gitsin çok teşekkür ederim

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Sibel Kılıçaslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kıl kurdu tedavisi

    Peki bende kullanabilir miyim cocukların kinden cevap verdiğiniz için teşekkür ederim doktor hanım iyi günler

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Sibel Kılıçaslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • 2 aylık bir bebeğin sürekli yüzünü burnunu kaşıması

    2 aylık bir bebeğin var sürekli huzursuz burnunu gözünü sürekli kaşıyor ve doğduğundan bu yana hapşırıyorum sizce bir sorun var mı

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Mahya Sultan Tosun

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Bebeğimin sesi kısıldı

    Hocam tam 1 aylık kızımın son iki gündür sırtında hırıötı geliyor özellikle ağlarken sanki nefes alamıyor gibi burun delikleri kapanıyor nefes alırken balgam var gibi ses geliyor ayrıca sesi de kısılmış doktora götürdük bize iburamin zero diye bir şurup ve serum fizyolojik verdi 1 çay kaşığı günde 3...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Mahya Sultan Tosun

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Persentil degeri

    Persentil degeri hocam erkek bebeğimizin 37+1 haftalık doğdu. doğum kilosu 2700 bas çevresi 34 cm boy 49 cm. suan 2 aylık 5200 kilo 57 cm boy bas çevresi 37 cm. bebek küçük görünüyor sızce gelışımı normal mi persentil değerleri alt sınır görünüyor yapabılecegımız bısey var mı?

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kıl kurdu tedavisi

    Doktor hanım iyi günler pandemi sürecinde olduğumuz için d vitamini hastaneye gidip baktıramıyorum her sene benimde cocukların da eksik çıkar bu sene dışarıda çıkamadık süreçten monovit ya da devit 1 er damla kullansak zararı olur mu sizin önerebileceğiniz güvenli bir marka var mı 9 yasında 7 ve 1....

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Sibel Kılıçaslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kistik fibroz

    Hocam hayırlı akşamlar bizim bebeğimizin ilk topuk kan testinde kistik fibrosiz çık 106.72 ile ikinci topuk kanı istendi ve sonuç 83.63 ile bizi hastaneye ter testine yolladılar testinde ne yazıkki çok yüksek çıktı 147 çıktı ikinci test istediler ve 145 çıktı ve bizi hastaneye yatırdilar tabi bu sür...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Mahya Sultan Tosun

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bebek tsh değeri

    Merhaba hocam. 20 aylık kızımın tsh değeri 0.937 referans aralığı 0.5 - 6.5. tsh değerinin alt sınıra çok yakın olması bir problem midir? kızımın boyu 2 3 ayda 1 cm uzuyor. 50persentildeydi boy olarak ama düştü. bunun sebebi ne olabilir?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Nuran Gürses

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • El ayak altı lekeler

    Meraba nuran hanım 3 yaşındaki oğlumun bir anda avuç içinde ve ayak altında benekli kaşıntılı bişyler çıktı ayağının altı ve elinin içi çok sıcak bu ne olabilir ateşi veya herhangi başka bir şeyi yok tedirgin olduk da şimdiden teşekkürler.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Nuran Gürses

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Bebeğim uykuda inliyor

    Kızım dogdugundan beru uykusunda sürekli inliyor şu an 2.5 yasinda . bu yuzden uyuyamıyorda lütfen yardımcı olun....

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Nuran Gürses

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bebek bakimi

    Hocam merhaba oğlum 4 aylik pipisinin ucunda kızarma fark ettim doktora götürmem gerekirmi neden olmuştur cevaplarsanız sevinirim

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Osman GÖNÜLAL

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • 18 aylik oglum yemek görünce öğüruyo istahsiz

    Iyi günler hocam oğlum 18 aylık yemek yemiyo çok istahsiz sık idrar yolu enfeksiyonu oluyo herşeyden midesi bulaniyo şuanda enfeksiyon değil.ama yine yemek görünce öğuruyo hemen yemek istemiyo ne yapmam lazım

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Sibel Kılıçaslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x