Yorgunluk ve kas güçsüzlüğü

  • merhabalar doktor bey 32 yaşında bir erkeğim.benim 3 aydır göğüs ağrım künt bir ağrı değil sağa sola öne doğru kendimi gerince ağrı oluyor.sersemlik hissi,dengesizlik,saç dökülmesi,kaslarda sabah başlayıp akşama doğru azalan kas güçsüzlüğü mevcut.boğazımın sağ tarafında hemen hemen her gün olan 3 sn vurup geçen bir sızı mevcut.(boğazda takılma hissi yok ateş yok,sigara alkol yok).sabah yorgun kalkmaktan yorundum.1 ay önce dahiliye doktoruna gittim.tüm kan tahlilleri yaptı.(hemogram,hormon tahlileri,biyokimya,karın ultrasyon(alt ast yuksekliği nedeniyle karaciğerde yağlanma çıktı),göğüs filmi,ekg yaptırdı.sonuçlar normal çıktı.alt ast yuksekliği kalsiyum 10.5 fosfor 2.1 çıkınca hiperparatroidten süphelendi.fakat parathormon kanda 46 çıktı.(normal aralıkta).psikolojik dedi.antidepresan ilaç kullanıyorum fakat şikayetlerim devam ediyor.kötü hastalıktan korkuyorum.(doktor sende kötü hastalık yok dedi ama şikayetlerim devam edince korkuyorum).bu şikayetler neden olabilir doktor bey?antidepresan ilaçlarıma devam etmelimiyim?1 ay oldu kullanalı.cevap verirseniz sevinirim.

  • Doktor Cevabı:

    Geçmiş olsun öncelikle bir romatoloji veya ulaşamazsanız bir fizik tedavi uzmanı ile görüşmenizi tavsiye ederim. benimle ilgili olan tarafı karaciğer enzim yüksekliği. ölçülen değerleri (normal aralığı da yazarak), bakılmışsa hbsag, anti hcv, tsh, trigliserid, hdl c ve kan şekeri sonuçları ile boy ve kilonuzu yazabilir misiniz

    tarihinde cevapladı.
  • alt 135 (0-41) ast 56 (0-40) Anti HCV negatif HBsAg negatif TSH 1.81 (0.270-4.20) total kolestrol 207 (0-200) trigliserid 220 (0-200) alp 53(40-130) albumin 49(34-48) GGT 42(7-60) kreatinin 0.93(0.5-1.4) ure 29(10-50) total bilirubin 0.79(0-1.2) direk bilirubin 0.29(0-0.6) total protein 82(64-83) BUN 16.35(8.9-20.6) LDL 126(0-160) Kalsiyum 10.5 Yüksek(8.6-10.2) Fosfor 2.1 Düşük(2.3-4.7) PTH 49.35 (10-65) Sodyum 139(136-145) Potasyum 4.33(3.5-5.5) Klor 103.7 (98-107) Troponin 1 0.1(0-0.3)GFR hesaplama normal glukoz 108(75-110) HDL 37(35-55) Demir 157.7(33-193) Demir bağlama 263(125-345) Magnezyum 2.29(1.6-2.6) Ürik asit 5.1(3.4-7) WBC 8.56(4.23-9.07) RBC 5.75(4.63-6.08) HGB 16.6(12-16.8) HCT 48(36.2-51) MCV 83.5(79-92.2) MCH 28.9(25.7-32.2) PLT 292(151-337) MPV 10.2(9.4-12.6) PCT 0.3(0.16-0.35) RDW 13.5(11.7-14.5) LYMPH 3.01(1.32-3.57) PDW 12.5(9.8-16.1) NEU 4.66(1.78-5.38) LYMPH% 35.2(21.8-53.1) MON 0.72(0.30-0.82) EOS 0.15(0.04-0.54) EOS% 1.8(0.8-7) BAS% 0.2(0-1.2) NEU% 54.4(34-67.9) Ferritin 389.3(30-400) Free T3 3.62(2.01-4.42) Free T4 1.13(0.93-1.70) Vitamin B12 330.4(191-663) ...... 32 yasindayim boy 1.69 kilom 82.karaciger ultrasyonunda yaglanma cikti.ursovef diye bir ilac verdi.Doktor bey tüm yapılan kan tahliller böyle.ayrıca ekg çekildi normal çıktı.göğüs filmi çekildi ciğerler temiz sıkıntı yok.üst batın ultrasyonda sadece karaciğer yağlanma çıktı başka organlarda sıkıntı görülmedi.peki doktor bey boğazımın sol tarafındaki ağrı neden oluyor yutkunurken acıma felan yok ateş yok dışardan ağrıyor vuruyor geçiyor ama hergün oluyor.boyunda kitle felanda yok elleyince.sabahları yorgun kalkıyorum.üzerimde sersemlik dengesizlik oluyor.kaslarda gerginlik mevcut karaciğer yağlanmasını öğrendikten sonra spor yapmıştım günde 9 km yürüyodum 2 hafta yürüdüm yorgunluktan dolayı sporu bırakınca kaslarda gerginlik oldu.boğazımdaki ağrı,göğsümdeki ağrı (sağa sola gerilince ağrıyor yük kaldırınca ağrıyor ) kaslardaki güçsüzlük vücuttaki yorgunluk saç dökülmesi,iş yaparken yoğun terleme( sabit kaldığımda terlemiyorum).neden olur kötü hastalığa mı kapıldım diye korkmuyor değilim.kötü hastalık varmıdır.? bana yardım ederseniz çok sevinirim doktor bey.panik atak rahatsızıyım ama antidepresan ilaçları kullanıyorum psikiyatrikmi diye geçmiyor.ailem ve eşim bana kafana takma geçer diyor ama geçmiyor.yaşın daha genç diyolar bana kötü bişey yok diyolar.dahiliye doktoruda kan tahlillerine bakarak kanser mikrobu yok vücudunda demişti emin ol deyip durdu.ama ben yine kafaya takıyorum ağrılarım geçmeyince ben ne yapabilirim doktor bey bana yol gösterin tahlil sonuçlarıma bakarak?

  • Doktor Cevabı:

    Öncelikle tekrar geçmiş olsun. karaciğer yağlanmasına bağlı enzim yüksekliği diyebiliriz. bir diyetisyenle görüşün. her gün 45 dakika yürüyüş yapın. amacımız size kilo verdirmek. 6-8 kilo verince dahiliye doktorunuza tekrar danışıp alt değerinize yine baktırın.

    tarihinde cevapladı.

Bursa Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Yemek borusu kanseri

    Hocam merhabalar tekrar. hocam göğüste baskı ve yutkunma güçlüğü yemek borusu kanseri belirtileri yazıyor internette yaş 28 . internetten okuduğum kadarıyla biraz endişelendim. :(((

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Yorgunluk ve kas güçsüzlüğü

    Alt 135 (0-41) ast 56 (0-40) anti hcv negatif hbsag negatif tsh 1.81 (0.270-4.20) total kolestrol 207 (0-200) trigliserid 220 (0-200) alp 53(40-130) albumin 49(34-48) ggt 42(7-60) kreatinin 0.93(0.5-1.4) ure 29(10-50) total bilirubin 0.79(0-1.2) direk bilirubin 0.29(0-0.6) total protein 82(64-83) b...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Boyun nodül

    Merhaba,benim çene altında ve yanaklarımın içinde 2 yıldır geçmeyen fasulyeden biraz daha büyük,ağrısız bezeler var.önemli birşey değildir diye doktora gözükmedim.enfeksiyon mevcut değil vücudumda,son zamanlarda bacaklarımda gereksiz ağrılar başladı,sizce bir doktora gözükmeli miyim?şimdiden teşekkü...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kusma hakkında

    Merhaba hocam acil bir soru olduğu için size sordum 8 aylık çocuğum otururken arkaya düştü ağlamaya başladı ve kustu sadece bir seferlik kustu ama şimdi oynuyor yüzü rengi değişmemiş ateşi yok ser bir yere düşmedi siz doktor olarak bilginiz var acile gitmelimiyiz

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Yemek borusu

    Hocam 10 aralık randevu aldim sizden çok rahatsizim yemek borum çok yanıyor midemde hiç sıkıntı yok ama özellikle yemek yerken yanıyor yemek yemesem azaliyor.bu kötü bir durummu

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid tsh degeri

    Cok tesekkurler hocam.dr. 1 ay bekleyelim dedi belki degerler kendiliginden duser diye.insallah omur boyu ilac kullanmak zorunda kalmam bu beni urkuttu.hicbir belirti olmadan bugune kadar hep normal olan degerler nasil bir anda degisti boyle birsey mumkun mu hocam.allah razi olsun sorumu cevapladini...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tiroid tsh degeri

    Merhaba hocam.size daha once de danismistim cok yardimci oldunuz allah razi olsun.rutin yaptirdigim bir testte tsh:0,1 cikti t3 ve t4lerim hafif yuksek cikti.cok endiselendim anti tiroglobulin antikor 27 cikti.anti tpo 124 cikti.crp sedimentasyon normal.hemogram normal.tiroid usg normal.doktorum 1...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Değerlendirme talebi

    Değerli hocam öncelikle merhaba, sağ kaburga altımda ağrı ve büyük abdest'de tam boşalamama ve mide borusunda yanma sorunu ile genel cerrahiye başvurdum.biyokimya: (ldh 230) referans 135-224. hemogram: (wbc 10,85) referans 0,24 - 0,79 (mono 1,01) referans 0,24-0,79 ultrason batın içerisinde yoğun...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Fatih Çiftçi

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hocam rahatsız ediyorum ama

    Mandalina gibi meyvelerin ekşiliği ile faydası arasında doğru oran var mıdır?

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Para yutulmasi

    4 yasindaki kizim bir gun once ne oldugunu bilmedigimiz bir cisim yuttu.hemen acile gittik rontgen cekildi.doktor yabani cisim metal ve mideye inmis dedi.cikartir ccocuk dedi.olayin uzerinden bir gun gecti ve cocuk cikarmadi.bugun tekrar gidip rontgen cektiler.mideyi gecmis dedi doktor.ne zaman cika...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Feryal Gün Soysal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör




.
x