Yeni doğan sarılığı

  • Merhabalar Hocam, 44 günlük bir bebeğim var, bebeğim gebeliğimin 37. haftasında ve 2700 gr.da dünyaya geldi. Doğduktan iki gün sonra kanındaki bilirubin seviyesi 12 çıktı, doktorum herhangi bir tedaviye gerek olmadığını sadece emzirmeye devam etmemi söyledi. Bir ay sonra tekrar gittim dr. bilirubin oranının 7'ye düştüğünü, idrar kültürürün normal olduğunu söyledi. 24.01.2014 de başka bir hekime gittim, yine tahliller yapıldı bebeğimin kanındaki bilirubin oranı 11' e yükseldi ve hormon tahlilleri yapıldı onlar da normal çıktı.Ayrıca bebeğimin kilosu 4190 gr.Normalde sarılık düştükten sonra tekrar yükselir mi, bu kadar uzun sürmesi normal mi, endişeleneceğim bir durum var mı teşekkür ediyorum şimdiden.


İstanbul Çocuk Doktorları uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Yutma refleksi

    Hocam iyi günler, biz daha önce size 27.02.2019 da muayene olmuştuk, hastamız: eylül asel uyan yaş:15 aylık, kilo:6,5 şant amaliyatı geçirmiştik enfeksiyonumuz vardı ondan dolayı 6 ay hastanede kaldık 3 aydır da epilepsi nöbetlerimiz başladı, onunla mücadele ettik şuanda katı gıdalarda biraz iyiyiz...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Numan Demir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Geniş pda pulmoner hipertansiyon kronik akciğer

    Evet hocam bir defa denendi anjio geniş pda dediler pulmoner hipertansiyon olduğu için mudahele edemiyoruz dediler bir defa daha alınmak iştendi anjio ya ama degerleri anestezi alınca düştü yapmadan çıkartıldı ameliyathanedn ve bize eisenmenger sendromu olduğunu söylediler bu süreçte geçirdiği...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Buğra Harmandar

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Yarasa ısırık

    Hocam yarasa ısırığı uyanık durumdayken hissedilir mi ben karanlık bir ortamdaydım şüpheleniyorum bu yüzden soruyorum uyanıktım herhangi bir acı veya üzerime konma hissetmedim en azından üzerime konduğunu hisseder miydim ya da yarasa ısırığı hissediliyor mu

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Mücahit Yemişen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Lenfbezilenfoma

    Mediastinal vasküler yapılar ve kalp büyüklüğü normaldir. anterior mediastende timus kalıntısı ile uyumlu homojen dansite artımı izlenmiştir.pretrekeal düzeyde ve aortikopulmoner pencerede kısa aksı 1 cm'yi geçmeyen 2-3 adet lenf nodu izlenmiştir. her iki servikal zincirde büyüğü sağ servikal zi...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. H. Armağan Arıcan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hpv16 taşıyıcılık

    Teşekkür ederim sayın hocam , anüsü hesaba katmazsak , o zaman üretral sürüntüde negatif olması taşıyıcılık açısından anlamlı diyebiliriz. taşıyıcılık konusunu daha çok merak ettim hocam çok fazla bilgi yok bu konuda. hpv16nın erkekte tutunabileceği yer mukoza denebilir mi , tip 16 non keratinize...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Mücahit Yemişen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kuduz aşısı tekrarı

    Hocam iyi günler, şu an 2yıl 4aylık bir kazım var. tavsan ısırması sonucu 16.19.23.30/10/2019 tarihlerinde 4doz kuduz aşısı olduk. bugün, sokak kedisine salam verirken kedi salamı alayım derken çizik attı parmağına kanama yok.tekrar kuduz aşısı olmamıza gerek var mı? 5doza tamamlamalımıyız? iyi ç...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Mücahit Yemişen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hpv16 taşıyıcılık

    Hocam iyi günler. hpv16 enfeksiyonu ile ilgili sorum olacak. hpv16 erkeklerde nasıl seyreder , üretral mukozada test negatifliği ne kadar anlamlı ? çünkü kadınlarda servikste hpv dna bakılıyor yoksa negatif diyoruz , mukozalarda tutunduğu için erkeklerde de negatif olması anlamlı olmaz mı ? yoksa...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Mücahit Yemişen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Plt yukseklıgı

    Hocam 9 yasındaki kızım bogaz enfeksıyonundan dolayı crp ve wbc yuksek çıkmıştı antıbıotık tedavısıyle degerlerı 2 ve 6 ya düştü fakat plt 449 normalmı

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kani elle ellemek

    Merhaba mustaca hocam. hocam ben lokantada yemek yerken. garson ekmeği keserken parmağını kesmiş. bende o ekmeği yedim.... ( ekmek gi yedikten sonra öğrendim parmağını kestigini). hocam eğer parmaktan ekmeğe kan bulaşmış sa ve de bende o ekmeği yediysem. bu sekilde hiv bulasirmi. ? lutf...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Mustafa Hatipoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Ferritin yüksekliği

    Merhaba hocam 6 yaşındaki kızıma tam-kan sayımı yapıldı aile sağlığı merkezinde... bütün sonuçlar normal ama feritinin değer aralığı 4-67 iken feritini 92 çıkmış ... değerlendirme yapmanız mümkün mü acaba sorun teşkil eder mi? şimdiden teşekkür ederim...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Boyun lenf bezi

    Boyun usg inceleme bilateral tiroid lobları normal boyut ve genişlikte izlenmiş olup parankim homojendir. her iki parotis ve submandibular gland  doğaldır. sağ parotis gland içerisinde 9 mm boyutunda bir adet reaktif lenf nodu dikkati çekmiştir. bilateral servikal zincirde her iki tarafta level 2 l...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Hakan Cıncık

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Geçmeyen grip

    Merhaba, şuanda sahiplendiğim exotic scottish oğlumun gözlerinde akıntı burnunda sümüklü akıntı ve hapşırma mevcuttu. çok kötü şartlarda bakılmış bir çocuk 7 gün azro sabah akşam 2 cc asist 7 gün sabah akşam 2,5 cc ve immunex 1 cc tek sefer kullandık. gözlerine sipragut damla 5 gün sabah akşam kulla...

    Doktor Cevabı:

    Veteriner Hekim Erdi Akyürek

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Lenf nodülü

    4 yaşında oğlumun boynunda şişlikler var dr götürdük ultrason çekildi sonuç biliteral submandibular bölgede büyüğü sağda 24x11mm ve solda 22x1o mm ebatlı biliteral derin juguler bölgede büyüğü 15 x 7 mm ve solda 13x 6 mm ebatlı gülüş yapıları olarak kompresör hipoekoik multipl sayıda lenf nodülü izl...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ahmet Köybaşıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ast değeri

    Peki 60 değeri çok mu yüksek sibel hanım?cevabınız için tekrar teşekkür ederim.

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Sibel Kılıçaslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Mezentrik lap

    Hocam merhaba hocam benim 11 yasimda oglum futbol oynuyor gecenlerde sag tarafinda agri oldu cocuk doktoru ultrasonla filim istedi cektirdik (paraumbilikal duzey sag kadranda birbire komsu buyukleri 15 22 mm akslarinda korteksleri kalinlanmis benign reaktif morfolojide 4 5 adet mezentrik lap mevcutt...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Ayten Mutlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör





.
x