Yaglanma cözumu varmi

  • Hocam merhaba ben 24 yasindayim kiloluyum karacigerimde 3. Derece yaglanma var denildi ben  yememye calisiyorum amakiloda vermiyorum ben mide operasyonu gecirsem gecermi yaglanma bde bizim ailede genetik olarak var karaciger sorunlari babam sirozdan dolayi nakil oldu annem abim yaglanma var yani hemn hemn tum ailede genetik olarak karacigerde bi problem vardir ne yapabilorim lutfen yardimci olun cozumu varmi

  • Doktor Cevabı:

    Selam; bu önemli bir soruna neden olabilir. mutlaka endokrinoloji bölümüne gidin. karaciğer tahlilleriniz normal mi?

    tarihinde cevapladı.
  • Hocam yuksek cikti ilk ay ama diyetle normal seviyey Gastroenteroloji hic bi sorun oadigi sadece kiloyla alakali oldugunu soyledi kilo verin dedi


Uşak Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Karaciğer rahatsızlığı

    Hocam merhaba göğüs doktoruna gittim akciğerlerim için karaciğerimede baktılar kötü durumda olduğunu söyledi alkol ve sigara çok tüketiyorum devedikeni çayı yapıp içsem ilaçlar dışında yararı olurmu yada zararı olurmu bana bir doktora danışmadan içmek istemedim ilaçlara bugün başladım şimdiden teşe...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ursovef nedir hocam

    Hocam merhaba ursovef ilacı nedir ne için kullanılır karaciğere faydalı bir ilaç midir safra yolları ilacı olduğunu biliyorum ama. karaciğere faydası olup olmadığını bilmiyorum

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İnatçı ödem ve nefes darlıģı

    Bt kontrastsız yapıldı. ana portal en ve hepatik dalları diğer dallar normal denilmiş usg de. afp bütün kan tetkiklerine baktım hiç bakılmamış nedense. hcc olsa usg de görünmez miydi? bt kontrastsız çekildiği için görünür mü bilemiyorum. bazı kan değerleri: alkalen fosfataz: 121 (40-150) ca: 7.7 (8....

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hamilelik ve kaşıntı

    İyi günler hocam ben 16 haftalık hamileyim yaklaşık 1 ay önce bacak ve kollarımda kızarıklıklar ve kaşıntı başladı. nokta nokta şeklinde oluyor kaşıdıkça daha çok çoğalıyor tüm vücudumda yok çoğunlukla bacak ve kol bölgesinde var. geceleri kaşıntıdan uyku uyuyamıyorum. cildiye doktoruna gittim exipi...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Feridun Gürlek

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karaciğer bademcik bağlantısı var mıdır

    Hocam merhabalar bir şey kafama takıldı sormak istedim hocam karaciğer enzimlerim yüksek benim sebebi şu anlık bulunmadi hocam benim sol bademcigimde şiş biliyorum bunu kbb sormam gerekir kbb gttim bn baktı geniz akıntısı geniz eti burun eğriliğim de var ama sorum şu sol bademcigin sürekli şişliği...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karaciğer enzimleri

    Hocam merhaba ilaçlı mr da her iki ingunial bölgede reaktif boyut ve özellikte lenf nodülü olması ve sol taraflı bademcik şişmesi (uzun süre 2 seneden beri şiş ağrısız) bunlar karaciger enzimlerini yükseltir mi karaciğerde yağlanma yok ultrason temiz

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tek taraflı bademcik sismesi

    Hocam merhabalar sol bademcigim uzun zamndan beri şiş sanırım kronik oldu üzerinde tonsilitler oluyor düzeliyor ama şişlik sürekli var antibiyotik ile şişlik inmiyor ağrı acı sızı yok geniz eti geniz akıntısı burun eğriliğim de var kulak burun bogaza gittim bayadan beri şiş olduğunu söyledim alabili...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Erdal Gül

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sol bademcik şişliği

    Hocam merhabalar sol bademcigim tek taraflı şiş bu uzun zamnadan beri böyle üzerinde tonsilitlerde var bu herhangi bir antibiyotik kullanımı ile inmiyor devamlı şiş ağrı sızı yok sadece üzerinde tonsilitler var duruyor öyle kulak burun bogazs gittim geniz eti ve akintim var burun eğriliğim var bade...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İsmail Külahlı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hive dair sorum

    Hocam merhaba. son ilişkimden 14 ve 15 ay sonra 2 kez antihiv kemiluminesans test oldum (0.173 ve 0.196).hocam ben sporcuyum bağışıklığımla alakalı sorunum yok,kanser tedavisi vs.görmedim steroid ilaç da kullanmadım. düzenli olmasa da belli dönemlerde takviye supplement ve multivitaminler kullanırım...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Yavuz Özkan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hive dair sorum

    Hocam merhaba. son ilişkimden 14 ve 15 ay sonra 2 kez antihiv kemiluminesans test oldum (0.173 ve 0.196).hocam ben sporcuyum bağışıklığımla alakalı sorunum yok,kanser tedavisi vs.görmedim steroid ilaç da kullanmadım. düzenli olmasa da belli dönemlerde takviye supplement ve multivitaminler kullanırım...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Sibel Bolukçu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hivle alakalı

    Hocam merhaba. son ilişkimden 14 ve 15 ay sonra 2 kez antihiv kemiluminesans test oldum (0.173 ve 0.196).hocam ben sporcuyum bağışıklığımla alakalı sorunum yok,kanser tedavisi vs.görmedim steroid ilaç da kullanmadım. düzenli olmasa da belli dönemlerde takviye supplement ve multivitaminler kullanırım...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Kadri Demirel

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kan değerleri

    İyi günler doktor bey, bugün yaptırdığım kan testinde alt değerim 109 ast değerim 65 ggt değerim 98 çıkmış hepsi referans değerinin üzerindedir. buna ek olarak pct kan testim 0.37 (referans aralığı 0.108-0.282) nlr sonucum ise 3.24 çıkmıştır (referans aralığı 0.0-3.13) yorumlarsanız sevinirim. teşek...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zülfikar Polat

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hemoglobin niçin yüksek

    Hocam merhabalar corona sebebiyle sanırım kaygı bozuklugu yaşıyorum:) tonsilit iken yaptırdıgım. testınde hct:53 hgb:18 rbc:6.4 3-4 gün birşey yiyip içmemiştim doktor sıvı kaybından yükseleceğini de söyledi..daha sonra kızılaya kan bağışı yaptım. hocam şu dönemde insan sanırım kendine sarıyor benim...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İlaca rağmen düşen tsh değeri

    Ek bilgi: prof. dr. ayşe çarlıoğlu ayşe hocam merhabalar. bana nisan ayı başında t3 t4 yüksekliği ve tsh düşüklüğü (tsh=0.064, t3= 5.58, t4= 2.20) nedeniyle hipertiroidi teşhisi konuldu ve bir ay sonra kontrol istendi. kontrole kadar günde aç karna sabah 1×1 thyromaz ilacı ve sabah akşam tok karn...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kan fazlalıgı

    Sadi hocam merhabalar iyi çalışmalar dilerim benım tonsilit iken yaptırdıgım kan sonuclarımda hbg 18.0 hct.52.8 rbc 6.19 mcvde tam tersi:27.8 cıkıyor hep böyle çıktı daha oncede bu değerlerim yüksek çıktığı için periferik yayma,jak 2 mutasyonu dalak büyüklüğü karaciğer vs hepsine bakıldı negatiif...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Sadi Kerem Okutur

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x