Wilson

  • peki protein tozu kullanmamda bi sakınca olur mu karacigerim acısından. tahlillerimin hepsi normal sadece kontrole gidiyorum 6 ayda 1 kere


İstanbul Çocuk Doktorları uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Pankreas k

    Hocam bugün itibariyle 24 saatlik idrar testi istendi wilson için(seruloplazmin 18 hafif düşük)ve genetikten de gilbert bakılacak.şikayet olarak şu 2 3 gündür sanki öncekine göre fazla idrara çıkmaya başladım gibi ve dışkı rengi bazen kahverengi bazen turuncumsu bazen aynı anda iki renk de olabiliyo...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karaciğer ankara'ya kan tahlili ursocti̇ve

    Hocam merhaba kolay gelsin karaciğer enzimlerim ılımlı olarak yüksek daha öncesinde ilaçlar kullandım gaziantep de profesör bir doktora gittim ultrasonda incelendi ve tüm tahlillerim yapıldı sorun görülmedi ilaçlı mr da temiz endoskopii kolonoskopi de hocam doktorum ankara'ya kan gönderdi bakır biri...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • T2-flair hiperintens odak mevcuttur. nonspesifik hiperintensiteler.?

    Çok teşekkür ederim. nöroloji doktoruna gösterdim birşey yok dedi geçiştirdi beni. nobet sayılarım az diye önemsemiyorlar(yılda 2 yada 3 kez) ama 2012 ile 1017 arası büyük nöbetim hic yoktu sadece küçük nöbetler( koku duyup 3-5 saniye bilinçte bozukluk gibi ayakta geçiriyordum.) ve dozajımda günlük...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Fethi İdiman

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hepatit sonuçları 2

    Hocam merhaba hepatit b c ottinum hepatit romatizma karaciğer tüm testleri kanser cea testleri kontrastlı mr hepsini yaptırdım ancak hepsi negatif karaciğer enzimleri de hafif yükselme mevcut ast alt amilaz yükseliyor bunlarin yaptırdığım testler dışında sebebi ne olabilir hocam yorumlar mısınız 70...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Wilson vitiligo tedavisine engel mi

    Merhaba sayın hocam. yaklaşık 10 yıl önce bana vitiligo teşhisi kondu. size tesadüfen rastladım ve hap tedavisi uyguladığınızı okudum. bunum herhangi bir yan etkisi mevcut mudur? doktorum wilson hastalığından şüphelendiği için bazı araştırmalar yaptı; karaciğer değerleri, seruplazmin ve bakır seviy...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Nuran Atmanoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Wilson hastalığı

    Düzenli olarak bakıldı. hatta bende baktım az once. i̇lacın 5. ayında üst sınırın azıcık altında imiş.

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Wilson hastalığı

    Teşekkür ederim hocam. şunu da sormak istiyorum. 9 yıl önce sivilce ilacı roaccutane kullandım. 6 ay 50 mg. bu ilaç steatohepatit yapmış olabilir mi?

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Wilson hastalığı

    Ailemde wilson hastalığı olan yok hocam. kayser f. halkası muhtemelen bakıldı çünkü gata'da biyopsi sonrası gözümle ilgili 2 cihaza girdim. biyopsi sonuna baktım bakır ile ilgili herhangi bir boyama yapılmamış. sadece balonlaşma dejenerasyonu çok sayıda yazıyor. %30-66 arası yağlanma diyor. bir de e...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Wilson hastalığı

    Ben askerken gata'da alt ast yüksek çıkınca biyopsi dahil testler yapıldı. seruloplazma 28 çıktı. 24 saatlik idrarda bakır 29 çıktı. alt ast değerleri 60 ila 100 arasında gidip geliyor. hga1c 5. 8 boy kilo endeksi 24... karaciğer biyopsi sonucunda fibroz doku yok ama hafif derecede steatohepatit...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Bazal ganglionlarda bilateral hafif düzeyli mineralizasyon

    Hocam aralıklarla parkinson açısından tetkikler yapılacak demişsiniz.. fahr hastalığı parkinsona mı neden oluyor yani. bazal ganglionlarda bilateral hafif düzeyli mineralizasyonun varlığında kalsiyum,fosfor normal ve nörolojik bir belirti olmayan 26 yaşındaki kişiye fahr hastalığı tanısı direkt konu...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hasan Akdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Esansiyel tremor

    Merhaba hocam iyi çalışmalar. heyecanla artan, bazen mevcut olup bazen geçen bir tremor icin yorumunuz nedir. ayni şekilde güçsüzlük hissini de bazen yasayip bazen de yaşamıyorum güç kaybi yaşamıyorum 33 yaşında erkek bir bireyim

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hasan Akdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Az önceki sorumun cevabına istinaden

    Tari̇h alt ast 26.12.2011 59 58 25.05.2013 52 54 01.08.2013 35 38 02.11.2015 63 82 05.03.2016 70 55 30.11.2017 77 63 15.05.2018 75 62 15.11.2018 50 50 24.08.2019 52 61 merhaba; yukarıda 2011 yılından beridir alt ast değerlerim mevcut. değerler bu şekilde olduğu için olabilecek bütün hastalıklarla il...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yusuf Akcan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Karaciğer enzim yüksekliği

    Ari̇h alt ast 26.12.2011 59 58 25.05.2013 52 54 01.08.2013 35 38 02.11.2015 63 82 05.03.2016 70 55 30.11.2017 77 63 15.05.2018 75 62 15.11.2018 50 50 24.08.2019 52 61 merhaba; yukarıda 2011 yılından beridir alt ast değerlerim mevcut. değerler bu şekilde olduğu için olabilecek bütün hastalıklarla ilg...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yusuf Akcan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karaciğer yaglanma ve büyüme

    Karaciğer yaglanma var yag oranıları çok yüksek alt 400 ast 250 geliyor ggt test 200 insülin direnci var oda çok yüksek geliyor ama hapetip ler temiz aşılıyıım ultrason da karaciğer normal linden çok büyük ve grade 3 yazıyor

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Wilson şüphesi

    Hocam merhaba. 6 yaşındaki oğlumun alt değerleri 15 er gün arayla 338-235-140-212, ast değerleri 127-151-80-118 ailede wilson geçmişi var. siz bakıyor musunuz.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Keskin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x