Wbc yüksekliği

  • Hocam kolay gelsin...34 yaş bay...hocam kanda wbc değerim ekseri 11-13 bandında değişiyor bazen 8-9lara düşüyor nadiren de 14-15 oluyor ama %70 10-13 arası değişiyor...genellikle hgb ve rbc de sınırda yüksek çıkıyor...2 yıl önce dalak ölçüm 14,2 cm çıkmıştı dahiliye doktoru 6 ay sonra bir daha ölçtür yine aynı çıkarsa normal demişti 6 sonra yine aynı cihazla ölçüldü yine 14,2 cm çıktı... panik atak hastası olduğum için sık sık acile gidip kan veriyorum... dün ki sonuçlarım **** 17,8...rbc 5,30...crp: normal... bugün yine kan verdim...****:16...****:10,7...crp normal....hocam ciddi bi nefes darlığı yorgunluk vs yaşamıyorum acile genelde anksiyete kaynaklı gidiyorum...hocam bu bilgiler ışığında hematoloji, periferik yayma vs yaptırmaya gerek var mı? Dalak büyüklüğü 6 ay arayla aynı sonuç çıkması dalak büyüklüğü normal denebilir mi? Kalsiyum hep normal çıkardı bu sefer sınırda yüksek çıkmış bunun bı anlamı var mıdır? Sağolun hocam

  • Doktor Cevabı:

    Çok belirgin bir sorun dikkati çekmiyor. dalak büyüklüğü zaten sınırın biraz üstünde bir değer ama dalak büyüklüğünün görülebileceği hastalıkların hiçbirinin bulgusunu ve belirtisini göstermiyorsunuz. bu durumda dalak büyüklüğünün üzerinde durmaya gerek yok. geçirilmiş bazı enfeksiyon hastalıklarının düzeldiği durumda dalak büyüklüğü sebat edebilir mesela. israrlı bir beyaz kan hücresi sayımında 14.000 gibi değer söz konusu. bu da böyle bir lökositozu açıklayacak başka hastalık bulgularıyla birlikte değil, yine de sizi görmeden yorum yapmam zor. kanımca sizin ikide birde acil servislere gitmenizin anlamı yok. çünkü acil servisler daima acil müdahale edilmediği taktirde ölümcül olabilecek hastalıklar için vardır, böyle kronik bulgularla hiç ilgilenemezler. ama bir hematoloji uzmanının takibine girmeniz uygun olur. i̇yi günler

    tarihinde cevapladı.

İzmir Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Kemik sintigrafisi sonucu

    Hocam merhaba, annem 10 sene önce kanser hastalığını atlattı. birkaç ay önce dizindeki ağrı yüzünden hastaneye gitti. kemik sintigrafisi istendi. sonuç olarak da her iki diz eklemi bölgesinde patolojik kanlanma gözlemlenmemiştir, sol diz eklemi üst posteromedial kesimde fokal artmış aktivite tutulum...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Selman Doğan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tüm batın ultrason yoğun gaz, sık idrar, idrarda sızı,

    Hocam merhaba, 56 yaşında annemde yapılan tüm batın ultrasonda midede aşırı gaz ve 1.derece karaciğer yağlanması çıktı. ek olarak kum döküyormus. benim sorunum şu: annemde ilaç kullanmazsa 2 günde bir idrarda yanmaya eşlik eden mide ağrısı, bacaklarda ağrı oluyor. mide bulantısı ayrıca. i̇drarda yan...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Aysu Nida Dai

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • L3-s1 diskinde diffüz posterior bulgıng mevcut

    Merhaba, son 3 yıl içerisinde her iki böbrekten de ikişer defa taş kırdırma işlemi yaptım. tomografi çekimi sonrası herhangi bir taş durumunun olmadığı fakat sol böbrekte genişleme olduğu dile getirilmiştir. çekime istinaden çıkan raporda ise paraortakaval alanda en büyüğü yaklaşık 18 mm boyutunda o...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Şeref Öztürk

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tüm batın ultrason yoğun gaz, sık idrar, idrarda sızı,

    Hocam merhaba, annemde yapılan tüm batın ultrasonda midede aşırı gaz ve 1.derece karaciğer yağlanması çıktı. ek olarak kum döküyor. benim sorunum şu: iki günde bir idrarda yanmaya eşlik eden mide ağrısı, ayakta ağrı oluyor. mide bulantısı ayrıca. i̇drarda yanma genel olarak gün içinde üşüyünce veya...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Şevki Sert

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karinda acima yanma

    Hocam taş agrisi sürekli mi olur bobrek içinde durduğu sürece agri sizi olurmu arkalarımda karnimda sürekli aylardır gecmeyen agri var belimde diğer organlarda sorun yok bagirsak sadece sizce bu taş agrisi bi kere mi olur yoksa düşene kadar kaliks de olan taş aylardır gecmeyen agri yapar mi

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ünal Öztekin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Vezikoüretral reflü

    İyi günler, 29 yaşında bayanım. evlendikten sonra çok sık idrar yolları enfeksiyonu geçirmeye başladım. çoğu zaman hastaneye başvurmadan şaselerle durumu idare etmeye çalıştım.bir kere yüksek ateşle seyreden bir idrar yolları enfeksiyonu geçirdim ve yine aynı şekilde şaselerle devam ettim.enfeksiyon...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Siroz karaciger

    Mrblar hocam geçen sene bağırsak rahatsızlığından dolayı idrar kan usg bt tetkikleri yaptım tesadüfen karaciğerde yağlanma grade 3 ve alt 90 ast 40 trigliserid 450 ggt 150 çıktı o zamana kadar ağrı hisetmiyordum üst karinda alkol alıyordum o sıralar ve 95 kiloydum alkolü bıraktım 85 kiloya indim ama...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Oğuzhan Güven Gümüştaş

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hocam lütfen yardımcı olun!

    Hocam iyi günler lütfen beni aydınlatın. 3.5 ay önce cinsel temasimiz oldu üzerine boşalma oldu sildik . 3 ay düzenli âdet gördüm şuan 4. adete bi hafta var ama mide yanması yaşadım karın ve kasık ağrım var sol karında nabız hissediyorum böbrek taşı ağrısı olabilir mi kısaca hamile olabilir miyim? b...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Kemal Hükmen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Varikosel ve sağ testiste kitle

    Hocam kolaylıklar dilerim. bir kaç senedir arada bir nükseden sağ testiste şişme ve ağrı durumu vardı. 6 ay kadar önce testiste (epididim kuyruk kısmında) elime sert ve boyutu ve şekli pirince benzeyen bir nesne gelince doktora gittim. bu süreçte 3 farklı renkli ve normal ultrason çekildi. hiç birin...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Şevki Sert

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Sırt böbrek taraflarda ağrı ateş

    Hocam merhaba, bir kaç aydır sırt tarafım böbreklerin olduğu bölgeler ağrıyor. kreatinin değeri 0.80 çıkıyor. bir sorum olacak böbrek yetmezliğinde 1. evrede kreatinin değerininden belli oluyormu ? hangi testi yaptırmalıyız. birde bi ara kreatının kınaz(ck) 4300 çıkmıstı suan düştü spor yapmama rag...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ali Nejat Eğilmez

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Böbrek ağrısı?

    Merhaba hocam 21 yaşındayım son 3 aydır belimin sağ alt tarafında aralıklarla devam eden dünden beri de baya rahatsız edecek eğilmemi bile engelleyen bir ağrı söz konusu. sanki bıçak saplanır gibi saplandı dünden beri sıkıntı yaşıyorum. bu ağrı 1 hafta önce olmuştu ve üroloji doktoruna başvurmuşt...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ali Nejat Eğilmez

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karın ağrısı

    Hocam merhabalar,birkaç aydır karnımın genellikle sağında olan,arada sırada sol tarafında veya kasıklarda da olan çok hafif bir ağrı var,tam olarak ağrı mı onu bile bilmiyorum.sanki oramı tutuyolar gibi veya orası dolu gibi bir his.arada sırada kramp giriyor.bazı günler sadece birkaç dakika bu ağrı...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ömer Bender

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Bel ağrısı ve şişlik

    Sevgili hocam merhabalar. benim uzun zamandır belimde ağrı ve ağrının olduğu yerde şişlik var. özellikle kovid sebebiyle üniversite uzaktan olunca başladı. sürekli bilgisayar başında oturdum ve süreç içinde kilo alıp verdim. ağrılarım yaklaşık iki yıl önce başladı. i̇lk başlarda ara ara oluyordu anc...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Übeydullah Sevgili

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karın ağrısı ibs

    Merhaba ali hocam,65 yaşında 11 yıllık böbrek nakilliyim,sonuçlarım iyi şükür. 1 aydır göbek ve karın alt kısmında sürekli hafif ağrı var(uyurken ve yürürken hariç) bağırsaklarda gaz ve karnımda guruldama var.günde 2-3 kez tuvalete çıkıyorum genellikle normal çıkıyorum bazen ishal şeklinde. 5 yıl...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ekstrarenalpelvis

    Beni ürolojiye yönlendirdiler hocam 24 h idrarda inorganik fosfor yüksek,üre düşük kandada üre,kreatin düşük diğer tüm değerlerde normal klirensde 130

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Y. Tarkan Soygür

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x