Wbc yüksekliği

  • Hocam kolay gelsin...34 yaş bay...hocam kanda wbc değerim ekseri 11-13 bandında değişiyor bazen 8-9lara düşüyor nadiren de 14-15 oluyor ama %70 10-13 arası değişiyor...genellikle hgb ve rbc de sınırda yüksek çıkıyor...2 yıl önce dalak ölçüm 14,2 cm çıkmıştı dahiliye doktoru 6 ay sonra bir daha ölçtür yine aynı çıkarsa normal demişti 6 sonra yine aynı cihazla ölçüldü yine 14,2 cm çıktı... panik atak hastası olduğum için sık sık acile gidip kan veriyorum... dün ki sonuçlarım **** 17,8...rbc 5,30...crp: normal... bugün yine kan verdim...****:16...****:10,7...crp normal....hocam ciddi bi nefes darlığı yorgunluk vs yaşamıyorum acile genelde anksiyete kaynaklı gidiyorum...hocam bu bilgiler ışığında hematoloji, periferik yayma vs yaptırmaya gerek var mı? Dalak büyüklüğü 6 ay arayla aynı sonuç çıkması dalak büyüklüğü normal denebilir mi? Kalsiyum hep normal çıkardı bu sefer sınırda yüksek çıkmış bunun bı anlamı var mıdır? Sağolun hocam

  • Doktor Cevabı:

    Merhaba. psikiyatri ve psikoterapist takibi dışında bir şeye gerek yok. geçmiş olsun.

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Radyolog uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Biyopsi meme

    Hocam yeni sonuçlarım sizce nasıl ? aydınlatırsanız çok sevinirim teşekkürler sol memede büyüğü üst dış kadranda 8 mm uzun aksta olmak üzere dağınık yerleşimli anekoik görünümde birkaç adet kistik oluşum izlenmektedir. sağ meme saat 9 yönünde içerisinde mikroekojeniteler izlenen 9x7 mm boyutl...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tahir Ercan Patıroğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Meme usg sonuç

    Hocam merhaba ;36 yaşındayım yapılan meme ultrasonunda su şekildedir.her iki memede bazıları septalı birkaç adet kist izlendi.sağ memede saat 9 hizasında meme başına 1 cm uzaklıkta yaklaşık 2 cm lik bir alanda içerisinde milimetrik kistik değişklikler ve kalsifikasyonlara ait olabilecek milimetrik e...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Serdar Turhal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Meme usg sonucu

    Hocam merhaba ;36 yaşındayım yapılan meme ultrasonunda su şekilde bir sonuç dendi her iki memede bazıları septalı birkaç adet kist izlendi.sağ memede saat 9 hizasında meme başına 1 cm uzaklıkta yaklaşık 2 cm lik bir alanda içerisinde milimetrik kistik değişklikler ve kalsifikasyonlara ait olabilecek...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İ. Ömer Harmancıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Bi-rads 4a

    Hocam merhaba ,ultrason sonucumda her iki memede bazıları septalı birkaç adet kist izlendi.sağ memede saat 9 hizasında meme başına 1 cm uzaklıkta yaklaşık 2 cm lik bir alanda içerisinde milimetrik kistik değişklikler ve kalsifikasyonlara ait olabilecek milimetrik ekojeniteler bulunan parankimal eksp...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ömer Bender

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Yürürken nefes almakta zorlanma

    Hocam iyi günler annem e 2011 yılında meme ca tanısı konuldu..2018 yılında akciğer e metastaz oldu biyopsi yapıldı kemoterapi aldı en son aldığı kemoterapiden fayda görmeyince ca ve cea15-3 yükselmeye başlayınca onkoloji doktorumuz tümör karakterini değiştirmiş olabilir tekrar akciğerden biyopsi yap...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Demet Karnak

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Meme biyopsi

    İyi günler hocam, son gelen patoloji raporumda;"gonderilen sol meme tru-cut biyopsi metaryalinin histopatolojik ve immunohistokimyasal incelemesinde odaksal ductal hiperplazi, intraductal papillom,apokrin metaplazi,kolumnar metaplazi bulguları gözlenmiştir. materyali ait imprint yayma preparatinda i...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İ. Ömer Harmancıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Solid kitle

    Çok teşekkür ederim hocam 2006 da sol mememde biyopsi sonucumda şüpheli kitle bulunmuştu telli işlemle ameliyata alındım sonucu temiz çıkmıştı sonra hepi 6 ay kontrollerim var 6 ayda gidemesemde 1 senede gidiyorum en son geçen sene temmuzda ultrasonum çekildi sol mememde hiçbişey yoktu1 senede kitle...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Metehan Gümüş

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Memede kitle?

    Hocam 4 yıldır memede kitlem mevcut haziran ayında cekildigim ultrason da sol meme saat 3 hizasındaki 13x10 mm ve sol meme saat 6 hizasındaki 17.5x11 mm keskin sınırli hipoekoik solid lezyon yazıyordu .şimdi bugün cektirdigimde ise sol meme saat 3 hizasındaki 13x10 mm lobule kontorlu lezyon saat 6 h...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İ. Ömer Harmancıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lenf nodu..

    Hocam gecen sene cekilmisti fakat o zaman lenf nodlari yoktu. sag meme de supheli lezyon vardi biyopsi yapildi temiz cikmisti oda. bu sene icinde oneriyorsaniz cektireyim hocam hemen..

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Metehan Gümüş

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Meme mr sonucu

    Hocam ultrasonda gorulen displazik alan icin mr cektiler. sonuca gore biyopsi yaptirmam gerekir mi? her iki meme acr tip c patern ozelligi gostermektedir. her iki memede fibrokistik meme hastaligina bagli degisiklikler ve 5 mmden kucuk basit meme kistleri izlenmistir. dinamik incelemede her i...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Eser

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bilateral mamografi

    Merhaba ultrason sonucumu yorumlarmısınız meme ultrasonu: sağ meme iç ortada 10 mm çaplı düzgün kontorlu hipoekoik solid kitle izlenmektedir. sol meme üst içte10 mm çaplı lobule kontorlu hipoekoik solid kitle izlenmektedir.. sol meme üst dışta 10 mm çaplı basit kist izlenmektedir.. sol meme üst dışt...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Metehan Gümüş

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Fibroadenoma

    Merhaba hocam üniversite hastanesinde emar, ulturason ve mamografi çektirdim. göğsümde hassasiyet ve şişkinlik var nadiren de yeşilimsi renkte akıntı oluyor. sonuçlarda sağ meme üst dış kadranda 3x2 cm boyutlarda oval şekilli sınırları düzgün dens lezyon izlendi. ivkm sonrası yapılan tüm tetkiklerde...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Seyhan Yalaz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Meme biyosi

    Hocam koltuk altından alınan biyopsi sonucu da bu şekilde değişti yayma prezervatif yeniden incelenmiş olup neoplastik lenfoid inifltrasyonlar dislanamamistir bu nedenle tekrar biyopsi önerilir. şimdi tekrar radyoloji doktoru kalın iğne biyopsi yapacak.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Eser

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Patoloji sonucunu yorumlar misiniz

    Patoloji̇ sonucunu yorumlar misiniz? hasta 54 yaşında kadın hastanın daha önce meme ca hikayesi mevcut aktif yakınması ise mide yanması ve gaz. soygeçmişinde ise iki abi mide ca yapılan patolojik inceleme aşağıdaki gibidir değerlendirmenizi rica ederim teşekkürler makroskobik bulgular: 3) korpus:...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Barış Yılmaz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Biyopsi sonrası feçmeyen ağrı

    Hızlı dönüşünüz için çok teşekkür ederim sevgili hocam. verdiğiniz bilgiler için ayrıca teşekkür ederim. yapılan işlemle alakalı veya işlemi gerçekleştiren hekim ile alakalı hiçbir problem yoktu. aksine hem çok ilgiliydi hem de oluşabilecek travmalardan işlem öncesi bilgilendirme yapmıştı. dediğim g...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Pelin Basım

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x