Wbc ve ly# değerlerim hep yüksek.

  • Ben 37 yaşındayım 1.65 boy 55 kiloyum. 2017 Yılından bu yana yapılan bütün tahlillerimde WBC 10-12 arasında değişiyor. LY# 4.20 ile 5.30 arasında değişiyor. Bunla ilgili 2017 yılında periferik yayma yaptırmıştım. Normal çıkmıştı. 2019 Şubat WBC 11 LY#5.42. Ağustos WBC 10.30 LY#4.29 2020 15 Ekim WBC 12.03 LY# 5.22. Aynı gün çekildiğim tomografide karaciğerimin uzun aksta 17cm ölçülmüş olduğunu öğrendim dalak, diğerleri normalmiş. 2020 28 Ekim WBC10.60 LY# 4.58 2020 11 Aralık WBC 11.53 LY#5.43. Aynı gün USG çekildim karaciğerimin normal sınırlarda olduğu yazıyor. Bu değerler böyle seyretmeye devam edince hemen bir hematolojiye gittim. 23 Aralık 2020’de Önce tam kan sayımı, kan yayması yapıldı tekrar. Doktor Kronik Lösemi Testi de yaptırdı. 2020 23 Aralık Tam kan sayımımda WBC 9.60 LY# 4.20 çıktı. Çok şükür KLL testim temiz çıktı. Bu arada 2017’den beri ilk kez WBC değerim 9.60 oldu. KLL Raporumda; Popülasyon %Parent Total Lenfosit: 37.3 CD3+T-Lenfositler 66.3 TCR/GD- 96.4 CD4+ 68.4 CD8+ 30.4 DOUBLE+ 0.4 DOUBLE- 0.8 CD3/16/56+NK-T LENFOSİTLER 3.5 CD/16/56+NK HUCRELERİ 17.1 Popülasyon %Parent CD19+B-LENFOSİTLER 14.6 KAPPA 58.3 LAMBDA 20.5 CD5/19 BİRLİKTELİĞİ 17.8 CD38/19 BİRLİKTELİĞİ 11.6 CD20/19 BİRLİKTELİĞİ 98.3 Sonuç: Hastada total beyaz kan hücreleri arasında %37,3 oranında Lenfosit popülasyonu saptanmış olup. İmmunfenotipleme sonuçları tabloda ve grafik olarak verilmiştir. Monoklonal artışa işaret eden bulguya rastlanmamıştır. Özel bir laboratuvardada JAK 2, PH Kramozom ve CSF 3 R Testlerini de yaptırdım ve çok şükür bunlar da negatif çıktı. Bu üç testin sonucunda da MUTASYONLAR SAPTANMAMIŞTIR yazıyor. Benim yapmam gereken başka bir şey var mı? Hocam bu testlerin sonuçlarına göre ben de KLL ve KLM veya bir lösemi veya lenfoma yok. Peki bu testlerim hep geçerli mi. Belli bir süre sonra bunları kontrol amaçlı yeniden yaptırmam gerekiyor mu?

  • Doktor Cevabı:

    Merhaba normal yaşantınıza devam etmek dışında yapacağınız bir şey yok. birde sağlıkla ilgili internetten araştırma yapmayınız. çok fazla yanlış bilgi var. kan tablosu daima değişkendir. ama önemli olan normal sınırlarda olmasıdır. sizde de olduğu gibi .iyi günler

    tarihinde cevapladı.
  • Çok teşekkür ederim. İçimi rahatlattınız. İyi ki varsınız..


İstanbul Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Yağ dokusu

    Kas grupları homojen görüntülenmiştir büyümüş lenf bezi izlenmemiştir diyor doktor bey,normal mi acaba bu

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Yağ dokusu

    Hocam usg çektirdim doktor rektusun tümörü ya da kılıfı var dedi,anlamadım seslerden. içinde rektusun obliği var dedi.rapor yazılı çıkmadı sorun varmış. rektus kasının tümörü böyle mi olur ?

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Koksiks kırığı

    Merhaba hocam benim kuyruk sokumu kemiğim kırılmış ve eğilmiş enjeksiyon lar fayda etmedi ameliyat olmaya karar verdim hocam ameliyat kaç saat sürer bide kemik aldıktan sonra duruş bozukluğu ya da yürümede sıkıntı gibi şeyler olur mu ?

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. E. Onur Kulaksızoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Yağ dokusu

    Hocam merhaba,ben de sağlıkçıyım yaşım 23,kızımgeçen gün karnımda göbek deliğinin etrafında ve altında beze gibi yapılar hissettim hareketsiz. dahiliyeye gittim doktor bana deri altı yağ dokusu eline pütürlü geliyor dedi ben usg istemesini rica ettim ama gerek yok dedi. yağ dokusunun elde kayması ge...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gecmeyen titresimler

    Hocam mrb benim sikintim bundan 2 yil omce basladi sanki kafamin icinde bisey varmis gbi kafam sallaniyordu titresim gbiydi beyin mr i cektrdm hic bir sorun ckmadi kansizlk b12 eksklgi ve tiroit sorunum varmis onun icin ilac kullandm ama kafamin o sarsintisi gecti bu kez de sanki ayak tabanimin altn...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Serdar Turhal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İyi günler hocam

    Merhaba hocam uzun zamandır aşağıdaki şikayetlerim var. bu şikayetler için hangi testleri yaptırmam gerekir. teşekkür ederim 1-iştahsızlık-kilo kaybı 2-böbreklerde dönem dönem şiddetli ağrı 3-koyu renkli idrar 4- nöbetleşe kabız ve ishal 5-kabızken kan gelmesi 6- halsizlik, sık sık grip olma ,...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Serdar Turhal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Ella ertesi gün hapı

    İyi günler ben eşimle 15 şubat ta sürtünme yoluyla bir ilişki yaşadım ama hiç bir şekilde boşalma olmadı 16 şubat sabahı ella ertesi gün hapı kullandım ve bu hapdan sonra 17 şubat ta bir kaç kez sürtünme yollu ilişki yaşadım ocak ayının 22 sinde adet görmüştüm yani ilişki adetime bir hafta kala yaşa...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lenf bezleri

    Nrbc = 0.00 referans dışı olan sadece bu önemli mi ?

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İlaç sonrası ağrı

    Sevgili hocam öncelikle merhaba ben herhangi bir ilaç kullandıktan yarım saat sonra karaciğer tarafıma ağrı giriyor, 1-2 saniyelik bir sızlama oluyor. vücudumda kaşıntı, eklem ve kas ağrısıda var, pandemiden dolayı hastaneye gidemiyorum. bu neyin nesidir sizce? teşekkürler.

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Lenf bezleri

    Lenf bezleri merhaba ben koltuk altımda kemik sertliğin de bir yumru hissediyordum vücudum da morluklar oluşuyordu doktora gittim kanıma bakıldı tam kan testi yapıldı herhangi bir sorun çıkmadı dün boynumda ağrı hissettim sağ tarafıma yatamıyorum dokunduğum da boncuk gibi elime bir şeyler geliyor d...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Acil tahlil

    Doktor bey kendimi kötü hissedip acile gittim covid değilim.. klor düşük 99 (101-109) crp 14.42 sınır 5 iken,gfr 80, bun 17.1 (8-20) wbc 16.59 (4.1-10.9) neu 10.77 (2-7.28)neu%64.9 lym 3.83 (0.6 4.1) lym % 23.1 mono 1.79 mono% 10.8 rbc 5.7 (4.2-6.23) hgb 16.7 ( 12-18 ) mcv 91 plt 237 mpv 10.5 pct 0...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Serdar Turhal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Usg sonucu

    Bilateral aksiller kısa aksı 1 cm altı çapta birkaç adet reaktif lenf nodu izlenmiştir. hocam bu ne demektir,hasta mıyım ?

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kalp zarı(kası) iltihabı süphesi

    Hocam merhaba ben 3 hafta öncesinde soğuk algınlıgı geçirdim ve sinüzit oluştu soğuk algınlığım bitti ama sol kaburgam da mememin sağ alt çaprazında bastırınca bir acı hissi var ama sadece oraya dokununca oluyor onun dışında bir gögüs ağrısı bulunmuyor 24 yaşında kadınım hocam allah korusun kalp kas...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İbrahim Demir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lenf nodu var

    Hocam 2 ay önce çene altında bademcigin orda kafamı öne egince ele gelen 3 lenf nodu vardı biri büyük kaygan usg olmuştum sonucu şöyle 17 mm reaktif lenf nodu. doktor o zaman önemli değil kontrole gerek yok demisti ve antibiyotik yazmıştı ama kullanmadim alerjik rinitim var ve bugünlerde başımda dön...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Serdar Turhal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hocam saolun şimdiden

    Hocam merhaba burunnicindeki 1yildir nazal kavitede yara için 3kbb uzmanına göründüm 3ude yara kötü değil dedi krem kullaniyorum yara belki iyileşir ama nazal septumda sivilce tarzı dışarıya çıkıntılı küçücuk bişey geliyor elime onunda üstü beyaz ,böyle kötü oluşum olabilir mi kötüyse farkedilir d...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Serdar Turhal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x