Wbc normal lym yüksek ise

  • hocam merhabalar bir sorum olacaktı wbc değerim normal sınırlarda;6,8 lym % üst sınır 48 benimki;54,3 gra alt sınır 42 benimki biraz düşük;41 hgb ise;12 diğer değerler ise normal görünüyor. sizce bir sorun varmı? bu arada bu tahlili yaptırma sebebim önceki yıllardaki kansızlığımdı,şu andada alt sınıra yakın olduğu için ferra sanol kullanıyorum. lym yüksek ve gra düşük beni biraz endişelendirdi açıkcası? yorumunuzu rica ediyorum. iyi günler.

  • Doktor Cevabı:

    Merhaba, lenfosit (lym) artışı tek bir sebeple olmaz. yani, lenfosit yüksek olunca, işte tamam bu hastalık varmış, bulduk gibi bir durum değildir. lenfosit artışı yapan çok sayıda hastalık vardır. bu artışın sebebini anlamak için hastayla görüşmek, sorular sormak, muayene etmek, kan yaymasını mikroskopta incelemek gerekir. yani bir hematolog sizi bizzat görmeli. geçmiş olsun.

    tarihinde cevapladı.

Ankara Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Polistemia vera demir eksikliği

    Merhaba sayın hocam, annem 59 yaşında ve 1 yıl önce polisitemia vera teşhisi aldı. jak 2 testi pozitif ile teşhis doğrulandı. başlarda coraspirin ve flebotomi ile tedavisi sürdürüldü. birkaç aydır ise hydrea kullanıyor. hydrea kan artışını baskıladı ancak hastalık ile birlikte görülen diğer şikayet...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yener Koç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hocam lütfen acil

    Hocam iyi günler dedem 75 yaşında burun kanamasiyla hastaneye yattı kanaması durmadı kemik iliği testi yapıldı aml m4 tanısı konuldu 3 aylık ömrü kaldığını söylediler ama dedem kemoterapi almak istedi sizce prognozu iyi sonuç verir mi ?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kadri Yamaç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Babam lösemi hastasımıdır hangi türden

    Hocam merhaba babamın kan sonuçlarını degerlendirirmisiniz https://drive.google.com/drive/folders/0b1u3ai7whoqmd3hpykyzreqtzfk babam kösemi hastasımıdır? teşekkür ederi iyi çalışmalar..

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kadri Yamaç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Aml m3 tanısı

    Aml m3 tanisi merhabalar hocam. babamıza aml tanısı konuldu. genetik olarak m3 tipi olduğu saptandı. babamız 60 yaşında ve başka herhangi bir kronik rahatsızlığı yok.doktorumuz ise prof. hakan özdogu. kemoterapinin ilk kuru bitti. beraberinde de plt değerlerinde düzelme başladı. doktorumuzla konustu...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Osman İlhan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lösemi hastalığı

    Eşim 39 yaşında tüylü hücreli lösemi teşhisi konuldu romatizma araştırılırken tesadüfen bulundu trombosit düşüklüğünden.sorum şöyle; eşimde şuan tüylü lösemi tedavisine başlanmadı çünkü kan değerleri normal sadece trombositlerde hafif düşüklük var ayrıca sedef artirit hastası/ romatizma için simponi...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Osman İlhan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kan tahlili sonuçlarım

    Mrb hocam 25 yasındayım. sürekli yaşadığım baş dönmesi unutkanlık halsizlik şikayeti ile nörolojiye başvurdum kan tahlili istedi sonuçlarımı aldım netten araştırdım henüz doktora gidemedim fakat tahlil sonuçları ve beraberinde yaşadığım diğer sıkıntılar beni biraz tedirgin etti size sonuçlarda norma...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Osman İlhan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Akut miyeloid lösemi

    Hocam merhaba akut miyeloid lösemi hastası olan bir insanın çift yumurta ikizinin iliği ile uyum şansı yüzde kaçtır

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yener Koç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • 2.evre kll/sll

    63 yaşındayım hiçbir ilaç kullanmıyorum, karın ve boyun bölgesinde 5cm civarında rahatsızluk vermeyen lenfler var. dr.takibindeyim , 3 ay önce idrar yolu enfeksiyonundan iki tertip antibiyotik kullandım, sıkıntı bitti. dalak 140mm . aktifim. şimdi iki adet 20 yaş dişim ileride sorun olmasın diye çek...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yener Koç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tüylü hücreli lösemi

    Hocam eşim 38 yaşında trombosit değerinde hafif düşüklüğünden dolayı araştırma yapıldı dalakta hafif büyüme ve kemik iliğinden alınan biyopsi sonucundan tüylü hücreli lösemi teşhisi konuldu genel sağlık durumu iyi tedavi yöntemlerini sırasıyla yazarsanız memnun olurum int fazla detaylı bilgi bulamad...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yener Koç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hocam sizce?

    Hocam merhabalar kan değerlerim wbc: 13.9 plt: 467 hgb: 11,4 sedim: 40 crp: 14,1 diger degerler normal. hafif demir eksikliği var bu durumda lösemiden şüphelenilebilir mi ? şuan tedirginiz bir fikrinizi almak istedim.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Cengiz Kırmaz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Apandisit

    Merhabalar bir haftadir ince ince sizilar seklinde sağ tarafimda agrim var bu apandisit belirtisimidir acaba neden agri yasiyorum

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Cengiz Kırmaz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Wbc yuksekligi

    Merhabalar hocam ben kan tahlillerimde hemogramda testlerinde wbc degerlerim cok abarti degil ama max 11 yazarken benim degerim 12.5 12.0 gibi sonuclar cikiyor diger degerlerim iyi birazda b 12 eksikligim var lösemi tarzi bir rahatsizligim olabilirmi cok abarti degil ama ne tavsiye edersiniz sonucla...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Emin Akyıldız

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Wbc yuksekligi

    Merhabalar hocam ben kan tahlillerimde hemogramda testlerinde wbc degerlerim cok abarti degil ama max 11 yazarken benim degerim 12.5 12.0 gibi sonuclar cikiyor diger degerlerim iyi birazda b 12 eksikligim var lösemi tarzi bir rahatsizligim olabilirmi cok abarti degil ama ne tavsiye edersiniz sonucla...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Enver Göncüoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Wbc yuksekligi

    Merhabalar hocam ben kan tahlillerimde hemogramda testlerinde wbc degerlerim cok abarti degil ama max 11 yazarken benim degerim 12.5 12.0 gibi sonuclar cikiyor diger degerlerim iyi birazda b 12 eksikligim var lösemi tarzi bir rahatsizligim olabilirmi cok abarti degil ama ne tavsiye edersiniz sonucla...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hüseyin Sağlam

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Wbc yuksekligi

    Merhabalar hocam ben kan tahlillerimde hemogramda testlerinde wbc degerlerim cok abarti degil ama max 11 yazarken benim degerim 12.5 12.0 gibi sonuclar cikiyor diger degerlerim iyi birazda b 12 eksikligim var lösemi tarzi bir rahatsizligim olabilirmi cok abarti degil ama ne tavsiye edersiniz sonucla...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Cengiz Kırmaz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x