Wbc, d, vitamini, demir düşüklüğümün sebepleri ne olabilir?

  • Merhaba hocam, 5 ay önce covid belirtileri göstermiştim fakat test yaptırana kadar negatif çıktım tüm ailem pozitif iken onlara baktım. Temaslı olduğum halde herhangi bir ilaç da verilmediğinden covid hapları kullanmadım. Sadece ailemdeki kişilere verilen c vitamininden içmiştim. Yaklaşık 2 ay önce spora başladım, şikayetim olmadığı halde bünyemi sağlıklı tutmak, dayanıklı olmak için kontrol amaçlı kan testi yaptım. AST değerim 50 (referans 5-32). WBC 3,69 (referans 3,91-10,90). Demirim 81 (referans 33-193). B12 vitamin 219 (referans 191-663) çıktı. Aile hekimim WBC düşüklüğün demir ve B vitamini eksikliğine bağlı olabilir, dedi. Demir ve B vitaminleri hapı verdi düzenli olarak bunları içtim. Bu ilaçların bitmesine yakın sabah erken saatte, ayaklarımda güç hissedemedim ve göz kararmasıyla evde bayıldım, ishal+ iştahsızlık da vardı(fazla şekerli şeyler yemiştim o gün içinde). Normalde de ishal olunca da çok ağır geçiririm. İki günden sonra bu şikayetlerim geçti, iç hastalıkları doktoruna durumumu anlattım, Tomografi, covid, kan tahlillerim yapıldı. Tomografi ve covidte sıkıntım çıkmadı. Fakat kan değerlerimde B vitaminim 552, D vitaminim 14, WBC 2,39(referans 3,91-10,90). Demir 35(referans 33-193) çıktı. WBC daha çok düştüğü için doktorum tekrar kan istedi, Bu defa WBC 3,36, PDW 9,40 ref.(15-25), Neut# 1,68 ref.(2-8), Mono% 12 ref(2-10) Bu kanım üzerinden Periferik test yaparak beyaz kanıma ayrıntılı bakacak. Aklımı karıştıran şeyler şunlar: Daha önce demir ile ilgili sıkıntım yoktu önlem amaçlı demir hapını 20 gün içmem sonucu eski değerimden düşmüş alt sınıra yaklaşmış bu neden olabilir? Sporla beraber süt, D vitaminli besinler tüketmeye dikkat ettiğim halde ve stadyum, orman koşusu yaparak güneşi aldığım halde D vitaminim neden düşük. Önceki seneler evden dışarı çıkmıyorken böyle sorunum yoktu. Beyaz kan, demir düşüklüğümün altında covid geçmişim, spor ve beslenmeme bağlı bir şeyler mi oluyor ( yaşım 29, boyum 1.66 cm, kilom 52)

  • Doktor Cevabı:

    Geçmiş olsun bilge hanım. uygun bir zamanda sizi göreyim. bilgi ve randevu almak için 0(536)0257047 numaralı telefonu arayabilirsiniz. i̇yi bayramlar diliyorum.

    tarihinde cevapladı.
  • Teşekkürler. İyi bayramlar hocam, ben Ankara'da değilim şu an. Periferik incelememde doktorum anormal bir şey görmediğini fakat viral enfeksiyon ki bu covid olabilir kemik iliğimi baskıladığını söyledi, tekrar kontrole çağrılıyorum. Ama hala kafamda soru işaretleri devam ediyor.


Ankara Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Hamilelik belirtisi

    Hocam adetim 2gun erken geldi ilk defa ilk ay 21 gun 2nci ay 25. te adet olurdum. 2gun erken geldi yaklasik 2aydir evliyim ilk ay korumali. i̇liski yani ilac kullanmadim. normal korunma disari bosalma ondan sonraki ay. hergun iliski oluyodu fakat. 5defa. korunmasiz oldu ve suan adet oldum 2gun onced...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Kemal Hükmen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sağ bacak rahatsızlık hissi.

    Hocam merhaba sağ ayağımda hep bi rahatsızlık hissi var beni hep huzursuz ediyor yürüsem bile normal sadece otursam bile sağ bacağım beni rahatsız ediyor. bu uyuşma değil karıncalanma değil sadece rahatsızlık hissi sanki demir var bacağımda ağırlık gibi. birde bi yerimi kaşıyınca sağ ayağımın altı...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Yeşim Abanoz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Patoloji sonucundan önce levotiron

    Merhabalar. ben 07.07.2021 tarihinde 21 gün önce total tiroidektomi ameliyatı oldum. 3. biyopsi sonucum da kistik dejenerasyon gösteren papiller tiroid karsinomu açısından kuvvetle kuşkuludur geldiği için. ameliyat sonrası 100 mg levotiron başladım doktor yazdığı için. ilacı patoloji sonucundan sonr...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tuğbay Tuğ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Pişik oluşumu

    Merhaba hocam.. ben kemal, 52 yaşındayım. genel olarak çok terleyen biriyim. özellikle bu aylarda, kasıklarımda çok sık pişik meydana geliyor. her gün kasıklarımı en az bir defa, sabun kullanmadan, bol su ile temizliyorum. i̇ç çamaşır olarak %100 pamuklu, dar olmayan boxer kullanıyorum. çamaşırları...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hatice Erdem

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karın ağrısı ishal

    Hocam benin 4 gündür karın ağrım ishal ve halsizlik mide bulantısı gibi sorunlarım var aile hekimine gittim bana flagyl antibiyotik verdi iki gündür kullanıyorum dün aksam biraz kötü oldum acile gittim kan ve idrar testi yaptılar devlet olduğu için yogunluktan dolayı sonuçları gösteremedim halsiz ol...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ömer Bender

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karaciğer kisti

    Merhaba 1 ay önce yaptırdığım check-up neticesinde karın usg çektirmistim raporda böyle bir şey yazıyor: karaciğer normal boyutlarda, ekojenitesi doğal, ekojenite dağılımı homojendir. sağ lob perifer-posteriorda max. 7 mm çaplı, eko içeriksiz, kontur ekojenitesi tüm periferinde korunmuş kist görülme...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İ. Ömer Harmancıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Helicobacter

    Hocam merhaba, mide ağrısı, hazımsızlık, yanma şikayetleriyle genel cerrahi bölümü ne gittim, endoskopide mide duvarın aşırı sekilde kırmızı ve duodenal ülser var dendi. endoskopi biopsi sonucunda helikobakteri(+), altda da helikobakteri (++) kronik gastrit,inivinasyonyazıyordu. doktor bey bana (fla...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Rahimde yara varken hamile kalinirmi. dex forte agri kesici adeti geciktiri...

    İyi günler hocam ben bir senedir evliyim bebek istiyoruz fakat rahmimde yara oldugunu soyledi doktorum. rahmimde yara varken hamile kalabilir miyim ve hamile isem yara icin tedaviden dolayı veya tamamen yaradan kaynakli enfeksiyon ve iltihapdan dolayi düşük riski varmidir acaba ? bir de dex forte a...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Sevim Turhan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tsk öğrenci adayi

    İyi günler kara harp okulu icin sağlık muayenesinden elendiniz dediler elenme sebebim s1 vertebrada lumbalize görünümdedir. bu imis itiraz etsem gecme imkanim varmidir

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Adem Kar

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Göğüs agrisi

    Doktor hanım iyigunler dilerim göğüs ağrım için batici tarzda acile gittim bıçak saplanır gibiydi ekg ve trobpinin teslerine bakıldı sorun yok kardiyoloji ye git denildi gittim eko ile baktı bir sıkıntı yok dedi damarda tıkanıklık olsa görünümüydu acaba birde btbcekildim hareket artefaktları nede...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Demet Karnak

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ters ilişki sonrası kana rastlanma

    Hocam merhaba bişy sorcktım da bn kız arkdşımla terş ilişki yaşdım ve ilişkiden sonra iç çamaşrımda kana rastladım bu neyin göstergesi

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Aysu Nida Dai

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kronik gastrit ve hiatal yetmezlik

    Genel cerrahi tarafından özel bir hastanede yapıldı. mide koruyucu ilaç ve diyet programı uyguladım şikayetlerim geçmedi daha sonra dediğiniz gibi devlet hastanesi gastroenteroloji bölümüne gittim orda da farklı bi mide koruyucu ilaç verip 2-3 ay kullanmamı söylediler eğer geçmezse ameliyat olamamı...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Memede sertlik

    Merhaba hocam fibroadenomların kendiliğinden kaybolması mümkün mü ? bir yıl kadar önce sertlik hissedince muayeneye gitmiştim ultrasondan sonra fa dendi 16x9 mm boyutlu düzgün sınırlı yazıyor raporda. şimdi aylardır elimle kontrol ettiğimde yok gibi bulamıyorum, kontrole gitmem gerekli midir acaba k...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ferit Taneri

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Regl duzensizligi

    Merhaba hocam benim 3- 4 aydır açık kahve akintim oluyordu peşine reglim geliyordu bu ay reglim gelmedi komple açık kahve şeklinde regl oldum 1 gün geldi 1 gün gelmedi bitti derken daha çok oldum aynı şekilde kahverengi ve ağır kokulu kaşıntı yok doktora gittiğimde kistin var ve önemsiz dedi bana...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Erkut Harmancılar

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Önemli konu

    Cevaplarınız için teşekkür ederim. hocam benim 1 haftadır küçük tansiyonum 5 e düşüyor bazen gün içinde 6 oluyor en çoğu 7 ye çıkıyor. büyük tansiyonum genelde 10 oluyor, gün içinde 7 ye düşüyor. ense kısmım çok ağırıyor. hocam, küçük tansiyon neden düşer acaba? fazla su içmiyorum, ondan olabilir mi...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x