Vücutta kırmızı çizgiler

  • Merhabalar. Vücudumda göbekte, göbek yanlarında, dizimin arkasında, meme bölgesinde uzun kırmızı çatlak gibi çizgiler var. Dahiliye uzmanına göstermiştim ancak kortizon hormonuna bakılması lazım demişti. 2-3 Sene önce de farklı bir sebepten ACTH bakılmıstı ve 87 çıkmıştı. Bu çizgiler kortizondan mi oluyor tesekkkur ederim şimdiden yaşım 18

  • Doktor Cevabı:

    Merhaba çok geçmiş olsun, bu çizgilenmeler mor strialar diyoruz, bunların sebepleri çeşitlidir, mutlaka ayırıcı tanı yapmak gerekir, steroid (kortizol) metabolizması ile ilgili bir bozukluk var mıdır bakmak lazım, endokrin muayene ve takibi gerekir, hayırlı günler dilerim

    tarihinde cevapladı.

Ankara Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Kan değerleri

    Hocam rahatsız ettim kusuruma bakmayın kan değerlerimde tok iken ölçtürdüm. trigliserid 274 alt. 2 ast 25 hdl 41,7 ldl 78.7 sonuçlar nasıl kalp sağlığı için. teşekkürler

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Sinan Coşkun Turan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kolesterol yüksekliği

    Hocam ldl ve trigliserid yüksekliği ile inatçı sivilcelerin bir bağlantısı olabilir mi?10 yıldır her türlü tadaviye rağmen geçmeyen sivilcelerle mücadele ediyorum.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kolesterol yüksekliği

    Mch 26,7 pg (27 - 34) mchc 30,4 g/dl (32 - 36) kolesterol 209 ldl 126 trigliserid 213 hdl 40 glukoz 98 insülin 9.8 b12 225 hba1c 4.9 hocam kan değerlerim bu şekilde çıktı matofin xr 1000 mg kullanıyorum, kolesterolüm her zaman yüksek çıkıyor 20 yaşından beri yaşım 25 olmasına...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kolesterol yüksekliği

    Mch 26,7 pg (27 - 34) mchc 30,4 g/dl (32 - 36) kolesterol 209 ldl 126 trigliserid 213 hdl 40 glukoz 98 insülin 9.8 b12 225 hba1c 4.9 hocam kan değerlerim bu şekilde çıktı matofin xr 1000 mg kullanıyorum, kolesterolüm her zaman yüksek çıkıyor 20 yaşından beri yaşım 25 olmasına...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Osman Şener

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Aknetrent kullanımı

    Kolesterol 210 ldl 126 trigliserid 213 hdl 40 hocam yeni kan tahlilimde sonuçlar bu şekilde yüksek çıktı,endokrin doktoruma geçmeyen sivilcelerimden bahsettim,kan yağ değerlerimle alakası olmadığını söyledi,herhangi bir kolesterol düşürücü ilaç da vermedi, ne yapayım hocam?sivilceler kolesterol...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hatice Erdem

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kan değerleri

    Mch 26,7 pg (27 - 34) mchc 30,4 g/dl (32 - 36) kolesterol 209 ldl 126 trigliserid 213 hdl 40 glukoz 98 insülin 9.8 b12 225 hba1c 4.9 hocam kan değerlerim bu şekilde çıktı matofin xr 1000 mg kullanıyorum, kolesterolüm her zaman yüksek çıkıyor 20 yaşından beri yaşım 25 olmasına...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Batin tomografi

    Sayin degerli hocam benim ilacli tum batin tomografimde abdomialaorta ve iliak arterlerde milimetrik kalsifik plak izlenmistir.saygilar bu tehlikeli bisemiyas 59 kadin

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Oğuzhan Güven Gümüştaş

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Balık yağı

    Merhabalar,pek balık tüketmediğim için balık yağı takviyesi almak istiyorum günlük 1000mg, ama merak ettiğim balık yağı kanı pıhtılaştırıyor gibi bir şey okudum internette herhangi bir ilaç kullanmıyorum,güvenle kullanabilir miyim?teşekkürler

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Folat eksikliği

    Hayırlı günler hocam. kan tahlilimde folat değerim: 4.67 çıktı. doktor, folik asit ilacı yazdı. günlük tek tablet (5 mg) kullanmamı söyledi. fakat ne kadar süre kullanacağımı söylemedi. sizce ne kadar süre kullanmalıyım? kolay gelsin...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Yüksek kolesterol

    İyi günler, kolestrol 345 ldl 270 trigliserid 245 hdl 99 geldi son kontrolde 2 yıldır bu civarlarda seyrediyor 175 mg levetrion kullanıyorum. 1.60 boyum 70 kilom

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Crp lenfosit

    Hocam son soruya cevap yazamadım, lenfosit düzeyini sormuşsunuz. lymp 3.37 , lymp% 28.7 normal mi hocam? sadece crp, wbc, neut biraz yüksek, diğer değerleri normal. ama biraz halsizlik ve kalp çarpıntısı var. teşekkür ederim cevabınız için.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Düşmeyen trigliserid için ilaç kullanmalımıyım?

    Selam hocam, yaş 32 boy:177 kilo:79 sigara hiç içmedim.alkol kırk yılda bir. bende yıllardır genetik trigliserid yüksekliği var. ne yaparsam yapayım hiç bir şekilde düşmüyor trigliserid. aylarca fitness yapıp az yiyip kilo verip 73 kiloya düştüğümde bile trigliserid 385 çıkıyordu. hergün yarım saat...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Zekeriya Arslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Trigliserid yüksekligi

    Hocam iyi gunler hdl kolesterol: 43 (35_55) ldl kolesterol: 80 ( 0_130)chol kolestrol 172 ,trigliserid:244 hocam 1.83 boy 107 kilo yasim 30 trigliserid degerim yuksek gorünuyor ne yapmam lazim.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Troid karaciğer kolestrol

    Karaciger büyüklüğü 178mm (hepatomegali) parankim eko düzeyi grade i hepatosteatoz lehine yükselmiştir hepatik ve portal venler normal genişliktedir i̇ntrahepatik safra yolları normal genişliktedir koledok normal genişliktedir dalak büyüklüğü konturlari parankim eko paterni normaldir pankreas değerl...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Jak2 ve hiperlipidemi

    Merhaba iyi günler hocam 4 yıldır bende hiperlipidemi var hocam ve her zaman ast alt yüksek karaciğerimde ve dalağımda büyüme var ve kan değerlerim yüksek çıkıyor diyet uygalandım ilaç kullandım yine fayda etmedi ve en hemoglobin değerim yüksek çıktı jak2 tahlili yaptırdım ve genetiğimde sıkıntı olm...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x