Vitiligo için ne yapmalıyız?

  • Sayın Hocam oğlum 6 yaşında.03.01.2020 tarihinde Antalya üniversitesi hastanesinde wood ışığı ile yapılan muayenede vitiligo teşhisi konuldu.Sağ bacak diz üstünde 2cm çapında,göbek deliği üzerinde 1 cm çapında ve yüzün sol tarafında 1 er cm çapında 2 leke var.Kan tahlilleri istendi.Krem verildi ama kremin geçici çözüm olduğu,herhangi bir tedavisinin olmadığı,zamanla kendi kendine geçebileceği veya büyüyebileceği söylendi.3 Ay sonra tekrar kontrole çağrıldık.Hocam bir yol gösterseniz,akıl verseniz.Anne-baba olarak ne yapacağımızı bilemeden çaresiz beklemeye başladık.

  • Doktor Cevabı:

    Merhaba, kan tetkikleriniz, eşlik eden bir durum varsa ona yönelik tedavi başlanması açısından önemlidir. belirttiğiniz bölgeler ve büyüklükleri nedeniyle en uygun olan, krem tedavisi verilmesidir. krem tedavisini sakin küçümsemeyin ve düzgün olarak mutlaka uygulayın. bahsettiğiniz bölgelerde kremle iyi sonuçlar alma şansı yüksektir. ayrıca tedavi aldığınız hastane türkiye’deki dermatoloji kliniklerinde en iyilerinden biri. takiplerinizi uygun yapın ve çocuğunuzu bu konuyla ilgili sıkıntıya sokacak davranışlardan lütfen kaçının (sürekli tüm derisini kontrol etmek, bu konuyla ilgili endişelerinizi onun yanında konuşmak vb gibi) çoçuğunuz psikolojik olarak stresli bir dönemdeyse (okul, arkadaş, kardeş, aile vb) mutlaka çocuk psikiyatristinden yardım alın. geçmiş olsun. şifa dileriz.

    tarihinde cevapladı.
  • Hocam alakanıza çok teşekkür ederim.Allah sizden razı olsun.Hocam sizi rahatsız ediyorum.Çok özür dilerim.Antalya medikalpark hastanesinde çocuk ve ergen psikayetri polikliniğinde bugün randevumuz vardı.Hocamız ile görüşdük.Görüşmelerimize devam edecez.Okul dan aldığımız bilgileri ve evde ki davranışlarını,arkadaş ilişkileri,oyun ve oyuncaklarla geçirdiği zamanı vs uzun uzadıya konuştuk.Aşırı stres,hiperaktivite,dikkat eksikliği gibi bir his hocamızda oluşmadı. Antalya da Dermotoloji hocamız anlattı ama tam aklımda kalmadı.Daha doğrusu vitiligo duyunca annesi ile girdiğimiz şok ile konuşmalar uzay boşluğunda kayarken biz başka aleme kaydık.Size sormak istediğim Sayın Hocam,nasıl bir beslenme uygulayacağız.Aklımda hayal mayal kalan,yemememiz gereken kızartmalar ve bulgurdu.Hocam ne yememeli çocuk?Hocam Antalya da 01.03.2020 de Dermotoloji polikliniğinden istenen kan tahlil sonuçları; HEMOGLOBİN 13,7 g/dL 12 - 16 HEMATOKRİT 37,5 % 35 - 52 LÖKOSİT 9,57 BIN/mm3 4,31 - 11 ERİTROSİT 4,88 MILYON/mm3 4 - 6 MCV 76,8 L fL 80 - 102 MCH 28,1 pg/HUCRE 27 - 35 MCHC 36,5 H g/dl 32 - 36 TROMBOSIT 355 BIN/mm3 150 - 450 RDW 12,1 % 11,5 - 15,5 NOTROFİL % 52,5 % 43 - 65 LENFOSİT% 34,3 % 20,5 - 45,5 MONOSİT% 8,6 % 5,5 - 11,7 EOSİNOFİL% 3,8 H % 0,9 - 2,9 BASOFİL% 0,8 % 0,2 - 1 NOTROFİL 5,03 BIN/mm3 2,06 - 7,02 LENFOSİT 3,28 BIN/mm3 1,3 - 3,5 MONOSİT 0,82 H BIN/mm3 0,3 - 0,8 EOSİNOFİL 0,36 BIN/mm3

  • Doktor Cevabı:

    Emrah bey merhaba, antalya’da ki hekiminize tekrar başvurarak yardım almanızı ve takiplerinize devam etmenizi öneririm. tetkik sonuçlarını danışmaya gittiğinizde aklınıza takılan soruları doktorunuza mutlaka sorun. ben sizi buradan ancak yönlendirebilirim. tedavi edemem. tedavi için hastayı görmek, hikayesini bilmek önemli. beslenme ve diğer konularla ilgili uzman doktorunuza başvurmanızı tavsiye ederim. geçmiş olsun. acil şifalar dileriz.

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Dermatolog uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Her beyaz lezyon liken midir

    Hocam 466 dan sonrası çıkmamış

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Nuran Atmanoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Her beyaz lezyon liken midir

    Hocam numaranızı verirseniz sizi aramak ve biyopsi sonucumu paylaşmak isterim. çok teşekkürler cevabınız için.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Nuran Atmanoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Düşük problemi ve lupus antikoagülan pozitifliği

    20 yıldır vitligo hastayım ,2 yıl önce tiroid hastalığı teşhisi konuldu 37.5 tiroid hapı kullanıyorum. mart ayında cildiye doktoru ana zayıf pozitif 1/160 olarak romatolji bölümüne yönlerdi orda çıkan sonuçlarda lupus antikoagülan 1.5 zayıf pozitif çıktı ve ena profili testlerinde dfs 70 pozitif bul...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Vitiligo hastalığı

    İnşallah mesajımı görürsünüz :) merhaba hocam 25 yaşındayım.sol göz kapağımın üstünde ve 2 cm altında birleşik şekilde vitiligo var.uzun zamandır bu şekilde ne ilerliyor ne iyileşiyor.küçüklüğümde ilaç alışkanlığı olmadığı için tedavi olmadım.çeşitli kremler verdiler b12 iğne verdiler ve bir karışım...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Emine Dilek Bahçekapılı Yıldırım

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Vitiligo muyum

    Demek istediğim mavi ışık vitiligo teşhisinde kesin mi? deri örneği vermem gerekiyor mu hocam? dr sadece vitiligo olmadığını söyledi ve neden kaynaklandığını bilemem dedi. tekrar lazere gidiyim mi?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Nuran Atmanoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sivilce leke sorunu

    Tmm teşekür ederim hocam

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Nuran Atmanoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Vitiligo muyum

    Tekrar doktora gittim mavi işıkla baktı ve vitiligo değil dedi lazerden sonra böyle lekeler çıkabilir dedi doğrumu

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Nuran Atmanoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Beyaz kıllar

    Hocam gogusumde beyaz kıllar 3 4 tane var. bunlar stresten veya yaşlanmadan olabilir mi 20 yaşındayım

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Burhan Engin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Yüzde halo nevüs

    Yüzümde halo nevüs 1 bende var manisa’da oturuyorum doktorum zararsız deyip böyle yaşayacaksın dedi 1 senedir allah başka dert vermesin deyip kabul ettim tabi sizi görene kadar tedavisi varsa bir randevu alırım lütfen net bir cevap bekliyorum tedavi şekli nasıl yol alıcaz tedavisi mümkünse kolaylıkl...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Nuran Atmanoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Penis başı beyazlık

    Hocam merhaba 15 yaşındayım penis ucumda çok beyaz olmasada renk değişikliği var bayadır vardı o ama bugün baktığımda yanlarında çok ufak beyazlıklar gördüm ne yapmak gerekir vitiligo olabilrmi saygılar

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Nuran Atmanoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Vitiligo muyum

    Hocam merhaba, ben bu yaz baya bronzlaştım. bronzlaştıktan sonra lazer epilasyon yaptırdım ve daha sonra sol bacağımda beyaz lekeler farkettim. asimetrik bu lekelerin bronzlaştıktan sonra olmadığına eminim. ama lazerden sonra mı oldu onda emin değilim. dr ye gittim ama sadece beyaz ışıkla bakıp viti...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Nuran Atmanoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Vitiligo hastasiyim

    Merabalar hocam özel bi hastanedemi calisiyosunuz bende vitiligo hastasiyim elimde ve cenemde var denemedigim krem kalmadi yardim edin lutfen

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Nuran Atmanoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kronik ürtiker hastalığım var.

    Merhaba hocam. yaklaşık 4 yıldır kronik ürtiker tanısı konmuş. çeşitli ilaç tedavisi uygulandı ancak çözüm olmadı. ayda bir yapılan iğnelerden 6 ay boyunca kullandım. kullandığım sürece çok iyiydim ancak iğneler bitikten sonra tekrar başa döndük. doktor değiştirdim çeşitli tahlil ve tetkiklerden so...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Nuran Atmanoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Adet düzensiliği

    Hocam merhabalar ben sinecort a ampul iğne bı kere vuruldum vitiligodan dolayı ondan sonra adet duzensiligim başladı adetim 6 gün sürüyor normalde bu sefer 10 gün sürdü ve bir ayın içinde 10 ar gün olmak üzere üç kere adet oldum bu kortizon ignedenmi normalmi bır zararı olurmu.

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Sevim Turhan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Saç dökülmesi

    Merhaba hocam 16 yaşındayım saçımı yıkadığım zaman saçlarım her seferinde yaklasik 20-35 tel saç dökülüyor ama yikadiktan sonra iki gün boyunca toplam 10 tel bile dökülmüyor 3.günden itibaren saçlarım çok yağlanıyor ve çok fazla dökülüyor sizce bu normal mi,saclarım dökülmesin diye 2 gunde bir yıkas...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Nuran Atmanoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x