Vitamin b12 yüksekliği

  • Bundan 15 gün önce doktora ishal şikayetlerimle doktora gittim.Burada yapılan tahlillerde besin zehirlenmesi olduğum söylendi.Ve bunun dışında bana bu tahlillere göre B12 tahlili yaptırmam gerektiği düşük olabileceği söylendi.Bende o gün bazı sebeblerden yaptıramadım.Ve daha sonra eczaneden Benoksol B12 250 mg tablet aldım.Hergün 1 tablet olarak 5 tane içtim.Bugün devlet hastanesinde yaptırdığım tahlilde B12 1771 çıktı.Normali 883 olduğunu öğrendim.Ben de Panik atak hastası olduğum için rahatlamak amacıyla araştırdığımda Lösemi gibi önemli hastalıklarda yüksek çıktığını öğrendim.Daha sonra ayrı ayrı 2 doktorada tahlillerimi gösterip muayne oldum.Doktorların hepsi aynı şeyi söyledi ve önemli bir şey olmadığını söylediler.Ama birde sizlerden öğrenmek istiyorum çünkü bilgilerinize güveniyorum.Benim herhangi bir şikayetim yok bunun dışında.Acaba sizce gerçekten önemli bir şey olabilir mi?Lütfen cevaplarsanız sevinirim.

  • Doktor Cevabı:

    Öncelikle tahlil yaptırmadan ve doktorunuz ònermeden vitamin de olsa ilaç almamanızı öneririm,b 12 vitamini düşüklüğü toplumumuzda sık görülüyor,ya beslenme yetersizliği yada emilim sorununda bu durum ortaya çıkar ama sizin demekki böyle bir durumunuz yok et ve protein ağırlıklı beslenmelerde b12 yüksekliği görülebilir, vitaminin fazlalığı zarar etmez merak etmeyin, lösemi tanısı daha çok tam kanda wbc ve alt parametreleri ile kemik iliği biyopsisi ile konur,sìze mutlaka tam kan bakılmıştır bir sorun olsa farkedilirdi,sorun yapmayın,endişelenecek bir durum yok,geçmiş olsun

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Biyokimya Uzmanı uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Testlerim ve yükselen değer

    Sürekli aynı hastanede ve aynı cihazla olmama rağmen 0.14-0.15-0.18 gibi ilerlerken bir anda 3 katına çıkması beni endişelendirdi hocam. farklı cihazlarda bu kadar fark olmasına rastladım ama aynı cihazda bu denli bir fark endişe ettirdi

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Fatih Bakır

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hocam hipotiroidi

    Hocam hipotiroidizm tedavi olmaz ise sorun olur mu acaba. benim bir şikayetim yok kan değerlerimi gösterdiğim iki doktor hipotiroidin var dedi. değerlerim şu şekilde : tsh - 3.07 / fsh :8.94 / lh : 6.91 / e 2 : 57.62 / prolaktin : 15.28 / serbest t4 :3.4 kesin tedavi almam lazım mı düşünceniz nedir...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Oğuzhan Koca

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hocam sizce

    Hocam hipotiroidizm tedavi olmaz ise sorun olur mu acaba. benim bir şikayetim yok kan değerlerimi gösterdiğim iki doktor hipotiroidin var dedi. değerlerim şu şekilde : tsh - 3.07 / fsh :8.94 / lh : 6.91 / e 2 : 57.62 / prolaktin : 15.28 / serbest t4 :3.4 kesin tedavi almam lazım mı düşünceniz nedir...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Oğuzhan Koca

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Gebelik beta hcg

    Hocam aknetren kullanırken yaptırdık beta hcg kan testini negatif cıktı bu sonuc doğrudur değil mi ilac yüzünden test sonucu etkilenmez demiiştiniz yanlış bir negatiflik cıkmamıştır yani ilac yüzünden

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Atila Karaalp

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Beta hcg aknetrent

    Hocam 2 haftadır 20 mg aknternet ilacı kullanıyo eşim bu ilacı kullanırken beta hcg gebelik testi yaptırsak sonuc a etki eder mi acaba yanlış cıkabilir mi sonuc

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Oğuzhan Koca

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Meşekent sitesi

    Hayırlı günler hale hanım.ben samsun canik meşekent sitesinde 2016 da kaldığınız dâire sahibiyim.görüşebilirmiyiz 5378333655

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hale Ökmen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hocama sorum

    Hocam ben küçük bir ilde yaşıyorum, hiv testi oldum devlet hastanesinde. hiv testlerinde antijen ve antikor birlikte bakan combo testlerin normal antikor bakan hiv testlerinde daha üstün olduğunu biliyorum ancak laboratuvara ulaşamadım devlet hastanesinin, mail attım cevap vermişler kullandıkları ci...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Oğuzhan Koca

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Acil nolur sonuç referans

    Hocam merhaba dün size bir soru sormuştum.nisan ayı ldh 262 ( 109-245) yüksek bir ay sonra ldh 201(109-245) 3 ay sonra yapılan ölçümde ise ldh 321(225-450) hocam ldh nin referans araliğinin ayni hastanede değişmesi normal mi diyeydi.birimler aynı hocam sonuncuda da daha öncekilerde de birim u/l. bir...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Oğuzhan Koca

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Acil yardım hocam

    Hocam hastaneye ulaşamıyorum da.ldh 262 ( 109-245)u/l yüksek ldh 201(109-245)u/l ldh 321(225-450) u/l hocam cevabınzı okudum,son sorum şu şekilde izninizle. şimdi bu sondaki çıkan ldh yüksek ya,onu ilk referans aralığına göre mi değerlendiririz?

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hale Ökmen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Birim ayniymiş

    Doktor hanım merhaba dün size bir soru sormuştum.nisan ayı ldh 262 ( 109-245) yüksek bir ay sonra ldh 201(109-245) 3 ay sonra yapılan ölçümde ise ldh 321(225-450) hocam ldh nin referans araliğinin ayni hastanede değişmesi normal mi diyeydi.birimler önemli demişsiniz hocam sonuncuda da daha öncekile...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hale Ökmen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Referans değişimi normal mi

    Hocam nisanda test yaptırdığımda,.direkt bilurubin 0.47(0-0.40) yüksek,,,total bilurubin 1.47(0.1-1.20) yüksek ldh 262 ( 109-245) yüksek çıktı. bir ay sonra tahlil yapıldı onda alkalen fosfataz 85 (40-150) ggt 14 (0-30) ldh 201(109-245) albümin 47.9(37-53) çıktı. 3 ay sonra yapılan ölçümde ise ldh 3...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hale Ökmen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Yükselen değerler

    Merhabalar. şüpheli ilişkimin 9. 11. ve 12. aylarında devlet hastanesinde "antijen ve antikor birlikte bakıldığı" söylenen elisa testini oldum. sonuçlar sırasıyla: 0.14 - 0.15 - 0.18 şeklinde. 13. ayda döküntü şikayetiyle kafam karıştı ve tekrar test olduğumda sonuç 0.47 çıktı. bu sonuç çok korkuttu...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Oğuzhan Koca

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Testlerim ve yükselen değer

    Merhabalar. şüpheli ilişkimin 9. 11. ve 12. aylarında devlet hastanesinde "antijen ve antikor birlikte bakıldığı" söylenen elisa testini oldum. sonuçlar sırasıyla: 0.14 - 0.15 - 0.18 şeklinde. 13. ayda döküntü şikayetiyle kafam karıştı ve tekrar test olduğumda sonuç 0.47 çıktı. bu sonuç çok korkuttu...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Fatih Bakır

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kan tahlili

    Hocam kanım alınırken alkolle silmeden alındı. bunu yapmamak kanda gebelik testimi ve hormon tahlillerimi etkiler mi. bir sorun oluşturur mu

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Fatih Bakır

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kan tahlili sonucu

    Hocam 15 gün önce kan alınan bölgeden tekrar kan alınır mı hafif morluk var hormon testi sonuçlarinda sıkıntı çıkartır mı

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Oğuzhan Koca

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x