Vertebralarda dejeneratif değişiklikler

  • merhaba. annem endometriyum kanseri nedeniyle ameliyat oldu. hastalık bağırsaklarına da sıçramış, doktorumuz temizledi. 6 ay kemoterapi uygun görülmüş. kemoterapi sonrası alt-üst btleri temiz. toraks bt de şöyle yazıyor: MEDIASTENDE BELIRGIN PATOLOJIK BOYUT ARTIMI GÖSTEREN LENF NODU IZLENMEDI. SAĞ AKCIĞER ORTA LOB MEDIAL, SOL AKCIĞER INFERIOR LINGULAR SEGMENTLERDE LINEER SUBSEGMENTAL ATELEKTAZILER DIKKATI ÇEKMIŞTIR. KESITLERE DAHIL ÜST LOMBER VE TORAKAL VERTEBRALARDA DEJENERATIF DEĞIŞIKLIKLER GÖRÜLMEKTEDIR. İNCELEME ALANINA GIREN ÜST ABDOMINAL YAPILARDA PATOLOJI SAPTANMAMIŞTIR. Burada aklıma takılan, vertebralarda dejeneratif değişiklikler kemiğe yayılma anlamına mı geliyor? Bu arada annem 67 yaşında. Teşekkürler.

  • Doktor Cevabı:

    Merhabalar, öncelikle geçmiş olsun.. vertebralarda dejeneratif değişiklik diye tanımlama, yaşla birlikte oluşan anatomik yapı bozulmalarıdır, bir hastalık değil her insanın farklı derecelerde yaşayacağı kaçınılmaz bir durumdur. tekrar geçmiş olsun.. iyi günler dilerim..

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Radyasyon Onkoloğu uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Kanser hastadi

    Hocam merhaba iyi bayramlar esme așar adında bi hastanız vardı onkoloji doktoru bülent beyin hastası hasta şu an çok kotu son evrede sıcak kemoterapi için çok ta geç kaldık mi hocam șu an yediğini kusuyor zayıfladı iyice ne yapmamız lazim

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Murat Dede

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hpv bulaşı

    Hocam merhaba bana hpv bulaştı 3-4 ay önce yaktırdım kanser yapmayan türdenmiş siğilim . arada bi çıkıyor ufak kendiliğinden geçiyor doktoruma sordum yayılır ve çoğalırsa yakalım dedi bende tamam dedim bu siğiller geçmeyecek mi hiç hocam ? hpv temizlenmez mi vücuttan cinsel yakınlasmam nasıl olmalı...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Kemal Hükmen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hormon dengesi

    Merhaba hocam adetimin 5. gunu yaptirdigim test sonuclari fsh 9.20 referans araligi 3-12 lh 11 referans araligi 2_ 12 e2 124 referans araligi 30-90 amh 1.80 vajinal ultrasonda herhangi bir kist saptanmadi hag raporumda tuplerim acik merak ettigim e2 degerimin yuksek cikmasinin sebebi adetin 5. gun...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kadir Güzin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Vajina ve rahimdeki yakıcı ağrı

    İyi günler hocam, 2 yıl önce vajina içi ve rahimde ara ara yakıcı bir ağrı, ilişki sonrası kanama şikayetiyle doktora gittim sonucum önemi belli olmayan ascus çıktı hpv taraması yapıldı yüksek riskli hpv saptanmadı. bir yıl sonra yani geçen sene yapılan smear testimde yine ascus hpv negatif çıktı ve...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Atipik glanduler hucreler

    Yasim29. uzun süren adet kanamasindan dolayı smear ve kuretaj biyopsi yapıldı. tanı : proliferatif endometrium, p/c sonuç: agus (atipik glanduler hucreler-onemi belirsiz) ve inflamasyon bulguları yüksek riskli hpv tipleri araştırılmıştır sonuç: negatif. sonuç sonrası doktorum onkoloji doktor...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kadir Güzin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Günlük akıntıda koyu kan lekesi

    Öncelikle merhaba, şikayetim adet öncesi veya iki adet arasında günlük akıntıda koyulaşmıs kan lekesi görmem.bazen yumurta akı kıvamında bütün gelen koyu kan renkli akıntı bazense iç çamaşırını hafif lekeleyecek şekilde.yaklasik iki yıl önce bu şikayetten doktora gittiğimde hormonlarıma bakıldı prol...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Rahim sorunu

    Merhaba hocam değerli zamanınızı ayırıp sorumu yanıtlarsanız çok sevinirim.🙏🏻annem 51 yaşında 1 buçuk yıldır adet görmüyor.1 buçuk yıldan sonra ilk defa geçen hafta kanaması oldu(kanama miktarı adet kanamasının aynısı).5 gün sürdü.kanamanın olduğu ilk gün doktora muayneye gittik rahimde kalınlaşma v...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kemal Özerkan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Jinekolojik onkoloji

    Merhaba sayın kadir hocam, anneannem 75 yaşında bir süre önce karında asit birikimi sonrası biyopsi alındı ve biyopsi sonucunda adenokarsinom çıktı. daha önce over kistinden ameliyat olmuştu ama o zaman temiz çıkmıştı. şimdi karından alınan örneğin biyopsi raporunda primeri over ve metastazı oment...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kadir Güzin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Adet gecikmesi

    Hocam merhaba adet bittikten 1 gün sonra anal ilişkide gebe kalma ihtimali var mıdır ? en son 20 mayısta adet oldum 24 haziran oldu hala adet olmadım ertes72 içmiştim o yüzden olabilir mi ve tarlusal kullanmalı miyim 4 gün geçti regl olmadım

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kadir Güzin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Adet gecikmesi

    Beyaz akıntım oluyor ve yumurta akı gibi adetimin başlayacağına mi işaret

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Atilla Köksal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Rahîm amaliyat

    Selamlar hocam eşimin myom ameliyatı rahîm alındı 28 nisanda cinsel ilişki ne zaman olur

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kadir Güzin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Adet gecikmesi

    Merhaba en son adet başlangıç tarihim 19 mayıstı ama ilk gün adetim olmadı 20 diyebilirz bugün 23 haziran 3 gün gecikti tarlusal kullanmalı mıyım

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Atilla Köksal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Ca125 yüksekliği

    Merhabalar:anneannem 85 yaşında yaptırdığı tahlilde: tsh =0.12 serbest t4 (ft4)=1.57 vitamin b12=805 folat=8.7 ferritin=16 ca-125=238 ca-15-3=16 ca-19-9=4 kadın doğum doktoruna yönlendirildi.bu sonuçlardan ne anlamamız gerekiyor,teşekkürler.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Atilla Köksal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gebelik riski varmıdır

    Merhaba hocam ben size bu soruyu sordum genel kadın doğuma lütfen yazdınız da anlamadım hocam ne yapmam gerekiyor gebelik olurmu böyle bir durumda hocam 4 gün önce adet dönemime 14 gün kala erkek arkadaşımla sürtünme yoluyla ilişki yaşadık sonra onun kucağına oturdum onda iç çamaşırı demiz şortu...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Derman Başaran

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Pataloji raporu hk.

    Patoloji̇ raporu hk. sayin hocam aşağida eşi̇me ai̇t pataloji̇ raporu var. acaba raporunda sikintili bi̇r durum görünüyormu. cevaplandirirsaniz sevi̇ni̇ri̇m. i̇yi̇ çalişmalar di̇leri̇m pataloji̇ raporu rapor metni kli̇ni̇k bulgular: menometroraji. gelen materyal: yak...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Murat Dede

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x