Ventriküler taşikardi mi?

  • merhabalar hocam, yaşım 23 ben 6 yıldır extrasistoller ile yaşıyorum eskisi kadar kötü değil ama taşikardi sürekli var. asıl sorunum uyku esnasında gelen çarpıntı atakları, senede bir iki defa uykuda (15-30sn) yaşıyorum bu durumu ve bu aritminin ne olduğunu kimse çözemedi sadece hafif my hafif ty hafif aort kapak kalınlaşması olduğu söylendi. gece gelen çarpıntı atakları tehlikeli bir durum oluşturur mu ? Ventriküler Taşikardi öldürür diyorlar ventriküler taşikardi olabilir mi ?anksiyete hastasıyım hayatımı mahvediyor bu kalp çarpıntıları. holter sonucum aşağıdadır. cevap verirseniz çok sevinirim. HOLTER: VE TOTAL: 233 V-RUN TOTAL: 2 (total beats 6- 128bpm) (02:18:07) SVE TOTAL : 43 SV-RUN TOTAL: 1 (total beats 3 - 81bpm) (06:13:11) conclusions: 24 saatlik holterde temel ritim sinüs ritmi idi.. en düşük hız 42 bpm en yüksek hız 158 bpm idi. svt vt pause izlenmedi 233 adet VEV izlendi .. nadir AES izlendi.

  • Doktor Cevabı:

    Holterde hafif aritmi var ventriküler taşikardi yok panik olmayın çok şikayet varsa online görüşme talebi yapabilirsiniz tel 0312235****

    tarihinde cevapladı.

Ankara Kardiyolog uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Bradikardi, hipotiroidi

    Hocam merhabalar. ferritin 15.1 sodyum 139 magnezyum 2 potasyum 4.05 kalsiyum 9.53 total kolesterol 233 hdl 88 ldl 122.2 trigliserid 114 tam kan 8.26 hgb 14.1 tiroglobulin 7.44, serbest t3 aralık (2.0-4.4) sonuç 3.30, serbest t4 aralık (0.93-1.7) sonuç 1.25,tsh aralık (0.27-4.2) sonuç 3.18 . hocam...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Sinan Coşkun Turan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kalp damar tıkanıklığı ritim bozukluğu

    Yaptırdım hocam bt de temiz cikti ne yapmaliyim başka

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Afksendiyos Kalangos

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ekstrasistol

    Iyi günler sinan bey benim size sorum ben bundan bir ay önce kalbimde titreme tarzı bir şeyler oluyordu oturuken ve haraket ederken ondan sonra arada sanki tekleme tarzı biseyler olmaya başladı arkasından çarpıntı oluştu kalp doktoruna gittim muayene için ekg çekildi ekografi yapıldı kalp yapısında...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Sinan Coşkun Turan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Taşikardi saneloc

    Merhaba doktor bey, 10 yıl önce ritim bozukluğu teşhisi ile kısa dönem yarın rythmonorm kullandım. zaten spor yaptığım için sonrasında ilacı bıraktım ve kontrollerim hep çok iyi durumdaydı. dinlenme nabzım 47-50 arasında değişiyordu kondisyonum çok iyiydi. son dönem pandemiden ötürü 10 kilo aldım ve...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Sinan Coşkun Turan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Taşikardi senaloc

    Merhaba doktor bey, 10 yıl önce ritim bozukluğu teşhisi ile kısa dönem yarın rythmonorm kullandım. zaten spor yaptığım için sonrasında ilacı bıraktım ve kontrollerim hep çok iyi durumdaydı. dinlenme nabzım 47-50 arasında değişiyordu kondisyonum çok iyiydi. son dönem pandemiden ötürü 10 kilo aldım ve...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Zekeriya Arslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İlaç hakkında

    Cevabınız için çok teşekkür ederim ayşen hanım. ekg sırasında ekstrasistol genellikle yaşamıyordum, heyecandan sebep sadece sinüs taşikardisi çıkıyordu. en son gittiğimde şansıma ekstrasistoller yaşadım hem ventriküler hem de supraventriküler ekstrasistoller vardı. fotoğraf atılsaydı size göstermek...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • İlaç hakkında

    Ayşen hanım iyi günler. 20 yaşında anksiyete bozukluğu tedavisi gören bir üniversite öğrencisiyim. ekstrasistoller yüzünden hastalık hastası oldum. biri profesör diğeri yardımcı doç ve son olarak uzman olan 3 farklı kardiyolojiye göründüm. sadece profesör olan holter taktı, 2500 civarı hem supravent...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kalp damar tıkanıklığı ritim bozukluğu

    Hocam şöyle bir durum var ben normal otururken ayağa kalkınca bazen gogusumde hafif bir ağrı hissediyorum tansiyonumu olctugumde 135 falan çıkıyor büyük tansiyon küçük tansiyonda bazen 59 lara dusebiliyor ama normal zamanda koşsam veya ağır spor yapsam şınav vs hiçbirsey olmuyor ağrı falan olmuyor v...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Afksendiyos Kalangos

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ritim bozukluğu af

    Hocam merhabalar kalp hızımın yüksek olması çarpıntı şikayetleriyle mayıs 2020 de kardiyoloji muayenesine gittim. yapılan kan testleri, eko ve holter sonuçlarında kalbimin biraz hızlı olduğu ancak ritim bozukluğu olmadığı saptanıp haziran sonuna kadar yarım dideral kullanmam söylendi. ancak son bir...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ramazan Atak

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Ritim bozukluğu atriyal fibrilasyon

    Hocam merhabalar kalp hızımın yüksek olması çarpıntı şikayetleriyle mayıs 2020 de kardiyoloji muayenesine gittim. yapılan kan testleri, eko ve holter sonuçlarında kalbimin biraz hızlı olduğu ancak ritim bozukluğu olmadığı saptanıp haziran sonuna kadar yarım dideral kullanmam söylendi. ancak son bir...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Sinan Coşkun Turan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kalp-sol göğüs ağrısı

    Merhaba, 19 yaşındayım ve yaklaşık 5 yaşlarımda ritim bozukluğu yaşadım.taşikardi durumum vardı fakat eko'da gerekse diğer testlerde kalbim çok sağlıklı görünüyordu. nedeni bir şekilde bulunamamıştı bu yüzden herhangi ilaç tedavisi vs görmedim. yaklaşık 3 sene sonrasında hafiflemişti fakat belirli z...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Ahmet Dal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Akıllı saatler kalp sağlığı için etkili ve doğru mu?

    Merhaba hocam.akkılı saatleri kalp sağlığımız için kullanmamızı öneriyormusunuz.ekg çekme özelliği var bu saatlerin çarpıntı sırasında alınamayan ekg ler için bu saatleri kullanmamız doğru ve etkili olurmu

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Sinan Coşkun Turan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kalp ritim saneloc

    Merhaba doktor hanım, 10 yıl önce ritim bozukluğu teşhisi ile kısa dönem yarın rythmonorm kullandım. zaten spor yaptığım için sonrasında ilacı bıraktım ve kontrollerim hep çok iyi durumdaydı. dinlenme nabzım 47-50 arasında değişiyordu kondisyonum çok iyiydi. son dönem pandemiden ötürü 10 kilo aldım...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Rahşan Turan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Troponin i

    Selamlar hocam. kalp etrafında hafiften batan sancı ile acile gittim. eko ekg çektiler ve ritimde biraz bozukluk olduğunu söylediler. korkulacak bir şey yok diyip kan tahlili istediler troponin i değer sonucum 1 çıktı. her şey güzel temiz dediler. kalp krizi ile alakalı bi bulgu yok yinede kardiyolo...

    Doktor Cevabı:

    Yard. Doç. Dr. Ali Özeren

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kapak sorunları

    Merhaba zekeriye bey kıbrıstan selamlar. ben 23 yaşındayım. haziranda yaptırmış olduğum eko sonuçlarım: tüm kalp boşluklarım normal, 1 my ve mitral prolapsusu, perikard effizyon izlenmedi, aort ve mitral kapakta dejeneratif değişiklik, ef %83.fs%43 , lv sistolik fonksiyonları normal ve lv diastolik...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Zekeriya Arslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x