Vajinal tahriş, enfeksiyon cinsel isteksizlik

  • Merhaba Alparslan Bey; 35 yaşındayım. 1 yıl önce genital bölgemde siğil tespit edildi. HPV tip 11 çıktı. Smear testim temiz çıktı. Siğil yakıldı ve bir daha oluşmadı. o dönemde muayanede enfeksiyon görülmüş ve doktor tetradoks vermişti. Sonrasında bir şikayetim kalmadı. Siğil de bir daha görülmedi. Esasında tek eşli düzenli bir ilişkim var, şüpheli bir durum yoktu. Son 2-3 aydır ise adetin son günlerinden itibarensı vaginal bölgede hafif acı hissettim. Kontrol ettiğimde iç dudaklardan birinde 5mm lik kesik, çatlak gibi bir yara gördüm.adetim bitip bir kaç gün geçtiğinde kendiliğinden geçti. Fakat sonraki adet dönemlerimde yine aynısı oldu. Son seferinde akıntıda koku da hissettim ve daha önce doktorun verdiği tetradoks kullandım. Antibiyotikle birlikte probiyotik de kullandım. Akıntı şikayetim geçti. Aradan 1 ay geçti, o dönem ilişkiyede ara verdim. 1 ay sonrası ilişki sırasında sanırım yeterli ıslaklık olmadı ve yine aynı yerde tahriş oluştu. Üstüne yine adet oldum. Adetim bittiğinde kontrol ettim tahriş geçmişti. Bunun ne olduğunu anlayamadım. ilk defa ilişki sırasında yeterli ıslanma olmadı ve bu tahriş oldu ama hep aynı yerde oluyor. Bir de son 2 yıldır giderek artan bir cinsel isteksizliğim var. Partnerimle hiçbir sorunum yok, fakat isteksizim. Hormonal olabilir mi? Düzenli adet görüyorum ama annem ve annaannemde erken menapoz görülmüştü. Son ilişkide kuruluk da olunca şüphelendim. Bende de olma riski var mıdır? Bu sorunlar için doktora görünmeli miyim? Hangi testleri yaptırmam gerekir. Yardımınızı rica ediyorum

  • Doktor Cevabı:

    Ailede erken menopoz varsa sizde de risk var. hormon testleri yapılmalı. vajinadaki yakınmalarınız için muayene olmalısınız

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Kadın Doğum uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Hpv hakkında lütfen yardım edin

    Benim siğillerim yakıldıktan sonra biyopside maligniteye rastlanmamıştır yazıyordu. biyopsiden 3 ay sonra tekrar bi ilişkim oldu siğil çıktı ama o siğil kendiliğinden geçti gitti . kanserli siğil olsa kendiliğinden geçer miydi ? yoksa daha çok büyüyüp yayılım mı gösterirdi ?

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Kemal Hükmen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hpv hakkında lütfen yardım edin

    Hocam merhaba bende genital siğil vardı yaktırdım biyopsi yapıldı kanser yapmayan türden çıkmış. merak ettiğim soru şu kanser yapan hpv türleri ile kanser yapmayan hpv türleri aynı bünyede bulunur mu ? şuan bende ikisi olabilir mi bunu nasıl anlarım ?

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Kemal Hükmen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tansiyon ve idrarda sızı

    Hocam merhaba, annemde yüksek tansiyon var. yaşı 56. 2018 yılında annesini kaybettikten bir süre sonra tansiyonu yüksek seyretmeye başladı. 15 16ya çıkınca halsiz düşüyor üşümeye başlıyor. bir de son bir kaç aydır idrarda sızı oluyor. haftada bazen 2 3 günde 1 tekrarlıyor. tam kan tahlili, tam idr...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Test sonucu

    Merhaba hocam ben 31 yasında 1 senelik evli bir kadınım adetimin 2. gunu yaptirdigim test sonuclari fsh 10.40 referans araligi 3-12 lh 10.80 referans araligi 2_ 12 e2 46 referans aralingi 30-90 amh değerim iyise1.80. vajinal ultrasonda yumurtalıklarım değerlendirildi ve iyi dendi. adetlerim hep düz...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kadir Güzin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Rahim ağzı yarasi

    Doktor bey çok çok küçük bir rahim ağzı yaram var yeşil yoğun akintim var yara küçük olduğu için ilaçla tedavi ol dediler ama 1 seneye geldi hiç geçmiyor smear temiz geldi ama bnde hpv olablir mi diye korkmaya basladi m sizce olablime ihtimali varmi siz ksü de randevu olunca hpv testi yapiyormusunuz

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kadir Güzin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ca 125 yüksekliği

    Teşekkür ederim

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kadir Güzin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Şimdiden çok teşekkürler

    Ama kolposkopi ile bakıldı kanser olsa burda gözükmez miydi ? smear da kanser cikabilir mi kolposkopiyle bakildim öncesinde

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Kemal Hükmen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Şimdiden çok teşekkürler

    Merhabalar bugün jinekolojik muayene oldum smear testi yapildi sonuç daha belli değil fakar vajinamın içine bir alet yerleştirerek makas gibi onunla detayli baktı ve normal dedi. size sormak istediğim şudur ; eğer kanser tarzı birsey varsa o şekilde görülür mü ? yoksa smear la mi belli olur ? kanser...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Kemal Hükmen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Normal dogum

    Merhaba hocam benim rahim agzında hpv virüsü var tip 58 ve tip 45 şuan hamileyim normal dogum yapabilir miyim sakıncası var mı? en son hamile kalmadan 3 ay önce test vermiştim gebelik boyunca test veremedim sakıncalı oldugu için teşekkürler iyi çalışmalar dilerim.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Alparslan Baksu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kızlık zarı

    Merhaba hocam ben nişanlımla anal ve sürtünme ilişki yaşadım vajen içine girilmedi kanama filan olmadı bide mastürbasyon yaptı içine hiç birşey girilmedi muane oldum doktor gayet sağlıklısin birşey yok dedi kızlık zarim bozulmusmudur hocam acil cevap verin 1 hafta sonra düğünüm.var

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Ali Akkoyunlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bu kadar hpv tipi ile karşılaşmak normalmi

    Merhabalar smearde epitel hücre anormalliği cin3 hpv de 31,33,35,39,45,51,52,56,58,59,66,68 pozitif bu kadar hpv tip aynı anda olması normal mi acaba kolposkopide ve biyopside cin3 ve hgsil cikti. birde 46 gün devam eden kanama sonrasında 2 aydan fazladır adet göremiyorum. leep önerildi ama devlet...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kadir Güzin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Normal dogum

    Merhaba hocam benim rahim agzında hpv virüsü var şuan hamileyim normal dogum yapabilir miyim sakıncası var mı? teşekkürler iyi çalışmalar dilerim

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Atilla Köksal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Atipik glanduler hucreler

    Hocam kolposkopi yapıldı. kolposkopi sonucum kli̇ni̇k bulgu :serviks biyopsi saat 12 hizası makroskopi̇ : 1) ecckayıtlı 0.1cm³ hacminde küretaj materyali. tamamı bir kasette takibe alındı. 2) saat 12:00 hizası kayıtlı 0,3 cm³ hacminde punch biyopsi materyali tamamı 1 kasette takibe alındı. mi̇krosko...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kadir Güzin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Adet düzensizliği

    Merhaba hocam annem 48 yaşında 10 gündür regl olmuyor hormon değerleri fsh 6.89 lh 13.44 prolaktin 16.93 serbest t3 2.92 t4 0.98 tsh 2,85 tarlusal isimli bir ilaç öneriyorlar fakat anneannemde göğüs kanseri vardı bu yüzden anneme kullanmaktan çekiniyoruz ne önerirsiniz teşekkür ederiz

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Kemal Hükmen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Küvette hamile kalınır mı

    Hocam merhaba cevaplarsanız çok sevinirim küvette bir sevişme yaşadık ve suya bir boşalma oldu ama hiç bir şekilde temas olmadı aramızda su sıcaktı bide ikimizde de şort vardı bu durumlarda hamile kalma olasılığı var mıdır su yardımıyla vajinaya sperm bulaşmış olabilir mi bu hamilelik yaratır mı?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Atilla Köksal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x