Uzun suren hastalik yuksek ates ve petesi

  • Mahmut bey merhaba gecmiste sorularima verdiginiz sabirli yanitlar icin tesekkur ederim.. 3yasinda bir kizim var 27aralik tarihinde yuksek ates (39°) halsizlik istahsizlik sikayeti ile hastaneye goturduk ilgi alaka yok antib.verdiler eve donduk o gece ve sonrasi 3gun ates yoktu siddetli,uyutmayan ve kusturan oksurugu vardi asiri halsizdi ve istahsizdi 3gun sonrasi atesi tekrar yukseldi 39.3° ile bir baska hastaneye gittik super enf.dedi 2.antibyotigi verdi ikisini ayni anda icirin dedi doktor, tahlil vs.yapilmadi serum takildi hava verildi atesi cok inatciydi serum bitti ates hafifledi ancak dusmeyince 1siringa dolven ve es zamanli fitil yapildi eve gonderildik o gece kizimin yuzu ve ozellikle gozleri asiri sisti sabahi kendi doktorunun oldugu hastaneye gittik ates 39.5°asiri halsiz istahsiz resmi tatil oldugu icin nb.dr.idrar ve kan tahlili aldi serum takildi korkucak birsey yok dedi bu antb.gereksiz kullanmayin dedi eve donduk atesi hafiflemisti ve bir kac gun sonrasi yine atesi yukseldi ancak inatci bir ates degildi suruplarla hemen dusebilen bir atesti ve ayni zamanda ishal gelisti ishal sayisi azdi ama kivam olarak gevsek ve kokuluydu beslenmiyordu 1kilo kaybetti bu sure icinde oishal ve inatci olmayan atesin ertesi gunu kulaginda **petesi farkettim tek tuk vucudundada vardi kendi doktorundan randevu aldim ve tahlilleri yenilendi hic bir sorun gorunmuyor dedi bazi vitamin ilaclariyla eve donduk 10gun gecti ve yine hastalandik hafif oksuruk hafif burun akintisi sikayetimiz var tum bunlarin sebebi nedir cok detaya girdim kusura bakmayin cevabiniz icin tesekkur ederim

  • Doktor Cevabı:

    Estağfurullah, rica ederim. öncelikle geçmiş olsun esra hanım. sağlıkta öykü, bizim için çok çok önemlidir. ve bu öyküyü siz gayet iyi özetlemişsiniz. detaylar bizim için değerlidir. kan tahlillerinizde trombosit değeri nasıldı? lökosit ve nötrofil sayısı nasıldı? çocuğunuzun hala ateşi devam ediyor mu? gözlerinde kızarıklık oldu mu hiç? ellerde, ayaklarda ve dudaklarda soyulma oldu mu hiç? el ve ayak parmaklarında ve eklemlerinde şişme oldu mu hiç? boynunda bezeler var mı? mümkünse bana bütün tahlillerini tarihi ile birlikte gönderebilir misiniz... teşekkürlerimle...

    tarihinde cevapladı.
  • lokosit6.98 eritrosit5.14 hemoglobin13.4 hematokrit37.0 mcv72.0 mch26.1 mchc36.2 rdw_sd3.1 rdw_cv12.9 trombosit211 neut%26 lymph%66.0 mono%7.3 eo%0.4 baso%0.3 pdv11.8 mpv10.3 neut#1.81 lymph#4.61 mono#0.51 eo# 0.03 baso#0.02 p_lcr27.3 pct0.22 Crp kantitatif0.4 Protrombin zamani koagulometre 14.3 Protrombin aktivitesi 66.1 Inr 1.18 APTT 27.7 Bezeleri kasik ve boyunda daha evvelden vardi bu sebeple onceden usg yapildi normal bezeler boyutlari kucuk zararsiz denildi herhangi bir buyume yok el ve ayaklarda soyulma olmadi dudaklarinda atese bagli catlaklar olustu, el ve ayak parmaklarinda,eklemlerinde sisme olmadi gozlerinin icinde kizariklik dikkatimi cekmedi goz cevresi aglamaya bagli kizarmis olabilir acik tenli bir cocuk kasiyinca hemen kizariyor keyfi enerjisi su an gayet iyi,istahida cok olmamakla beraber yemek yemeyi reddetmiyor Mahmut bey anlayisiniz ve alâkaniz icin cok tesekkur ederim

  • Doktor Cevabı:

    Rica ederom. genek anlamda tahlilleriniz normal. ancak 2 tane normal olmayan? durumu var gibi: 1. çocuğunuzun tahlillerinde lenfosit ve monosit degerlerinde hafif bir oynama (yükselme) var. biz bu duruma lenfomonositoz diyoruz ki bu ebv dedigimiz ve öpücük hastalığına sebep olan bir virüse işaret eder. bu nedenle çocuğunuzda ebv virüsü var mı yok mu tetkik edilmeli. cunku bu virusun yaptigi hastalik sizin tarif ettiginiz tabloya sebep olabiliyor. 2. çocuğunuzun tahlilinde rdw degeri hafif yuksek. iyilestikten sonra tekrar kontrol ettirmenizi öneririm. kontrol sonucunuzu benimle paylasabilirsiniz.

    tarihinde cevapladı.
  • Monosit mono yazili degermidir mahmut bey mono% sonuc7.3 normal deger 4.7-12.5 Mono# sonuc 0.51 norml deger 0.24-0.86 lymph% sonuc 66.0 normal deger19.3-51.7 Lymph# sonuc 4.61 normal deger 1.18-3.74 Mono normal sanirim lymph yuksek Rdw-sd sonuc 33.1 normal deger 36.4-46.3 Buda dusuk gorunuyor mahmut bey Yinede ebv virusunden bahsedilebilir mi? Bir onceki tahlillerinde Mono% sonuc 17.8 normal deger 4.7-12.5 Mono#sonuc0.73 normal deger 0.24-0.86 Lymph%sonuc 51.1 normal deger 19.3-51.7 Lymph#sonuc 2.09 normal deger 1.18-3.74 Rdw-sd 35.0 normal deger 36.4-46.3 Mono ilk tahlillerimizde yuksekmis ilk tahliller yapildiginda yuksek atesliydi ilac aliyordu sizinle detayli paylastigim tahliller kontrol ve petesileri var diye yapilan tahlillerdi atesi vs. Yoktu ac karnina yapildi umarim cok karistirmamisimdir durumu Mahmut bey persembe gunu kontrolumuz var tahlil isterse doktorumuz sizinle paylasacagim gorusleriniz bizim icin onemli Son olarak ilk tahlilimizde crp sonuc 4,9 normal deger 0-5 ikinci tahlilimizde crp 0,4 normal deger 0-5 Viral enfeksiyon denildi ancak viral enfeksiyon bu tabloya neden olurmu siddetli oksuruk yuksek ates **petesiye sebep olur mu bu yapilan tahliller yeterlimidir ne yapicagimizi sasirdik bizlerde cok tesekkurler

  • Doktor Cevabı:

    Mchc yazacağıma yanlışlıkla rdw yi yazmışım. özür dilerim. mchc degeri yuksek. bu ayrı bir konu. iyilestikten sonra tekrar kobtrol ettirmenizi öneririm. monositinde hafif oynama var dememde haklıymışım. nitekim önceki monosit değeri normalden yüksekmiş. bu durum ebv virusü ihtimalini güçlendiriyor. ebv virusu petesi benzeri dokuntuye sebep olur. muhtemelen sizin cocugunuzda petesi yoktu, döküntü vardı.

    tarihinde cevapladı.
  • Cok tesekkur ederim mahmut bey hastalariniz cok cok sansli detayci, titiz,profesyonel, isini severek yapan bir hekimsiniz,ne soylesek az basarilariniz daim olsun Tahlillerimizi hafta ici yaptirip sonuclarimizi paylasacagiz degerli yorumunuz icin simdiden tesekkurler iyiki varsiniz

  • Doktor Cevabı:

    Estsğfurullah. çok teşekkür ederim esra hanım. tahlilleriniz için biraz geç olacak ancak sorun değil, sonuçlarınızı büyük bir merak içinde bekleyeceğim.

    tarihinde cevapladı.
  • Merhaba mahmut bey Sali sabahi tahlillerimizi yaptirdik ancak dıs laboratuvara gonderilecegi icin biraz gec cikarmis sonuclarimiz.. sormak istedigim, el ayak parmaklarinda soyulma var mi demistiniz son iki gundur el parmaklarinin uc kisimlarinda soyulma var, soyulmanin bir onceki gunu kumla toprakla cimenlerle oynamisti, antibakteriyel sabun ile de cok sık el yikariz oval ve kucuk capli soyuluyor agri aci vs..yok baska bir belirti sikayetemiz yok su sira genel anlamda iyi gorunuyor.. Son yasadigimiz hastalikla baglanti kurmak icin gec bir sure mi yoksa onunla alakali olabilir mi. Cok tesekkur ederim iyi calismalar.

  • Doktor Cevabı:

    Son geçirdiği hastalıkla bağlantılı bir durum olduğunu düşünmüyorum. eğer o hastalığa bağlı olsaydı hastalığın hüküm sürdüğü dönemde olurdu. muhtemelen el parmaklarını bahsettiginiz materyallerle fazla kullanmasi ve fazla sivi sabun kullanmasi sonucunda olmustur. sivi sabun yerine saf zeytinysgli kati sabunnkullanmanixi ve el parmaklarina vazelin surmenixi oneririm.

    tarihinde cevapladı.
  • Mahmut bey sonuclarimizi aldim yazdim lakin gonderdigim an silindi mesengerdan yollamamin sakincasi var midir

  • Bize verdiginiz imkanlar icin vs..ler icin cok cok tesekkur ederim,basarilarinizin devamliligini dilerim. ne soylesek az, iyiki varsiniz!


Sivas Çocuk Doktorları uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Ereksiyon ereksiyon

    Yas21 ,boy 180, kilo 70, penisle ilgili hastalik veya ameliyat gecirmedim . el parmak tendonlari ile ilgili ameliyat gecirdim . ben penis damarlarinda bir sorun oldugunu dusunuyorum . bide gunde 1 mesajdan fazla mesaj attirmiyor bu site

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ferhat Ateş

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ereksiyon ereksiyon

    Merhabalar penisim ereksiyon halinde dik durmuyor ve ayaktaysam aşağı yatıyor sırt üstü uzanmış vaziyette isem sağa sola yatık vaziyette oluyor eskiden dim dik dururdu bu konu hakkında ne yapmam lazım. teşekkürler.

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ferhat Ateş

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • At nalı böbrek icin ivp

    Hocam merhaba daha önceden size at-nalı böbreğin olduğu icin ve idrarda eritrosit 6 lokosit 2 bakteri 4 olduugu icin yazmistim zaten 8 ay önce ilaçlı tomografiye girdim ve normal çıkıştı lakin doktorum yine de ivp yapalim dedi bu sene icinde 3. x -m ilaci icmem olacak (daha once bagirskalarima bakma...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ferhat Ateş

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kronik geçmeyen kabızlık ve faydasız ilaçlar

    Teşekkürer hocam bekunis çok kullandim ama ishal ve sancş yapmaktan başka bir etki yapmadi ve ishal olmama rağmen de tam boşaltım olmuyordu hep yarım çıkıyordum çıktıktan sonra gaz ve sancıda cabası. penkreoflat ve metesopazmyl da 3-4 ay kadar farkli zaman araliklarinda kullandim ama onlar da şişkin...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zeliha Yazıcı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Baş ağrisi

    Hande hanım merabalar. bundan iki gün önce bi akrabamın düğünü için alışverişe gittik tabi terledim ve klimalı bi ortama girdim arabada da cam açtım biraz yel aldım. hemen o gün akşamdan beri sağ gözümün üstünde bir sızı var bu arada olup duruyo biraz ağriyi da benziyo ama sadece sağ gözümün üstünd...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Handan Selek

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ne yapmam gerekiyor

    İyi günler ayça hanım ben 19 yaşındayım bu sene yks ye girdim ve okulun virüs öncesinde ki yani okullar kapanmadan önce bi anda derstte ter bastı,bi bunaltı geldi ve tuvaletim gelmeye başladı resmen derse girmek istemiyordum 40 dk lık derstte tuvaletim gelecek diye 3 gün boyunca hep okuldan erken çı...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Kl. Psk. Ayça Yıldırım

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Mide enfeksiyonu

    İyi günler hocam 18 günlük amoksisilin metronidazol ve ppi tedavisinden sonra şikayetlerim geçti. doktorum 3 ay mide koruyucu kullanmamı söyledi. ben mide koruyucunu kullanıyordum ancak 2-3 gün aksattım sonra şikayetlerim tekrarlamaya başladı. artı olarak 37.5-38 derece arası ateş, ishal ve karın kr...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Böyle yaşamak istemiyorum

    İyi günler sadık bey ben 19 yaşındayım bu sene yks ye girdim ve okulun virüs öncesinde ki yani okullar kapanmadan önce bi anda derstte ter bastı,bi bunaltı geldi ve tuvaletim gelmeye başladı resmen derse girmek istemiyordum 40 dk şok derstte tuvaletim gelecek diye 3 gün boyunca hep okuldan erken çık...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Psk. Sadık Sun

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Küçük dil bademcige yapışık görülmesi

    İyi günler hocam 5 yaşında oglum küçük dili bademcige yapışmış gördüm biraz bogazı agrıyo ondan mı geceleri de horlama oluyor sadece ara ara bilgi verirseniz sevinirim teşekkürler

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Rasıh Gökhan Olgay

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Yardıma ihtiyacım var

    İyi günler ben 19 yaşındayım bu sene yks ye girdim ve okulun virüs öncesinde ki yani okullar kapanmadan önce bi anda derstte ter bastı,bi bunaltı geldi ve tuvaletim gelmeye başladı resmen derse girmek istemiyordum 40 dk şok derstte tuvaletim gelecek diye 3 gün boyunca hep okuldan erken çıktım sırf...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Psk. İlker Demircioğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Yardıma ihtiyacım var

    İyi günler ben 19 yaşındayım bu sene yks ye girdim ve okulun virüs öncesinde ki yani okullar kapanmadan önce bi anda derstte ter bastı,bi bunaltı geldi ve tuvaletim gelmeye başladı resmen derse girmek istemiyordum 40 dk şok derstte tuvaletim gelecek diye 3 gün boyunca hep okuldan erken çıktım sırf...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Kl. Psk. Şerife Aksoy Bolat

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Eritrosit 6

    Sayın doktorum yaşım 23 ben de atnalı böbrek var tesadüf bulundu ve ben de eritrosit 6 adetli değildim çıktı bakteri 2 lökosit 4 çıktı diğerleri hep 0 hocam sorum şu ben de ıdrar yolu enfeksiyonu mu var? eritrosit neden olur bunun için ilaçlı tomografiye girdim ve sonuçlarım normal çıktı. ve hoca...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ferhat Ateş

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Yardıma ihtiyacım var

    İyi günler damla hanım ben 19 yaşındayım bu sene yks ye girdim ve okulun virüs öncesinde ki yani okullar kapanmadan önce bi anda derstte ter bastı,bi bunaltı geldi ve tuvaletim gelmeye başladı resmen derse girmek istemiyordum 40 dk şok derstte tuvaletim gelecek diye 3 gün boyunca hep okuldan erken ç...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Psk. Damla Yaşar

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Çenede ve kalpte sıkışma

    Hocam kalp ile ilgili ilaç kullanmadımbi ara bi dr dideral ve diğeri ise beloc yazmıştı fakat almadım anjio yapan dr gerek duyup yazmadığı için kullanmadım. bugün gece yine oldu hocam ama bu sefer ciddi anlamda kalbin ağrıyordu takmadım psikolojik tir dedim fakat soluma dönüyom yine ağrı oluşuyor...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Güllü Özdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Diş kisti ve kanal tedavisi

    Hocam iyi geceler ben 18 yaşındayım 1 mart da ön üst dişimde nokta kadar bir çürük vardı onun için hastanenizde muayene oldum doktorum ön üst diş etimde kist olduğunu söyledi önce kanal tedavisi sonra cerrahi operasyonla kisti alacaz dedi 14 nisana randevu verdi ama pandemi sebebiyle tedavi olamad...

    Doktor Cevabı:

    Dt. Nazlı Yetik

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x