Uzun süreli hafif böbrek ağrısı

  • hocam mrb. bir yıldır sol böbreğimde hafif bir ağrı hissediyorum. durulmayacak gibi bir ağrı değil ve uzun süre oturduğumda oluyor sırt üstü uzandığımda ise olmuyor. Çocukluğumdan beri sık sık idrar yollarımda iltihap oluyor bundan mı kaynaklanıyor bilmiyorum hocam ciddi birşey midir. Ağrı günlük hayatımı etkileyen bir ağrı değil sadece böbreğimi hissediyormuşum gibi hafif

  • Doktor Cevabı:

    Sevgili sümeyye bu tarz ağrılar genellikle kas, kemik ve sinirlerden kaynaklanıyor olmasına rağmen araştırılmasında fayda var bence. birde kadınlarda menstruel siklüs ile de çok ilişkisi var. bunlarında bakılmasıdna fayda varen azında bir ultrason ve idrar tahlili yaptır.

    tarihinde cevapladı.

İzmir Ürolog uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Kreatin zararlı mı

    Hocam iyi akşamlar ben spora başladım vücut geliştirme ağırlık kaldırma ve çok zayıfım kilo almak ve extra takviye için kreatin kullanmak istiyorum aynı zamanda bende minimal değişiklik hastalığı var böbrekte yaşım yaş 25 4 senedir çok şükür iyiyim ilaçta kullanmıyorum 4 senedir sizce şuan exta krea...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Özkan Güngör

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hipertansiyon

    Merhaba hocam ben 22 yaşımdayım. geçtiğimiz aylarda tansiyonumu bir kaç kez ölçtüğümde 140-150/80-90 değerleri ile karşılaştım. yapılan tetkiklerde tansiyona neden olabilecek bir bulguya rastlanmadı ve doktorum şuan için ilaç tedavisinden ziyade ilk önce kilo vermemi ve yaşam tarzımı değiştirmemi ön...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Böbrek yetmezliği

    Merhaba hocam babam hakkında size danışmak istiyorum. 2015 yılında babam böbreklerinden tedavi gördü. 2 defa diyalize girmek durumunda kaldı. 2 ay kadar tedavi den sonra taburcu oldu. 2020 haziran ayında tahlil yaptırdı. üre 139 ,kreatinin 5.62 , herhangi bir kalp ve tansiyon hastalığı yok. alt 9 ,a...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kovid sonrası böbrek değerleri

    Hocam merhaba bir buçuk ay önce kovid geçirim. böbreklerim çok aşırı ağrıdı bilmiyorum belki üşütmüşte olabilirim. daha sonra testler yapıldı böbrek egfr değerim yıllardır 112-120 arası gider gelirdi. ilk ölçümde 29 ağustosda 117 daha sonra 3 eylülde 98- 14 eylülde ise 93 çıktı daha sonra 16 eylülde...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Özkan Güngör

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Filtrasyon hızı referans böbrek yetmezliği mi

    Sayın mehmet şevki hocam tahmini glomerüler filtrasyon hızı referans aralığı 90 cıktı. sistemde kırmızı uyarı işaretiyle gözüküyor tahlil sonuçlarında bu ne demek oluyor hocam böbrek yetmezliğiyle bir ilgisi varmı? cevabınız için şimdiden teşekkürler sayın hocam..

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Şevki Sert

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kanda ferritin

    Hocam merhaba 57 yaşındayım covid testim negatif çıkmasına karşın tomografide ciğerler de pozitif gözüktüğü için hastaneye yatırıldım, covid 19 tedavisinin sonuna geldim ancak kanda ferritin düzeyim 964 doktorlar böbreğimde bir sorun olabileceğini söylediler, böbreğimde uzun yıllardır süregelen taş...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Hakan Cıncık

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Üre yüksekliği

    Hocam kolay gelsin 28/01/2013 tarihinde diyalize girmeden annemden aldığım böbrek ile nakil oldum içtiğim ilaçlar sırasıyla prograf 1 mg sabah 1 adet prograf 0,5 mg akşam 1 adet , cellcept 500 mg sabah ve akşam birer adet , deltacortil 5 mg sabah 1 adet , hyzaar 100/12,5 mg sabah 1 adet , cardura 4...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Böbrek hastalıkları ile alakalı

    Merhaba hocam, benim oğlum 3 yaşında gece kaçırma ve idrarını tutamama şikayetiyle hastaneye gittik kan ve idrar kültürü verdik onlar temiz çıktı lakin ultrason çekildi sağ böbrekte çift toplayıcı sistem açısından anlamlı parankimal bant mevcuttur ve sağ böbrekte alt pol toplayıcı sisteminde ektazi...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Özkan Güngör

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Böbrek ağrısı

    Hocam merhaba bir buçuk ay önce kovid geçirim. böbreklerim çok aşırı ağrıdı bilmiyorum belki üşütmüşte olabilirim. daha sonra testler yapıldı böbrek egfr değerim yıllardır 112-120 arası gider gelirdi. ilk ölçümde 29 ağustosda 117 daha sonra 3 eylülde 98- 14 eylülde ise 93 çıktı daha sonra 16 eylülde...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kreatinin yüksekliği ve ilaç

    Hocam merhabalar ben 23 yaşındayım.kreatinin seviyem devamlı 1 ile 1.20 arasında geziyor.2 ay önce baktırdığımda 1.02ydi.bu testten sonra günlük 80 mg ppi kullanmaya başladım.bugün rutin kontrol için baktırdığımda 1.29 kreatinin seviyesindeydi.spot idrarım negatif geldi proteinürim veya herhangi bir...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ferritin yüksekliği covid

    Hocam merhaba babam 6 ekimden bu yana hastanede covid 19 tedavisi görüyor, 6 ekimde yapılan tetkiklerde ferritin değeri 621 ve crp oranı 16.75 çıktı bu değerlerle yatışı gerçekleşti ve tedavisi başladı. 9 ekimde yapılan sonuçlarda ferritin 825 e çıktı crp 13.83 e düştü ve son olarak 12 ekimde yapıl...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İnci Gülmez

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Metabolizma

    Hocam ben kendimi bildim bileli zayıf biriyim şuan yaşım 25 boy 173 kilo 50 kilo alamıyorum metabolizma hızlı çalışıyordu kahvaltıdan hemen sonra lavaboya gidiyorum biraz seçiçi ve yemek saatlerim düzensiz asıl sorum size bunda 2 yıl önce arkadaşlar bilmeden sigarama kimyasal madde konuldu ardından...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Biyotinidaz

    Bebegimin topuk kaninda biyotinidaz 65 çıkmış tekrar kan istendi hocam ..normal olması gereken referans değeri nedir

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Keskin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kanda hgb yüksekliği

    Ali hocam kolay gelsin...32 yaş bay...hocam yaklaşık 10 gündür çok şiddetli olmayan baş ağrım var...baş ağrım gün içinde sürekli değil ama günün çoğunluğunda ağrıyor çok da şiddetli değil bi de farklı bölgelerde ağrı oluyor bazen sol göz arkası bazen baş arka kısmı vs...dün nörolojiye muayene oldum...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kronik böbrek yetmezliği

    Merhaba hocam babam kby ve tansiyon hastası ayrıca ailemizde fmf hastalığı var ablam ve halam da nefroloji takipteyiz geçen sene amiloid riski sebebiyle mideden parça alındı ve amiloid birikimi saptanmadı geçen hafta ise fmf testi sonucu geldi hocam ve mutasyon olduğu yazıyor ayrıca son tetkik...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x