Ürolojik paradoks

  • Sayın hocam merhaba. 180 cm boyunda 93 kg ağırlığında 38 yaşında bekar bir erkeğim. Mastürbasyon alışkanlığım yok. Cinsel ilişki sıklığım ise yok denecek kadar az. Yeni başlangıç tip-2 diyabet, karaciğer yağlanması,hemanjiom ve bacaklarda grade-4 venöz yetmezlik dışında bir sağlık sorunum bulunmamaktadır. Genel check up işlemlerinde prediyabet ve metabolik sendrom dışında sağlık sorunu çıkmıyor genelde. Ben de yaklaşık 10 yıldır devam eden bazı şikayetler var. Halsizlik, alt karın bölgesinde ısı artışı, bazen hafif düzeyde yükselen ateş, dehidratasyon, penis ucunda yanma, belli belirsiz karın ağrıları, sabahları sağ kadran ağrısı, bulantı, erektil disfonksiyon, bağırsak gerginliği ve inguinal bölge lenf nodlarında şişme vb şikayetler var. Normoglisemik koşullarda polidipsi ve poliüri şikayetlerim oluyor çoğu kez. Alkol, baharatlı gıdalar, tuz, fazla hayvani gıda tüketimi ve aşırı kafein tüketimi şikayetlerimi artırıyor. Benzer şekilde egzersiz yaptığımda, soğuk aldığım zaman, güneşe maruz kaldığımda, denize girdiğimde, ayaklarım açık kaldığında da şikayetlerim artıyor. Yatar vaziyette de şikayetlerim artıyor ve ayağa kalkıp dolaşınca azalıyor. Kanda hafif lökositoz var. WBC 10-12 arasında. Sedimantasyon bazen hafif yüksek çıkıyor. Bazen normal çıkıyor. Bir keresinde şikayetlerim artmış ve hastane aclinde yapılan tetkiklerde idrarda da lökosit çıkmıştı Ben anlamadım bu durum nedir. Çok sayıda üroloji uzmanı dolaştım ve herkes farklı bir şey söyledi. Yıllardır çekip duruyorum. Psikolojim bozulmuş durumda. Sosyal hayatım sıfırlanmış durumda. Acaba bu durum komplike bir üriner sistem patolojisinden kaynaklanıyor olabilir mi ? VUR, reflü, IgA nefropatisi ve kronik prostatit gibi. Bu durumu nasıl anlarız ? SGK dışında sağlık sigortası olmayan ekonomik durumum kötü biri olarak nasıl bir yol izlemem gerekiyor ? Saygılar.

  • Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Kemal Topaloğlu

    Merhaba. üroloji, genel cerrahi ayrıca gerekirse gastroenteroloji uzmanına görünmeniz gerekiyor. uzaktan olacak bir tedavi değil. geçmiş olsun. dr kemal topaloğlu üroloji uzmanı bakırköy istanbul


  • İstanbul Ürolog uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

    Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.
    Bu soruya oy verin :

    Diğer Hasta Soruları

    • Prostatit tedavisi

      Hocam saygılar prostatit teşhisiyle hekim, u....cefin 1 gr. m...urol 8 gr t....ivid 400 mgr. ilaçlarını 6 haftalık tedavi için yazdı. idrar ve kan testleri normal, sadece wbc : 4.37 hocam bu tedavi sizce normal mi? iğneyi olmasak olur mu? saygılar sunarım hocam yaş: 47

      Doktor Cevabı:
      Prof. Dr. Mehmet Şevki Sert

      Prof. Dr. Mehmet Şevki Sert

      Her hekimin tedavi anlayışı farklı olabilir biz yüksek ateşi olmadıkça prostatitlere iğne şeklinde değil ağızdan kullanılacak antibiyotik veriyoruz( zaten durum yukarıda dediğim gibi ise hastanın yatarak tedavisi gerekebilir)

    • Prostat biopsi

      Mikroskopik bulgular ve tani: materyal:transrektal iğne biopsisi tümör tipi:adenokarsinom 1: sol bazal medial:benign prostat dokuları 2: sol bazal lateral:benign prostat dokuları 3: sol orta medial:stromal doku 4: sol medial lateral:benign prostat dokuları 5: sol apex lateral: adenokarsinom,...

      Doktor Cevabı:
      Prof. Dr. Güven Aslan

      Prof. Dr. Güven Aslan

      Psa, muayene bulgusuna göre karar vermek gerekir. her hasta farklıdır. tedavi seçenekleri hastanın tıbbi durumu ek hastalıkları, tedaviden ne beklediği gibi faktörlerle beraber değerlendirilmelidir.

    • Kataraktgoz

      Yasindayim sol gozde katarakt miyopim var-12 bazi ilaclar kullaniyorum prostat icintamprost hapi ve urispas cipralex10mg ve buspon hapınin gozume ve kataraktima zarari varmi y ırtıktan korktugum ıcın anelıyatı ertelıyorum hocam sol gozdeki-12miyopili gözün katarakt ameliyati riskli diyorlar hastaned...

      Doktor Cevabı:
      Prof. Dr. Güngör Sobacı

      Prof. Dr. Güngör Sobacı

      Bence bu sorularınız için muyane olmanız gerekli saygılarımla



    • Kataraktgoz

      Yasindayim sol gozde katarakt miyopim var-12 bazi ilaclar kullaniyorum prostat icintamprost hapi ve urispas cipralex10mg ve buspon hapınin gozume ve kataraktima zarari varmi y ırtıktan korktugum ıcın anelıyatı ertelıyorum hocam sol gozdeki-12miyopili gözün katarakt ameliyati riskli diyorlar hastaned...

      Doktor Cevabı:
      Op. Dr. Saygın Şahin

      Op. Dr. Saygın Şahin

      Yüksek miyopi ve kullandığınız prostat ilaçları katarakt cerrahisi için ek risk getirebilir. muayene bulgularınıza göre cerrahinin şu an için gerekip gerekmediğine karar verilebilir. bulunduğunuz ilde bir göz hekimine başvurmanızı tavsiye ederim.

    • Testesteron ve psa düşüklüğü

      Hocam iyi günler,babam 71 yaşinda,tansiyon ve şekeri var..pankreasinda kist var diye iki yildir mr la kontrol ediliyor büyüme yok..mr'inda böbrek üstü bezinde kalinlaşma ve mesane kismen dolu,mesanede diffüz kalinlaşma çikti,endokrin doktoruna gittik.bazi tahliller yapti böbrek üstü bezindeki kalinl...

      Doktor Cevabı:
      Prof. Dr. Mehmet Şevki Sert

      Prof. Dr. Mehmet Şevki Sert

      Testesteron tedavisi hastanın genel durumunu düzeltebilir iştahını artırabilir ancak psa değeri artabilir ve kalp krizi riskini artırabilir bu durumda kar zarar hesabı yapıp mutlak gerekli ise hekim kontrolunda bu tedavi yapılabilir

    • Kronik prostatit

      Hocam 26 yaşındayım 6 yıldır kronik prostatit rahatsızlığım var tedavisi ve nekadad olumlu sonuç alınabilir bilgi verirmisiniz

      Doktor Cevabı:
      Dr.Öğr.Üyesi Levent Türk

      Dr.Öğr.Üyesi Levent Türk

      Prostat enjeksıyonu yapılabilir biz yapıyoruz



    • Kronik prostatit mi

      Hocam iyi günler.sorum biraz uzun olacak zamanınızı çaldığım için lütfen kusura bakmayın. 21 yaşındayım cinsel ilişki yaşamadım.3 hafta önce sık ve zorlayıcı mastürbasyon yaptım.sonra penisimin ucunda bir sızlama oldu ilk gün sık olsa da sonrasında azaldı.uzman bir doktora gözüktüğum de idrar testi...

      Doktor Cevabı:
      Prof. Dr. Mehmet Şevki Sert

      Prof. Dr. Mehmet Şevki Sert

      Sıkıntılar zorlayıcı masturb. bağlı bol su için ve haftada 2 gün düzenli boşalın geçer

    • Proststit mi baska birsey mi

      Merhaba 1.5 yildir tollamda 4 defa tekerrur eden bir rahatsizligim var. uroloji uzmanlari kronik prostatit teshisi ile tedavi oneriyorlar ve her uygulamada 3 ila 4 hafta sonra normale donsemde 2 ay icinde yeniden oluyor. silayetler genelde alt karinda agri sık idrara cikma ve idrar sıkisimasi ile k...

      Doktor Cevabı:
      Op. Dr. Murad Çeltik

      Op. Dr. Murad Çeltik

      Ayrıntılar için asistanımı arayabilirsiniz..05368861296 asistanimla iletişime geçebilirsiniz, lütfen hafta içi 09:00 – 19:00 saatleri arayiniz. op.dr.murad çeltik doktorlar merkezi abdi ipekçi cad. reasürans han 1 no:57 kat :4nişantaşı istanbul tel : 0 212 234 58 55 cep: 536 886 12 96... Cevabı gör

    • Kolesterolyuksekligi

      M) soru kolesterolyuksekligi soru kolesterolyukseklıgı kolesterol hocam saygilar son tahlilde hdl40 ldl140trig230tkol239 hbac15.25 ldlyi ve trigleseritim yuksek dusuremiyorum bunun icin oneriniz yokmu sabah 8zeytin birtatlikasigi tahinpekmez karisumu haf tafa3 yumurta yiyorum zarari varmi kolesterol...

      Doktor Cevabı:
      Doç. Dr. Adil Polat

      Doç. Dr. Adil Polat

      Merhabalar; öncelikle sadece laboratuvar değerlerine bakılarak herhangi bir ilaç tedavisi düzenlenemeyeceğini hatırlatmalıyım. yaşınız, risk faktörleriniz, ve benzeri durumlar göz önüne alınarak gerekiyorsa ilaç tedavisi düzenlenir. kolesterol düşürücü ilaçlar gerektiği durumlarda kardiyovasküler... Cevabı gör



    • Kolesterolyuksrkligi

      Soru kolesterolyuksrkligi menüdoktor ana sayfabenimsayfamsorularım (#2078440) soru kolesterolyukseklıgı kolesterolyukseklıgı kolesterolyukseklıgı hocam dsaygılarbugün yaptığım tahlil sonuçlarını değerli görüşünuzu sunacam şimdiden teşekkürler hdl40 ldl140tkol 237trıg250 hbac1 5.25 trıgleserıtım yuks...

      Doktor Cevabı:
      Uzm. Dr. Halil Genç

      Uzm. Dr. Halil Genç

      Gastroenteroloji ile ilgili spastik kolon yakınmanız ile ilgili tedavi uygun yakınmalarınız devam ederse ilgili uzmana başvurmanızı öneririm, geçmiş olsun.

    • Katarajtgoz

      Menüdoktor ana sayfabenimsayfamsorularım (#2031730) soru kataraktgoz hocam saygilar 57 yasindayim sol gozde katarakt miyopim var-12 bazi ilaclar kullaniyorum prostat icintamprost hapi ve urispas cipralex10mg ve buspon hapınin gozume ve kataraktima zarari varmi y ırtıktan korktugum ıcın anelıyatı...

      Doktor Cevabı:
      Op. Dr. Remzi Tanıdır

      Op. Dr. Remzi Tanıdır

      Yüksek dereceli miyop hastalarda katarakt ameliyati elbette risklidir ancak bu ameliyat olamayacağiniz anlamina gelmez. göz arka duvari retina tabakasi seçilebiliyorsa öncelikli olarak arka duvari laserle yapiştirmak gerekir. bu işlemden bir ay sonra yapişma işlemi sağlamlaştiğindan ameliyat sonrasi... Cevabı gör

    • Prostat tet

      Mesane lümeninde 1 cm çaplı çok taş var prostat 158 cc lümen normal kapalı ameliyat olabilirmiyim saygılar hocam teşek

      Doktor Cevabı:
      Prof. Dr. Temuçin Şenkul

      Prof. Dr. Temuçin Şenkul

      Prostatınız klasik kapalı yöntemlerle ameliyat edilebilmek için oldukça büyük. holmiyum lazer ile prostat enükleasyonu yöntemi ile ameliyat olabilirsiniz. geçmiş olsun.



    • Ne yapacağımızı şaşırdık

      Sayın hocam merhaba. daha önceden dedemin durumu ile alakalı size bahsetmiştim ve siz de benden kullandığı ilaçları istemiştiniz. önce kısaca dedemin geçirdiği hastalıktan bahsedeyim. dedem 2010 yılında 72 yaşındayken emboliye bağlı sağ beyinden kaynaklanan bir felç geçirdi. .sol tarafında...

      Doktor Cevabı:
      Prof. Dr. Kudret Türeyen

      Prof. Dr. Kudret Türeyen

      Yaşar bey, bu konuda nöroloji uzmanı görüşü almak daha faydalı olur. geçmiş olsun. prof dr kudret türeyen

    • Kolesterolyuksrkligi

      Menüdoktor ana sayfabenimsayfamsorularım (#2084444) soru kolesterolyuksrkligi menüdoktor ana sayfabenimsayfamsorularım (#2078440) soru kolesterolyukseklıgı kolesterolyukseklıgı kolesterolyukseklıgı hocam dsaygılarbugün yaptığım tahlil sonuçlarını değerli görüşünuzu sunacam şimdiden teşekkürler h...

      Doktor Cevabı:
      Doç. Dr. Ersan Özbudak

      Doç. Dr. Ersan Özbudak

      Evet kolesterol değerleriniz yüksek. kardiyoloji doktorunuz ve diyetisyen nyardımınızla bunu düşürebilirsiniz. niasin ile yapılmış çalışmalar kolesterol ve trigliserid değerleri açısından oldukça faydalı olduğu yönde ancak bazı yan etkileri kullanımını kısıtlamaktadır. bence sağlıklı beslenmeye ve d... Cevabı gör

    • Kronik prostatitin tedavisi yokmu

      Selamlar hocam. hayaların altı,kasıklarım ve bacaklarımda ağrı oluyor. idrar akışı yavaş ve idrar yapmada zorlanma, idrarı yaparken kamış ucunda sızlama. cinsel istekte azama. ayakları biraz üşütünce kasık bölgesindeki ağrıların artışı. ayakta biraz fazla durunca bacaklarda ve kasıkta ağrıları...

      Doktor Cevabı:
      Prof. Dr. Güven Aslan

      Prof. Dr. Güven Aslan

      Kronik prostatitte çok yönlü inceleme ve kombine tedavi vermek gerekir. antibiyotik 1. sıra tedavidir. ardından hastanın şikayetlerine göre tedavi planlanır.





    .
    x