Üriner sistem

  • Hocam iyi günler 3 buçuk yaşındaki oğlumda Bu testler cıktı kötü mü ? Sol pelvis Ap çapı (27mm) artmış olup kaliksiyel sistemi grade 1 ektaziktir (UPJ darlık ? Us takibi önerilir. Önceki incelemeye göre boyutlarda artış izlendi. ) Mesane normaldir. Çok teşekkürler

  • Doktor Cevabı:

    Sol böbrek çıkışında darlık ve buna bağlı olarak böbrekte genişleme var. doktorunuzun takibinde kalın

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Ürolog uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Pelvikalisiyel yapılarda dolgunluk

    Merhaba doktor bey karın şişliği için çekilen tüm batın ultrason sonucumda sol böbrek pelvikalisiyel yapılarda dolgunluk var yazıyor.uzun zamandır sırtımda ağrılar oluyor ve karnımda şişlik idrarımda da çok olmasa da azalma oluyor.pelvikalisiyel yapılarda dolgunluk ne demek acaba?geçen sene babamı b...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Haluk Söylemez

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Böbrekte elonge görünüm nedir

    Ultrason sonucunda sağ böbrek üst kalikste minimal lokal ektazi izlendi.hasta 18 yaşında. 3 kere idrar yolu enfeksiyonu geçirdi. tansiyonu düşük 8e 5 9a 6 arasında gidip geliyor.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mustafa Bak

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İnvaziv ürotelyal karsinom

    Sayın hocam vakit bulup cevaplarsanız bizi sevindirirsiniz. babamın sol nefroüreterektomi operasyonu sonrası çıkan sonuç invaziv ürotelyal karsinom. peripelvik yağ dokusuna invaze. tümör 3cm ve cerrahi sınırlar tümörsüz. yaşı 60. kronik bir rahatsızlığı yok. pet sonucuna göre yayılım var mı hocam?...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Serdar Turhal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Böbrekde hipodens lezyon

    İyi günler sayın doktor,53 yaşında bir bayanım.endometrium kanseri hastasıydım.evre 1a grade 3. mayıs 2019 da robotik ameliyat oldum.5 seans da brakiterapi yapıldı.geçen hafta( 4 haziran 2021)çekilen kontrol tüm batın tomografi raporumda; sağ sürrenal gland tabiidir.sol sürrenal glandda hafif nodüle...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ali Nejat Eğilmez

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tsk sağlık yönetmeliği

    Hocam alvastin 20 mg vermişti doktorumuz ve tahlillerim muayene olduğum dahiliye doktorunda temiz çıktı sağlık kuruluna böyle gidecek sizce eleme gibi bir durumları olur mu madde olarak şu var hocam size atayım benim tanım orada var mı siz karar verirseniz ben tabloya bakar anlarım. madde 41 a) 1....

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Levent Kurşun

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tsk sağlık yönetmeliği

    Hocam benim tahlilerim temiz fakat ilaç geçmişimde alvastin bulunduğu için sorun yaptı ve yazdı sağlık kurulunda bunun için bir problem yaparlar mı madde olarak şöyle bir şeyde var; madde 41 a) 1. kişinin çalışma gücünü bozmayan, şekil bozukluğu yapmamış ve endokrin salgılarda herhangi bir belirti...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tuğbay Tuğ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Böbrekte elonge görünüm nedir

    Her iki böbrek beklenen anatomik lokalizasyondadır. sağ böbrek sola göre elonge görünümdedir. her iki böbrekte aktivite dağılımı minimal nonhomojen olmakla birlikte bilateral olarak enfeksiyon/skar lehine olabilecek belirgin hipoaktif/defektif alan izlenmemiştir. split fonksiyon: solda % 46, sağ...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mustafa Bak

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İnvaziv ürotelyal karsinom

    Sayın hocam vakit bulup cevaplama şansınız olursa bizi sevindirirsiniz. sol nefroüreterektomi operasyonu sonrası çıkan patolojik sonuç invaziv ürotelyal karsinom. peripelvik yağ dokusuna invaze. pet sonucuna göre süreç nasıl devam etmeli sizce hocam? sağlıklı ve başarılı günler dilerim. f-18...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Özlem Er

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bilirubin yüksekliği

    Meraba hocam kardeşim kovit temaslı olduğu için kan testleri yaptılar hemoglobin kan değerleri hepsi normal çıktı sadece indirekt bilirubin 1.45 referans 0.0 0.9 total bilirubin de 1.96 referens 0.0 1.2 ama bu zamana kadar herhangi bi şikayeti olmadı ne karın ağrısı nede herangi belirgin bir sarıl...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Çok önemli

    Hocam merhaba erkek arkadaşımla 2 senedir beraberiz ve 2 senedir tek eşliyiz. öncesinde de başka biriyle hiç cinsel temasım olmadı. benim sorum en son 25 aralık 2020 de cinsel ilişkiye girdik ve ben 26 şubat 2021 den beri tekrarlayan idrar yolu enfeksiyonu yaşıyorum. 2 senedir beraber olmamıza rağme...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ali Nejat Eğilmez

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Böbrek protein kaçağı

    Hocam merhaba; annem uzun zamandır nefroloji takibinde geçen ay covid geçirdi sonrasında nefroloji kontrolüne gittik. hipertansiyonu var bayadır tansiyonu çıkmadı ama çıktığında 17 - 18 civarlarına çıkıyor. 24 saatlik idrar tahlili sonuçlaırnıda aşağıda yazıyorum yorum yaparsanız çok sevinirim. "" 0...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gebelikte böbrek genişlemesi

    Çok teşekkürler hocam. peki su az mı içmeliyim çok mu? bebeğin suyu azalır diye korkuyorum çok içersem böbrek daha çok genişler mi

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Saadettin Eskiçorapçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Böbrek yetmezliği

    Hocam merhaba bundan 6 ay önce gfr 82.9 şimdi 74.6 çıktı hocam kreatin 1.28 yanlız ürik asit 7.8 d vitamin 23.21 tsh 6.04 ferratim 18.4 çıktı üre 24 çıktı hocam gfr neden bu kadar düştü hocam iki aşımı da oldum sinovac düşünceleriniz nedir. hocam böbrek yetmezliği mi başlıyor saygılarımla

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Açlık şeker

    Hocam merhaba açlık 102 çıktığı için dr açlık glukoz bozuk dedi gizli şeker olabilir hamur ve tatlıyı kes dedi.tek bir ölçüm yeterli mi sizce hocam

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bobrek ultrasonu

    Mrb hocam 8 mm lik sağ böbreğimde sağ alt katranda taş var eswl işlemi yapilcak kırılma işlemi yapıldıktan sonra neler yapmam gerekio tek seansda kirilirmi bu taş cevabiniz için teşekkür ederim hocam iyi günler

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Alper Dırık

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x