Üreter taşı

  • İdrarda pembe kvmda kan şikayetiyle 25.12.2012 trhnde ürolojiye gittim.Ultrasonda sol böbrek üst kaliksinde 4.2mm,orta kesim kaliksinde 4.5mm,sağ böbrek üst pol kaliksinde 4.1mm kalkül izlendi.Her 2 böbrek kalikseal yapılarında birkaç kristaloid izlendi.Herhangi bir ağrım yoktu.İlaçlar verildi.2 hafta sonrasında bu sefer oturduğum zaman karnın alt kısmında penisle bağlanan kısımda bir baskı,bskıyla brbr ağır derecede olmayan ağrılar,kasıklarda hafif sancılar,gerginlik hissi başladı.İdrarda kanama 4-5 günde bir tekrarlıyordu,pembe kıvamda.Aynı gün idrar tahlili de yapıldı ancak eritrositle ilgili herhangi bir ibare yoktu,hemoglobin negatif,doktor kan olmadığını söyledi.Dün pembe,sanki daha yoğun kıvamda kan gördüm.Abdomen film çekildi,hiçbir ürolojik problemin yok dedi dr.İdrar thlili alndı,kan yok,hmglobin ngatif.Sanırım kan her zaman glmiyor o yüzden thlilde çkmıyor.Sklıkla yplan mastrübasyona bağlı olabilir dedi dr.Karın altındaki baskı,ağrı,gün içinde kanama dvm ediyor.Ne yapmalı?

  • Doktor Cevabı:

    Böbrek ve üreter taşlarında idrarda kan olabilir , böbrekteki taşlar küçük şimdilik takip yeterli ama üreter dediğimiz idrar yoluna düşerse şiddetli ağrı yapar , şimdilik sizin yapacağınız bol su içmek ve 6 ayda bir us ve idrar tahlili ile taşları kontrol ettirmek.

    tarihinde cevapladı.
Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Barsak guruldaması ve ağrısı

    Hocam 5 gün önce karın sağ altta ağrı, kusma ile acile başvurdum sağ üriner kanalında taş varmış fakat kandaki nötrofil ve lökosit değerleri yüksek çıkınca konstratlı bt çekildi onda da taş harici birşey çıkmadı ve iğne vurup ilaç yazmadan eve yolladılar . bu sabah ise idrarda yanma ve karın ağrısı...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sağ böbrekte taş kaç gün sonra böbrek işlev kaybı oluşuyor?

    Bundan 4 haftaki ultrasyonda sağ böbrekte birkaç 3-4mm taş izlenimi var denmişti, fakat 5 gün önce sağ alt karın ağrısı, kusma, penis ucunda ve anüste ağrı ile acile gittim kandaki lökosit ve nötrofil değerleri yüksek çıktı. ultrasyonda sağ böbrek pelvikalisiyel yapilar ve proksimal ureter ektazik g...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Üriner taş

    Bundan 3 haftaki ultrasyonda sağ böbrekte birkaç taş izlenimi demiştin fakat 4 gün önce sağ alt karın ağrısı, kusma, penis ucunda ve anüste ağrı ile acile gittim kandaki lökosit ve nötrofil değerleri yüksek çıktı. ultrasyonda sağ böbrek pelvikalisiyel yapilar ve proksimal ureter ektazik görünüm olup...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ferhat Ateş

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Nötrofil ve lökosit yüksekliği önemlimidir? reflü, gastrit alt çene ve kalp...

    Dün sağ karın altında ağrı, kusma, penis ucunda, makatta ağrı oldu acile gittim dikdorin vuruldu ve ardından kan tetiki şüphe oluştu nedeni nedir? lökosit 21.28 10^3/ul h(4.6 - 10.2) eritrosit 5.37 n(4.04 - 6.13) hemoglobin(hb) 15.3 g/dl n(12.2 - 18.1) hematokrit 45.2 % n(37.7 - 53.7) ort. eritrosit...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Alt çenede ve dişlerde baskı ile birlikte anlımda ara ara donma hissi

    Hocam hiç geçmeyen kulak çınlamam var kbb gittim bir şey bulamadılar nöroloji de de mr çekildi orada sıkıntı bulunamadı bunun sebebi nedir? birde hocam eskiden burun arkasında baskı olup çenede de oluyordu fakat şuan burnundaki baskı yok fakat alt çenemde ve alt çenemde ki ön dişlerde bu baskı hissi...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Müge Özcan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Böbrek taşı

    Merhaba hocam, 23 yaşındayım soracağım konu ile ilgili beni bilgilendirirseniz çok sevinirim ve teşekkür ederim şimdiden :)sağ böbrek toplayıcı sistemde hafif-orta derecede pelvikaliksiyel ektazi, büyüğü alt pole yakın 8 mm çaplı olmak üzere dağınık yerleşimli 2-8 mm çaplarında 6-7 adet kaliksiye...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Volkan Sabur

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Lütfen yardımcı olun

    Merhaba hocam ben çok takıntılı bir insanım bu yönde psikolojik sorunlarım var ben mastürbasyon yaparken kendimi tutamıyorum yani mesela cinsel istek gelince bir yerlere sürtünme ihtiyacı duyuyorum o an kendimi durduramıyorum zevk almam bitene kadar ve aklımda sürekli şöyle bir soru var ben bu durum...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. İlker Akyol

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sag testis sol testise göre

    Hocam merhabalar sag tessim 12x6 mm ölçüde olup belirgin atrofik olarak izlendi sol testis 38×16 mm boyutlarında normal konum ekoda izlendi her epididim normal boyutlarda izlendi sktrotal mayi normal sınırlarda izlendi her iki tarafta valsalva ile reflü akim izlenmedi rdusg her iki testis ve her ep...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Şevki Sert

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Böbrek taşi

    Sayın hocam verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. raporun tam metnini paylaşıyorum ki tam net şekilde yorumlarsınız diye (rapor yeni elime ulaşdı) tekrar tesekkür ederim....saygılar kontrastsız tüm batın bt incelemesinde; oral - i.v kontrastsız tetkikte gastrointest...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Cevdet Kaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Böbrek ağrısı

    Selamlar hocam , benim iki böğrüm de veya bazen tek taraflı olmak üzere hafif ağrı oluyor . bazen 2-3 ay hiç olmuyor iken bazen de ,1 ay boyunca devam ediyor . üç kere farklı zamanlarda usg çektirdiğim ve çok kez idrar tahlili yaptırdığım halde birşey çıkmadı . bu ağrının sebebi başka ne olabilir ?...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Böbrek taşi

    Merhabalar hocam, sol kasık bölgesine inen 2adet taş var 5mm kalınlığında bölge olarak taş kırdırma işlemi yapılabilirmi 1seneden fazla o bölgede sıkıştı kaldı düşmüyor dönem dönem sıkıntı yaratıyor kesin çözüm olarak siz ne tavsiye edersiniz ..çok teşşükkür ederim.

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Cevdet Kaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Rapora göre mevcut taşlar eswt taş kırma ile tedavi edilebilirmi. teşekkür...

    Kontrastsız tüm batın bt incelemesinde; oral - i.v kontrastsız tetkikte gastrointestinal sistem değerlendirmesi suboptimaldir. karaciğer büyüklüğü, parankim yapısı, intrahepatik safra yolları ve venal porta dalları tabidir. diafragma konturları düzgün, subdiafra...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Cevdet Kaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Böbrek taşı

    Hocam şeker hastasıyım 2 ay önce kanalda taş görüldü tomografide.herhangi bir tedavi uygulanmadı.ağrılarım şiddetlenince bugünde ultrasonla bakıldı sonuç bu ne yapmalıyım? sağ böbrek boyutlaı 126 mm ve parankim kalınlığı 15 mm dlr. sol böbrek boyutlar 120 mm ve parankim kalınlığı 15 mm dir. bilatera...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Levend Özkan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bağırsak iltihaplanması

    Hocam merhabalar. ben 23 yaşında bir kadınım. sedef hastasıyım. 3 yıldır sürekli gaz sıkışması yaşıyorum. karnım gebe gibi büyüyor. sürekli bağırsak düzenleyici verip gönderiyorlardı. 3 gün önce ateş kusma ishal halsizlik iştahsızlık aşırı karın ağrısı (daha önce hiç yaşamadığım kramplar) üşüme ve b...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Böbrek taşı

    Hocam şeker hastasıyım 2 ay önce kanalda taş görüldü tomografide.bugünde ultrasonla bakıldı sonuç bu ne yapmalıyım? sağ böbrek boyutlaı 126 mm ve parankim kalınlığı 15 mm dlr. sol böbrek boyutlar 120 mm ve parankim kalınlığı 15 mm dir. bilateral böbrek boyut, kontur, parankim ekoları ve solda p...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Hamdi Özkara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör




.
x