Tuylenme sorunu

  • Hocam merhaba bende tüylenme sorunu var. Lazer yaptirmaya basladim ancak sonuç alamiyorum. Bunun üzerine hormon testi yaptirmaya karar verdim. 18 mayıs 24 mayis arasinda adet oldum ve hormon testini 29 mayısda yaptirdim. Degerlerin su sekilde cıkti: TSH 2.6 LH 10.09 FSH 5.9 ESTEODIOL 57 KORTIZOL 12.13 fT4 1.01 PROGESTERON 0.73 SERBEST TESTESTERON 1.72. Serbest testesteron referans degerden buyuk oldugu halde doktor kabul edilebilir dedi. Degerlerimi normal buldu.genetik faktorlerden dolayi tüylenme vardir dedi. ancak arastirmalarda LH degerinin yuksek oldgunu gordum nitekim burdan bi doktora sordugumda LH, FSH ve serbest testesteron yuksek dedi. Hormon testi adetim 3 ve 4 gunleri yaptirmadigim icin degerler kotu gelmis olabilir mi ? Yoksa hormon testi yaptirdigim gunu baz alirsak degerler normal mi ? 8 haziranda tekrar progestoron testi yaptirdim yumurtlaman cok iyi dedi doktor aklim karıştı benimde. Polistik over olmaktan endiselendim ama ultrasonumda temiz cikti ? Sizin fikrinizi almak isterim.Teşekkürler

  • Doktor Cevabı:

    Merhaba başka bir zamanda adetin 3. günü yaptırıp değerlendirmek daha uygun olur,tüylenme ailesel olabiliyor,lasere devam ama yanında ilaçda kullanılırsa yenilerin çıkması önlenir

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Kadın Doğum uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Pcos tanısı

    Hocam merhaba pcosum var ve bunun yanında etkilerinide görüyrum orn:saç dökülmesi tüylnme gbi hamile kalmak için tedaviye başladım aynı anda bi dermotologa görünüp verilirse eger ilaç hamilelik tedavim süresince kullana bilirmiyim bna herhangi bi sıkıntı olurmu yanı iki tedaviyide aynı anda devm ed...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Vajinal akıntı-gebelik

    Biliyorum ama zaten pkos hastasıyım 4 yıldır elleacnelle kullanıyordum ilacı bıraktım mart ayında nisanda adet olamadım mayıs 15 te oldum. yumurtam 28 mayısta kontrole gittiğimde çatlamıştı. yumurta çatladıktan 14 gün sonra adet olunması gerekiyor 1 2 gün gecikme olabilir ama 5 gün gecikti adetim ha...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Regl azlığı

    Hocam merhaba ben 20yasındayım size muayene olmustum. pcos için 4 ay yazz kullandım cok fazla yan etki yasadıgım için bıraktım 2 aydır kendim regl oluyorum ama normalde regllerim 5 gün sürerken 2 aydır 2 güne düştü. bu normal midir?

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Murat Gözüküçük

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Pcos lh fsh oranı

    Hocam merhabalar. 2.5 yıldır çocuk istiyoruz. adetin 2. günü fsh 8.47 lh 15.79 prolaktin 19.45 estradiol 41.82 tsh (normalde hipotroidi hastasıyım ilaç kullanıyorum) degeri 0,09 t3 ve t4 de sıkıntı yok. ayrıca adetin 21. günü progesteron 0.33 çıktı ve insülin direnci mevcut. bu tahlillerde bi sıkınt...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Erken menapoz şüphesi

    Doktor hanım mr'da hipofiz bezimde mikroadenom görüldüğü için bu da prolaktinimi yükselttiği için endokrinolog tarafından 6 aylık tedavi verildi, o yüzden kullanıyorum. ama dediğim gibi adetime etkisi olmadı. esasen pcos şüphesiyle yaptırmıştım bu tahlilleri ama tek anormal değer prolaktin çıkmıştı....

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. H. Yeşim Yerçok

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hamilelik riski

    Teşşekkür ederim hocam karın şişliğim hormonel bozukluktan olabilir mi bende tüylenme problemi var doktor diane 35ckullanmalisin dedi ama kullanmak istemedim acaba hormonel bozukluk sislik yapar mi kilo da aldik çok yemek yemesemde

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Dheas yüksekliğindeki

    Hocam benim dheas değerim adetli değilken ve bir zeytin yemişken 670 çıkmış sonrasında ise ertesi gün açken ölçümde yine adetli değildim 550 çıkmış.referansta üst sınır 407. hocam bu yükseklik gebeliğe engel olur mu olursa tedaviyle gebelik gerçekleşebilir mi ? pcos um var,düzenli adet görüyorum. a...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Filip Taşhan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hormanol düzensizlik

    En kisa surede baktiricam hocam pcos durumu varmi sizce

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Kemal Hükmen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hormonal düzen

    Hocam tsh 1.45 esrtadiol 44 fsh 4.88 lh 6.14 proklatn 39 cikti total testesteron 40 doktor sut hormonun biraz yuksek dedi teklikeli bir durummu bekarim ultrason normal kucuk yag bezeleri var dedi kilo almadedi her ay adet göruyorum sadece 8 9 gune kadar uzayabiliyor cevabiniz için şimdiden teşekk...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Seval Taşdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hormonal denge

    Hocam tsh 1.45 esrtadiol 44 fsh 4.88 lh 6.14 proklatn 39 total testesteron 39 ultason normal dedi sadece kucuk bbezeler var kilo alma dedi adet gunun 4. gunu bakildi her ay ayni gun adet goruyorum sadece gün olarak 9 gunu buluyor ve 1 gun yogun adet oluyorum diger günler normal pcos olabilirmiyim

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hormonal denge

    Hocam tsh 1.45 esrtadiol 44 fsh 4.88 lh 6.14 proklatn 39 total testesteron 39 ultason normal dedi sadece kucuk bbezeler var kilo alma dedi adet gunun 4. gunu bakildi her ay ayni gun adet goruyorum sadece gün olarak 9 gunu buluyor ve 1 gun yogun adet oluyorum diger günler normal pcos olabilirmiyim

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Cem Kınık

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hormanol düzensizlik

    Hocam tsh 1.45 esrtadiol 44 fsh 4.88 lh 6.14 proklatn 39 total testesteron 39 ultason normal dedi sadece kucuk bbezeler var kilo alma dedi her ay ayni gun adet goruyorum sadece gün olarak 8 gunu buluyor ve 1 gun yogun adet oluyorum parçali sekilde pcos olabilirmiyim su an bekarim

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Kemal Hükmen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Homonal düzensizlik

    Hocam tsh 1.45 esrtadiol 44 fsh 4.88 lh 6.14 proklatn 39 total testesteron 39 ultason normal dedi sadece kucuk bbezeler var kilo alma dedi her ay ayni gun adet goruyorum sadece gün olarak 8 gunu buluyor ve 1 gun yogun adet oluyorum parçali sekilde pcos olabilirmiyim su an bekarim

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Esra Ayşin Tonguç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gebelik varmidir

    Son sorum hocam akinti yaparmi peki adetime 10 gun var akinti yapiyo kahberengi gibi cizgi seklinde

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Hüseyin Pehlivan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Pkos veya hiperandrojenizm?

    Sayın hocam, öncelikle 1 mg deksametazon supresyon testine göre sabah aç karna kortizolüm 4.59 µg/l çıktı. 1.4 delta androstenedion 6.384 ng/ml , referans aralığı / karar sınırı : 0.303-3.32 17-hidroksiprogesteron 2.89 µg/l , foliküler faz referans aralığı / karar sınırı : 0.1 - 0.8 tsh : 1.88...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x