Tüp bebek tedavisi

  • Sayın hocam Merhaba 25 yasında 7yıllık evli polikistik over sendromu rahatsızlığım var belli süreçlerden gectikden sonra tüp bebeğe karar verildi ve gonalf150mg iğneyle tedavimiz başladı 3.gün 8mm büyüdü estradiol degerimde 333çıkmıstı 7.günü 12mm büyüdü estradiol degerimde 1234çıktı ve iğne dozunda düsürmeye karar verildi 112 daha sonra 75 75mg kullandım 11.günü 19mm büyüdüğünü belirtti doktorum bu arada estradiol degerimde 3334 e yükseldi ve toplama islemi için hastaneye cağırldık hemsire hanımda ohss olma durumu oldugu için ovitirella iğneyi vurulmamam gerektiğini gonapeptly iki adet vurulmam gerektigini belirtti ve kullandım daha sonra toplama isleminden sonra 17tane yumurtalklarımın toplandığı söylendi birgün sonra hastaneyi bilgi için aradığımda tedaviniz iptal oldu dedilertekrardan görüsme için gittigimizde embiroyolog bize sizin yumurtalıklarnız toplandıktanbsonra manturasyon olmadığı için iptal oldu dediler 4bucuk saat bekledik ama birtürlü bölünmediği için biz tedavinizi iptal ettik dediler buda kalitesi düsük olduğu için bunun olduğunu düsnüyoruz dediler bunun altta yatan bircok sebeb olabilicegini belirttiler sitres hormon bozukluğu vs gibi bizde estradiol degerimdeki hızla yükselme buna sebeb olabilrmi diye sorduğumuzda olma ihtimalide var dediler hocam size sorum estradiol degerimdeki yükseklik buna sebeb olmus olabilirmi ayrıca hormon degerlerim jçin kan verdim herhangi bir sorun çıkmadı sadece d vitamin düsük çıktı hocam size sorum bizim basarı şansımız yokmudur yada tekrardan hazırlanıp baslamamız gerekirmi doktor hanım kalite artırıcı ilaclarla tekrardan bir sansımız olucağını belirtti sizcede bu durum mümkünmü çok tesekürler hocam saygılarımla sizin gibi samimi doktorlar sayesinde içimiz daha rahat ediyor çok tesekürler

  • Doktor Cevabı:

    Merhaba, sonucun olumsuz olmasi tekrar olumsuzlukla karsilasacaginiz anlamina gelmez. ivf tedavisinde gelisen olumsuz sonuclari asabilecek farkli tedavi protokolleri mevcut. kafaniza takilan tum sorulari yazarak hekiminizle tekrar gorusme talep etmenizi ve sizi takip eden hekimin sizinle ilgili olumlu, olumsuz tum gelismelere daha hakim olacagi icin sorularinizi o na yoneltmenizi oneririm. gecmis olsun.

    tarihinde cevapladı.

Adana Kadın Doğum uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Azosperm yardim

    Merhaba, ben 3 sene önce mikro tese ameliyatı gördüm. hiç sperm bulunamadı sonrasında testler yapıldı ve klinefelter sendromu (47 xxy.) , azosperm teşhisi kondu. sol yumurta sağ yumurtaya göre küçülmüş ve testis torbasıda küçük dediler. sonra üroloji doktoruna gözüktüm 1 yıl boyunca testosteron ve...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Abdullah Arman Özdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gebe kalmak istiyorum

    Hocam ben 1 ay önce hipospatyus diye bi amelyt oldum rahim traşlanması şimdi dr um ginera verdi ginera bitince gb klırmy

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Ahmet Suphi Toprak

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Dogal yolla cocuk sahibi olabilirmiyiz

    Hocam iyi gunler esime azospermi tanisi konuldu babasi ve abisinde de ayni sorun varmış babasi bir ilac tedavisi ile abisi tup bebek yaptirarak cocuk sahibi olmus dogal yollarla cocuk sahibi olabilir miyiz evlendigimiz gunden beridir bende adet duzensizligin yasiyorum ya 1 hafta gecikiyor ya 1 haft...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Kemal Hükmen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Adet olamiyorum

    Merhaba hocam ben yaklasik 1.5ay once gyno lomexin adinda bi fitl antibiyotik ve agri kesici kullandim kulandgim fitil ikiliydi 3gun arayla kulanmam gerekirken 1er gun ara ile kullandim suan adetim gecikmis durumda 7_8gun once de kahverengi leke gordum sizce ilaclardan dolayi mi yoksa gebelik olabil...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Mehmet Fırat Mutlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Adet olamiyorum

    8gundur adet gormuyorum adet duzenim32-38gun arasi degisir adet gormem gereken gunde kahverengi leke gordum oburgun bitti gecikmeden 4gun sonra idrar testi yaptim negatif bugun 8.gundeyim 3gundur belim ve karnim cok agriyo cikti sizce sorun nedir neden adet olamiyorum

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nermin Köşüş

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Adetten sonra kanama

    Merhaba hocam.ben pkoluyum.ilk evlendiğim de 1 sene sonra kendiliğinden cocuk olmayınca klomen ve çatlama iğnesi ile ilk denemede hamile kaldım ve çok şükür 3 yaşında oğlum .ikinci cocuk düşündük gene olmadı klomen ve çatlama iğnesi ile gene ilk deneme hamile kaldım ama 1 buçuk aylık düşük yaptım.ve...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Ali Enver Kurt

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Adet olamiyorum

    Merhaba hocam ben 1.5 yillik evliyim adetim 28-35gun arasi hep degisiyor bu ay 41. gunumdeyim hala kanamam yok gebelik testi idrarda negatif cikti sizce sorun nedir neden adet olamiyorum

    Doktor Cevabı:

    Dr. Öğr. Üyesi Elif Didem ULUSOY

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tüp bebek tedavisi hakkinda

    Merhaba doktor hanim; tek embriyo transferi ya da cift embriyo transferinin tutma olasiliklari ne kadar degisir.arti ve eksileri nelerdir.

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Seval Taşdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Ali Enver Kurt

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tüp bebek tedavisi hakkinda

    Merhaba enver bey,ben 15 gun once kurtaj olmak zorunda kaldim.tüp bebek ile hamile kalmistim.dondurulmus tek embriyom var blastokist olarak dondurulmustu.tekrae transferi ne zaman yaptirmaliyim bendese esimdede sorun yok sadece vakit kaybetmemek icin tüp bebek yaptirdik.sizce tek embriyo ile hamile...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Ali Enver Kurt

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kan tahlili

    Merhaba adetimin 3.gününde yaptırdığım kan tahlilinde estradiol 36,21/prolaktin 16,87/ lh 4,69/ fsh 7,08 çıktı 23 yaşındayım değerler normal mi?

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Mehmet Fırat Mutlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Transfer sonrası hcg

    Merhaba hocam 3.gun embriyosu 10 hucreli grade 1 ,1 tane transfer oldu. 11.gun kan testi beta 6 progesteron 12.yarın tekrar vercem kan.doktorum ilacları bırakma 14 sonuc ile canlı dogum yaptırdık dedi.bu cok dusuk bi olasılık degil mi.saglıksız gebelik gostergesi bu deger

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Alparslan Baksu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Transferden sonra beta hcg

    Merhaba hocam 3.gun embriyosu 10 hucreli grade 1 ,1 tane transfer oldu. 11.gun kan testi beta 6 progesteron 12.yarın tekrar vercem kan.doktorum ilacları bırakma 14 sonuc ile canlı dogum yaptırdık dedi.bu cok dusuk bi olasılık degil mi.saglıksız gebelik gostergesi bu deger

    Doktor Cevabı:

    Dr. Öğr. Üyesi Sevinç Ege

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Semen hacmi azlığı

    Hocam merhaba, sperm hacmi yapılan testlerde hep 0,5 ml olarak çıkıyordu. doktorum sperm kanallarının tıkanık olabileceğinden şüphelendi ve tur-ed yapıldı. tur-ed ile herhangi bir kitle tespit edilemedi. tur-ed'den 3 ay sonra sperm testi yaptırdım. sperm hacmi yine 0,5 ml çıktı. miktarın az olmasını...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Burak Sivaslıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kan tahlili

    Merhaba adetimin 3.gününde yaptırdığım kan tahlilinde estradiol 36,21/prolaktin 16,87/ lh 4,69/ fsh 7,08 çıktı 23 yaşındayım değerler normal mi?

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Mehmet Fırat Mutlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x