Tükrük bezi taşı

  • Sayın Hocam;Bir yıl evvel sol çenemin arkasından başlayarak sol yanağımın arkasında bir şişme oldu,doktora gittim tükrük bezi taşı dedi ilaç verdi uzun bir süre geçti,son bir ay içerisinde birkaç kez sol yanağın uyuştuğunu hissediyorum elimle ykladığımda büyük bir şişlik olduğunu görüyorum herhangi bir ilaç almadan sabah uyandığımda şişliğin kaybolduğunu görüyorum.Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum,Saygılarımla.

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Boyunda şişlik

    Merhaba,annem 53 yaşında.boyununda şans eseri elimize gelen bir kitle oldu.bu sebeple kbb uzmanına müracaat ettik.ultrosonu çekildi.ultrasondan önce enfeksiyona bağlı şişlik olabileceği düşünüldüğünden antibiyotikle tedavisi verildi.ultrasonda antibiyotik bittiğinde çekildi.antibiyotik öncesi çekile...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Erdal Gül

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Yağ bezesi ?

    Hocam merhabalar. 3 gün önce tesadüfen fark ettiğim bir sorunumu sormak istiyorum size. sol elmacık kemiğimin hemen altında çene kemiğim ve elmacık kemiğimin arasında dışarıdan bakıldıgında belli olmayan parmak ile ileri geriye yapıldığında bir şişlik var beze tarzında. içeriden parmakla baktığımda...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Mehmet Aşık

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hocam lütfen aydınlatın

    Sayın hocam mrb lar yaş 26. yaklaşık 4 ay önce her iki çene altında elime şişlikler geldi. yıllarca diş sorunlarım olduğu için önce normal sandım. hastaneye gittim ultrasonda ( sol submandibular bezlerin büyüklükleri ve ekoları simetriktir adı geçen bezlerde kanal ektazisi taş veya yer kaplayıcı lez...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Selami Uzun

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tükürük bezi

    17 yaş kız çocuğu için bu değerler normalmi acaba herhangi bir hastalık belirtisi varmı bazı değerler normalin dışında bazıları üst değerlere çok yakın yardımcı olursanız çok sevinirim. crp 0 (normal 0-5), amilaz 89 (normal 22-80),glukoz 94 (normal 74-106),bun 12 (normal 8-20),kreatinin 0,9 ( normal...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Rasıh Gökhan Olgay

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hocam lütfen aydınlatın

    Sayın hocam mrb lar yaş 26. yaklaşık 4 ay önce her iki çene altında elime şişlikler geldi. yıllarca diş sorunlarım olduğu için önce normal sandım. hastaneye gittim ultrasonda ( sol submandibular bezlerin büyüklükleri ve ekoları simetriktir adı geçen bezlerde kanal ektazisi taş veya yer kaplayıcı lez...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Sadi Kerem Okutur

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hocam lütfen aydınlatın

    Sayın hocam mrb lar yaş 26. yaklaşık 4 ay önce her iki çene altında elime şişlikler geldi. yıllarca diş sorunlarım olduğu için önce normal sandım. hastaneye gittim ultrasonda ( sol submandibular bezlerin büyüklükleri ve ekoları simetriktir adı geçen bezlerde kanal ektazisi taş veya yer kaplayıcı lez...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Selami Uzun

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tükürük bezi

    Hocam merhaba hocam tükürük bezi şişmesi şikayeti ile kbb ye gittim ve ultrason istedi ultrason da ''sol submandibüler alanda asimetrik büyümüş lenf nodu sol submandibüler biz doğal görünümdedir us ile saptanabilir kistik lezyon yada büyük boyutlu taş yoktur klinik bulgularla birlikte değerlendirilm...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Özdek

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tükürük bezi ameliyatı

    Hocam iyi günler. benim tükürük bezi kanalımdan taş çıktı. taş çıktıktan sonra rahatladım fakat sonradan ağrı ve şişlikler kronik hale geldi. gittiğim k.b.b doktorları ameliyat olmam gerektiğini fakat burada yapılamayacağını söyledi. şimdi çorum'dan sevkle kırıkkale'ye geleceğim. benim tükürük bezim...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Gökçe Şimşek

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tükürük bezinde taş

    Mrb bende 15 yıla yakındır tükürük bezlerimde taş oluşdu arada dilimin altı ve boyunla çene arasında şişme yapıyor korkumdan doktora gidemiyorum ilerlerse zararı ne olur bana bilgi verirseniz sevinirim iyi çalışmalar

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Hakan Cıncık

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tükürük bezi taşlari.....acil yardim lütfen.....

    Sayın hocam, 2017 haziran ayında sialendoskopi oldum.(olumlu sonuç alındı) 2018 şubat ayında tekrarlayan taşlar nedeniyle tekrar sialendoskopi oldum ancak başarısız oldu.sol tarafta tekrar enfekte olunca, bana ilaç tedavisi verdiler.ultrason,mr,tomoğrafi çekildim. sağ parotis bezi bitiş...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Hakan Cıncık

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ağız kuruluğu

    Hocam bende uzun zamandır ağız kuruluğu var. bir ilaç kullanmıyorum. bademcik taşı ağız kuruluğu yapar mı? bu arada doktora gittiğimde alerjim ve geniz akıntım olduğunu öğrendim. geniz akıntısı ağız kuruluğu yapar mı? daha önce alerjim ile ilgili belirti yaşamadım . öksürüğüm başlayınca öğrendim. ge...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Hakan Birkent

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hocam yardım bekliyoruz.

    Merhaba hocam. 10 yaşındaki kızımın kulak önünde şişlik oluştu. kbb doktoruna gittik. ultrason sonucu, sağ parktır gland içerisinde 9.5*6 mm boyutlarında, parotid kuyruk kesiminde 10*5.5 mm boyutta 3-4 adet hipoekoik solid lezyonlar izlendi. (parotitis?,intraparotid lenf nodu?). taş ve kitle izlenme...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Aytuğ Altundağ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Sol çene altı tükürük bezi şişmesi

    Yaşım 41 bugün oruçluyken biraz fazla çalıştım ve akşam sol çene altı bezlerimde gözle görülebilen büyük bir şişlik meydana geldi aradan 2.3 saat geçti ağrılar başladı doktora gittim kan tahlili yaptılar enfeksiyona falan rastlanmadı sizce bu ne olabilir lütfen yardım edin ?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Selçuk Onart

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lenf nodları,tükürük bezleri

    Merhaba, şimdiden teşekkürler. yaşım 24. alerjik bünyeye sahibim. sıklıkla solunum yolu enfeksiyonu geçiririm. lenf nodlarım yaklaşık 2 senedir zaman zaman şişip büyümekte zaman zaman küçülmektedir. (antibiyotik kullanımıyla bağlantılı olarak). yaklaşık 20 gün önce boğaz enfeksiyonu sebebiyle hastan...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Fuat Büyüklü

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sjögren sendromu

    Hocam, iyi çalışmalar soru mu kısa ve öz soruyorum çünkü yorucu ve zaman kaybedici bir süreçten gecerek şöyle söyleyim en son gitmiş olduğum kulak burun boğaz hekimi dahiliye daha sonra oradan romatolijeye gidiceksin dedi dahiliye hekimine göründüm ancak oda hasta takip kaydı acmadigindan romato...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Tolga Enver Yücetürk

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör




.
x