Tübülovillöz adenom

  • Merhaba hocam,babama yapılan kolonoskopinin sonucunda doktor herhangi bir problem olmadığını söyledi.Ancak ben siz değerli hocamıza da danışmak istedim.Yapılan kolonoskopi sonucu alınan biyopsi şu şekilde raporda yer almaktadır: Makroskopi: 0,6 cm ölçülerinde kirli beyaz renkli 1 adet polipoid doku parçası. Tanı : Sigmoid kolon,polipektomi Düşük dereceli displazi bulguları taşıyan tübülovilöz adenom. İçimizin rahatlaması açısından cevaplandırırsanız çok çok memnun oluruz hocam.Kolaylıklar dilerim.

  • Doktor Cevabı:

    Merhaba tubulovillöz adenom prekanseröz bir lezyon dur.yani alınmadığı takdirde kansere çevirme ihtimali vardır bu durumda iyi ki kolonoskopi yapılmış iyi ki o polip alınmış diyebiliriz.ancak 1 sene sonra tekrar kolonoskopi yapılması bu şekilde kontrol edilmesi gereklidir.geçmiş olsun...

    tarihinde cevapladı.

Ankara Genel Cerrahi uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :
Puan : 3 / Oy veren : 2 kişi

Diğer Hasta Soruları

  • İbs hastası mıyım

    Hocam merhaba bende 2 aydır gaz problemi var. göbek deliği çevremde toplanan bir sertlik ve gaz. karnıma bastırınca gaz çıkışı oluyor ve gaz çıkışı ve tuvalet ihtiyacı ile karın ağrılarım hafifliyor. ben 15 gün önce doktora gittim bir dahiliye hekimine. beni elle muayene etti, karnımın sert ve şişki...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Mehmet Yavuz Çapan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İlaçlı emar

    Hocam selamlar saygılar.28 yaşındayım, gaita testleri kan testleri normal ve ben ibs tanılı hastayım. karın ağrım sağ ya da sol değil göbekten baya aşağıda. kolonoskopi hariç her şey yapıldı şikayetlerim psikolojimi etkileyince doktorum kontraslı abdomen mr verdi. tam 1 saat kaldım. sonuç olarak...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karın ağrısı atakları

    Hocam merhaba bende yaklaşık 2 aydır gaz sancısı problemi var. 2 ayda 2 kere birer hafta olmak şeklinde gaz sancısı yaşadım. karnım inanılmaz sertleşiyor ve tüm ağrı göbek deliği çevremde toplanıyor. gaz ve dışkı olunca hafif rahatlama oluyor. ancak birkaç gündür dışkımda yediğim sebze ve meyvelerin...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Makatta yanma ve terleme

    Hocam nerdeyse 2-3 aydır süregelen cıvık püre kıvamında bi dışkılama var bunun sebebi çatlak olabilir mi sizce ve çatlak makatta yanma yapar mı ve son olarak iyileşme sürecini hızlandırmam icin ben ne yapabilirim. cevabınız icin simdiden tesekkürler

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Alp Yıldız

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ulseratif kolit

    Hocam merhaba, bağırsağımin alt kisminda yanma şikayetlerim devam edince kolonoskopi yaptırdım 1 ay önce. sonucu aşağıdadır. genel cerrah bir şey yok dedi, muhtemelen antibiyotik etkisini gösteriyorken baktık diye ekledi. kefir ve probiyotik onerdi. şikayetlerim geçmişti kefiri ve probiyotigi bırakm...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Barış Yılmaz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Helicobacter

    Hocam.merhaba, sağ batın ağrısı şikayetiyle doktora gittim daha önce ateşlenme de olmuştu, antibiyotik kullandım geçti .ishal kabızlık hiç olmadı... en son gittiğimde kolonoskopi yapıldı: kan tahlili crp 20 çıktı, diğer tahliller normaldi. terminal.ileuma 25 cm girildi, 10_15cmleerde mukoza ödemli...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kolonoskopi

    Merhabalar hocam, 44 yaşındayım büyük abdestim sürekli cıvık ve kötü kokuyor, kan ve büyük abdest tahlili yaptırdım b 12 düşük çıktı kolonıskopi yaptırmam gerekir mi siz ne düşünütırsunuz, teşekkkürler

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bağırsak enfeksiyonu

    Rektal tuşede saat 5te troboze pake mevcut idi. anal kanaldan girilerek terminal ileuma kadar ilerlendi. çektum,ascenden, transvers, descenden ve anal kanalda patoloji gözlenmedi. terminal ileumda polipoid lezyonlar mevcut idi. biyopsi alındı. sigmoid kolon ve rektum mukozasında yaygın hiperemik zem...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karın ve kolonda ağrı

    Merhaba hocam benim yaşım 24 uzun süredir ara sıra sol alt kaburga ağrıları yaşıyorum 18 yaşlarında spor yaparken çok sert bir darbe sonrası kırılmıştı ben bu ağrıyı ona bağlıyordum fakat bu gaz yüzündenmiş bu aralar ağrılar daha da farklı olmaya başladı sol alt kaburga da ve sağ alt kaburgamda olma...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Geçmeyen ishali

    Merhabalar hocam, ben 26 yaşında kadın hastayım. 12 gün önce (pzt) üşütme gibi bir başlayan karın ağrılı ishalim oldu. o gece ateşim 38,4e çıktı ve aşırı halsizliğim vardı. nurofen içtim, ateşim düştü ve halsizliğim geçti. ancak ishalim devam etti, iştahsızlık da vardı, çarşamba günü doktora gittim....

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Barış Yılmaz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kalprolaktın testi

    Hocam kalproktin için birşey daha sormak ıstıyorum , ben bu testi verdiğimde ishal değildim normal dıskılama yapmıştım ve elim temas etmişti zaten çok az verebilmiştim gaitayı bu sonucu etkiler mi?63 çıktı sonucum. ayrıca crhon yönünden anlamlı olması için kaç olması lazım bu değerin,gizli kan pozit...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bağırsak enfeksiyonu

    Hocam merhaba, şikayetler devam edince kolonoskopi yaptırdım 1 ay önce. sonucu aşağıdadır. genel cerrah bir şey yok dedi, muhtemelen antibiyotik etkisini gösteriyorken baktık diye ekledi. kefir ve probiyotik onerdi. şikayetlerim geçmişti kefiri ve probiyotigi bırakmıştım fakat dün tekrar ufak ufa...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Neyim var hocam

    Hocam yeni testler verildi tekrar calprolaktin 63 çıktı crp 0.2 kan sayımı normal ultrason sonucu ileumda kalınlaşma saptanmadı buna göre ne düşünürsünüz hocam çölyak testleri de negatif. 63 cıkması anlamlı mı bu hastalığa göre :/

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Barış Yılmaz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Benim neyim var

    Bagırsaklaılgılıolmayannedendenbiri midebiriise hemoroid kanaması nedeni ile kolonoskopi oldum ikisi arasında6ayvari̇lk kolonoskopi sonucumterminalileumgranüller görünümde olup biyopsialındıdiğer bölümler normal idibiyopsisonucu olarak normalsınırlarda ileum mukozasıcıktıçıkt birsorunyoktu.kanama şi...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Neyim var hocam

    Bagırsaklaılgılıolmayannedendenbiri midebiriise hemoroid kanaması nedeni ile kolonoskopi oldum ikisi arasında6ayvari̇lk kolonoskopi sonucumterminalileumgranüller görünümde olup biyopsialındıdiğer bölümler normal idibiyopsisonucu olarak normalsınırlarda ileum mukozasıcıktıçıkt birsorunyoktu.kanama şi...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Barış Yılmaz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x