Tsh yuksekligi

  • Hocam Merhabalar. Benim 2.5 yaşındaki oğlumun iştahsızlık problemi var.aslında sevdiği şeyleri güzel yiyor fakat sebze meyve sıkıntı vardı. Dr ayrintili tahlil istedi TSH 7.79.çıktı. st4 ve st3 normal.endokrin Dr üç hafta sonra tekrar tahlil istedi .boy 89.kilo 12.220 (çıplak tartti)gelişimi iyi dedi.hocam aynı değer çıkarsa ilaca başlarız dedi ama bu konuda çok endişeliyiz. DÜŞÜNCENİZ BİZİM İÇİN ÖNEMLİ. İlac verilirse yan etkileri var mıdır. Çocuğumun gelişimi bu durumda olumsuz etkilenir mi

  • Hocam ilginiz için teşekkürler. .oğlumun FT4 15.40......sTSH 7.79. Buların yanında ter testi.Çölyak. kan sayimlari vs.hep bakıldı. Hocam oğlum bu kanı vermeden uc gün önce 38.5 a kadar ateşi çıktı ve gribal enf.vardı. iki gün kadar ateşi devam etti.bir gün normaldi ertesinde sabah kan verdik fakat kan verdim günün akşami da balgam göğüs te doluluk vardı .acaba bu durum gribinden geçmediği ve tahlil sonucunu etkilemiş olabilir mi.hocam hormon testi sadece iki değere bakılmis. Sonuç yine böle olursa ilaç verilmeli mi yoksa arada takipleri yapılmalı mi

  • FT4 BİRİM REFERANS ARALIK 15.40 pmol/l 12.00--------22.00 S-TSH uIU/ml 0.50---------6.50 Oğlumun 7.79 Hocam çok teşekkür ederim .SAYGILARIMLA


Ankara Çocuk Doktorları uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Coookk acil

    Hocam merhaba, 3 aylık oğlumun dhea si çok yüksek çıktı normali 0-270 iken oğlumun ki 370 civarı nedeni nedir acaba, çok telaslandim lütfen yardımcı olun

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gebelikte tsh

    Merhaba hocam 28 yaşında 5 haftalık gebeyim tsh değerim 3,52 çıktı. t3: 2.75 ve t4: 0,97 olarak normal ancak tsh gebelik için yüksek dediler ve 75 mg euthyrox yazdılar. bu 5 hafta bilmeden bu değerle seyretti bebeğin gelişimi açısından sıkıntı olmuş mudur? plansız bir gebelik oldu sizce bu bebeği al...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Yeni doğan tsh yüksekliği

    İyi günler hocam 20 gündür ilaç kullanmıyoruz bugün test yapıldı tsh 5.65 den 7.73 çıkmış t4 ise 1.22 den 1.02 ye düşmüş durum bu hocam tekrar dan ilaca mı başlanır

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tsh yüksekliği

    Hocam cevabınız için teşekkür ederim peki tsh yüksekliği için yapmamız gereken bir şey var mı?

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tsh yüksekliği

    Hocam merhaba 9 yaşındaki kızıma saç dökülmesi sebebiyle bir takım testler yaptırdık test sonuçlarında kan değerleri,b12 ve folik asit normal değer aralığında çıktı serbest t3:5.03(lab aralıgı 1.4-5.4), serbest t4:9.5. (lab aralıgı 4.8-27.8),tsh:6.54(lab aralıgı 0.6-4.84) tsh değerimiz yüksek çıktı...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Yeni doğan tsh yüksekliği

    İyi günler hocam bugün tekrardan tsh ve t4 testi yaptırdık tsh 5:84 den 5.65 e düşmüş t4 ise 1.26 dan 1.22 ye düşmüş durum bu ne zaman kadar ilaca devam ederiz çocuğun gelişiminde bi sıkıntı görünmüyor gibi 5800 kg 62 cm boyunda

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Otoimmun tiroidit mi?

    Merhaba hocam. kardeşim 6 yaşında hipotiroit tanisi aldi ve 5 yıldır tedavi görüyor. fakat şu an benim merak ettiğim bu otoimmun tiroidit mi? daha önce doktorumuz bununla ilgili bir sey demedi çünkü. son tahlilimizde ise değerleri şöyle çıktı: anti tpo : 0.4 ui/ml ( referans deger: 0.00-9) anti...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bebek tsh yüksekliği

    Hocam 10 aylık biri kız biri erkek ikiz bebeklerimin var. kızımın kan tahlillerinde tsh değeri : 6.64 , serbest t4 değeri : 1.08 çıktı. bu değerlere göre tiroid hastalığı var mı? ilaç kullanması gerekir mi? bu konuda değerli görüşlerinize çok ihtiyacım var. benim kendimin de hipotiroidi rahatsız...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Yeni doğan tsh yüksekliği

    İyi günler hocam tsh ve t4 testi 43 gün sonra tekrar sonuçları tsh 5.84 serbest t4 1.26 doktor levotiron ilacın 4 te 1 ini ver dedi 4te 2 den 4te 1 düşürdü gidişat nasıl hocam değerlendirirseniz sevinirim

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Yeni doğan tsh yüksekliği

    Yenidoğan tsh yüksekliği hocam iyi günler kızım doğumdan sonraki topuk kanında tsh yüksek çıktığı için tekrar tahlil istendi. 9 günlükken verilen kan tahlilinde serbest t4 1.39 tsh 21.61 çıktı. 12 günlükken verilen tahlilde serbest t4 1.03 tsh 9.66 çıktı. 17 günlükken serbest t4 1.17 tsh 13.43 çıkt...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Yeni doğan tsh yüksekliği

    İyi günler hocam doğum kilosu 3090 kg 24 mart kilosu 3500 kg t4 0.96 —- 2. ölçüm t4 1.01 levotiron 25 mcg günlük yarım doz kullan dedi 1 ay sonra gel tekrar bakalım dediler hocam sizin görüşünüz bizim için önemli saygılar

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Yeni doğan tsh yüksekliği

    Merhabalar hocam yeni doğan erkek bebeğimin 1. topuk kanı tsh değeri 10.32 2 hafta tekrar çağırdılar topuk kanı tsh değeri 5.50 endokrin dr götürmemi söylediler götürdüm elinden kan ile yapılan tsh ölçümünde tsh 9.91 serbest t4 1.01 levotiron ilaç verdi günde yarım doz kullan 1 ay sonra bakalım d...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tiroid sorunu

    Tsh 0.375 ft4 1.09 ft3 3.97 hocam iyi aksamlar bunlar benim kizimin degerleri kizim 3 yasinda etrox 25 mg tam kullaniyo degerleri nasil ne onerirsiniz birde kizim 12 kilo boyu 95 cm saygilarimi sunarim

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bebekte tsh yuksekligi

    Hocam bebegim 1 aylik topuk kaninda tsh yuksek cikmis. ogrendigim an cocuk endokrinine gittim. t4 1.35 tsh 22 iki gun sonra tekrar dedi t4 yuksek oldugu icin. sonra t4 1.25 tsh 16.5 cikti. dusme egilimde bir hafta sonra tekrar dedi. sonra t4 1.06 tsh 7.5 cikti tamam dusuyor korkulacak bisey yok 15 g...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tsh değerleri

    Ergun hocam çok teşekkürler, boyu 83 cm, 12 kg - boyu ortalamanın biraz altında gözüküyor ve kabızlığı son 2 aydır aşırı derece arttı keçi pisliği gibi çok sert dışkı yapıyor. doktorumuz euthyrox 25 mg yarım kullanılmasını önerdi 1 ay. bu ilacın günlük 12,5 mg dozda bir yan etkisi olur mu hiperti...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x