Tsh yüksekliği sebebi nedir

  • merhaba ben2sene önce hiper troid ameliyatı oldum şuan yaptığım tahlillerde tsh çokyüksek ç ıkıyor levolitron kullanıyorum günde 1tane 30larda olmasının sebebi ne olabilir cevap yollarsanız sevinirim

  • Doktor Cevabı:

    Yeni bir ilaç kutusu alın ve serin ve kapalı bir yerde, tüm motorlu aletlerden uzak muhafaza edin (örneğin antrede, ayakkabılıkta). ilaç dozunun yükseltilmesi gerekecek. bir endokrinoloğun takibinde olmanız gerekiyor. kolaylıkla ayarlanır, merak etmeyin. sevgiler, bm

    tarihinde cevapladı.
Bu soruya oy verin :
Puan : 1 / Oy veren : 1 kişi

Diğer Hasta Soruları

  • Bacaklarda ödem

    Hocam iyi günler babam 72 yaşinda,15-20 gündür olan bacaklarında ki ödem için doktora gittik 6 ay önceki tahliller eski dedi yeniden tahlil yaptırdı;hba1c 6,7,akş 129,üre 43,kreatinin 1, ü.asit 8.4,ast 22,alt 19,ggt 33,alp 112,amilaz 77,sodyum 148(136-146)potasyum 4,52,albumin 4.4,t.protein 7.2,fosf...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. H. Hakan Keküllüoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bacaklarda ödem

    Hocam tekrar iyi günler,bugün babamın bacaklarında ki ödem için doktora gittik 6 ay önceki tahliller eski dedi yeniden tahlil yaptırdı;hba1c 6,7,akş 129,üre 43,kreatinin 1, ü.asit 8.4,ast 22,alt 19,ggt 33,alp 112,amilaz 77,sodyum 148(136-146)potasyum 4,52,albumin 4.4,t.protein 7.2,fosfor 3.9,kalsiy...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tsh yüksekliği

    Hocam merhaba 9 yaşındaki kızıma saç dökülmesi sebebiyle bir takım testler yaptırdık test sonuçlarında kan değerleri,b12 ve folik asit normal değer aralığında çıktı serbest t3:5.03(lab aralıgı 1.4-5.4), serbest t4:9.5. (lab aralıgı 4.8-27.8),tsh:6.54(lab aralıgı 0.6-4.84) tsh değerimiz yüksek çıktı...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Beyin hasarı

    İyi günler canan hanım , size bi sorum olcaktı bebeğim 14 ocakta 35 haftalık 1460 gram doğdu ve dogdugunda kta 60/dk olması sebebiyle 10 dk cpr yapildu ve oksijensiz kaldı 46 gün yoğun bakımda kaldık şuan durumu iyi evdeyiz fakat nörolojik olarak henüz daha şuanki olaylardan dolayı doktora gidemed...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Canan Yıldırım

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid ca ve hamilelik

    Hocam merhaba, 2014 yılı kasım ayında papillar ca teşhisiyle total tiroidektomi oldum ve atom aldım. şu an 17 haftalık hamileyim. hamileliğimin başlangıcında tsh ve t4 baktırdım değerlerim normaldi, 1 ay sonra baktırdığımda t4 normaldi ancak tsh 12 civarına çıkmıştı. doktorum ilacımın dozunu artırdı...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Mahmut Muzaffer İlhan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tansiyon yüksekliği

    Hocam 24 yaşında bayanim bende yaklaşık 2 aydır tansiyon ve nabiz yukselmesi var. 24 saatlik tansiyon holter takıldı tansiyonum 15 e kadar yükseliyor. nabzim 130 140 oluyor eko çekildi sonuc temiz çıktı. dahiliye bölümünde şu tahliller yapıldı glukoz kreatinin mdrd alt sodyum potasyum kalsiyum hemog...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tsh yüksekliği

    Merhabalar hocam. yaklaşık 12 yıl önce hipotiroidi tanısı konuldu ve uzun bir döneme yayılan levotiron-euthrox ilaç tedavisini gördüm. 25mg ile başladım şuan 75mg kullanıyorum. fakat son kontrolümde tsh 5.69 çıktı bu beni çok korkuttu. memur olduğum için haftada bir boşluğum var çarşamba günü endokr...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Mahmut Muzaffer İlhan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sinüs taşikardi

    Merhaba sinan bey; öncelikle kolay gelsin. tsh 6,72 çıktı tiroid yüksekliği çarpıntı problemi yaratır mı? aldığım nefesim bana yetersiz geliyor ama bu sık sık değil sadece yattığım zamanlar ağır yemekten sonra ve düşündüğüm zamanlarda mevcut. aslında göğüs ağrısı şikayeti ile doktoruma basvurmustum...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Sinan Coşkun Turan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Prl hormonu

    Yeşim hanım merhaba.17.09da regl oldum ve 23.09da sona erdi.29.09da tekrar regl oldum.ertesi gün doktora gittiğimde hormon testi yaptı ve free t3: 3,12 free t4: 1,18 tsh : 1,55 fsh:13,78 lh: 66,16 prl:27,61 çıktı.gebelik yok.ailemde genetik tiroid hastalığı var.bende basit guatr var ama ila...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. H. Yeşim Yerçok

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tiroid ameliyatı oldum ve kilo veremiyorum

    İyi günler büşra hanım ben 21 yaşındayım 6 ay önce hipertiroidi den dolayı ameliyat oldum fakat ameliyattan sonra tsh değerim çok yükseldiği için 20 25 kadar kilo aldım ve değerlerim bir türlü düzene girmiyor o yüzden de kilo veremiyorum spora başladım fakat doktorum benim için sakıncalı olduğu içi...

    Doktor Cevabı:

    Dyt. Büşra Kaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Polikistik diyebilir miyiz

    Hocam ben 22 yaşında ve bekarım. adet düzensizliğim var doktorum polikistik over (her iki over da) olduğumu söyledi, fakat hocam boyum 165 kilom 50 tüylenme şikayetim yok zaten kendimi bildim bileli kılsız bi insan değildim yani var ama herhangi bi artışı yok, genetik olduğunu düşünüyorum kız kardeş...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Ahmet Suphi Toprak

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kan tahlili

    Sn hocam kan tahlili sonuçlarım serbest demir bağlama 301 total demir bağlama 355 demir (serum) 62 tsh t3 ve t4 normal degerlerinde anti tpo 2351 tiroid usg de nodule rastlanmadı. demir eksikliği için doktorum ferro sanol duodanol verdi ilacı kullanmaya başladığımdan beri koyu yeşil ishal duru...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hamilelikte tsh yüksekliği

    Merhaba;8 haftalık hamileyim tsh değerim:4,60 civarı olduğu için kadın doğum doktorum 25mglık ilaca başlattı.bu durum bebekte herhangi bir sıkıntıya sebep olur mu?tsh yüksekliğinde bebekte sıkıntı olabileceğini okumuştum yardımcı olursanız sevinirim.

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Ekin Fettahoğlu Ünlüer

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Anti tpo hakkında

    Merhabalar hocam, annem 60 yaşında, dün kan tahlili ve ultrason çekimi yaptırdı? annem uzun süredir triod modül rahatsızlığı var, tedavi görüyor. ultrasyonda sağ troid lobda 8mm, 11mm, 11mm, solda 14mm,5mm,7mm çaplarında kistik oluşumlar içeren hipoekoid nodüller izlendi.sol tiriod lob ile is...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Pankreas kisti,alp yüksekliği

    Hocam iyi günler babam 71 yaşında, size daha önce de sormuştum ,yaklaşık bir yıl önce, öksürüyor diye çekilen tomografi de pankreas kuyruk kesiminde 14mm hipodens kistik lezyon çıktı.ilacli mr da,pankreas kuyruk kesiminde 14mm çapında t1 hipo,t2 hiperintens kistik lezyon cikti.3.ve 10.ayinda tekrar...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Murat Taner Gülşen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör




.
x