Tsh ve serbest t4 değerleri

  • Merhaba 1 buçuk aylık kızım için sağlık bakanliği ikinci kez kan testi istedi. Çıkan sonuçları yorumlarsanız sevinirim. Serbest t4: çıkan sonuç : 24.09 ( ref aralığı: 10.3-25.07) Tsh: çıkan sonuç : 2.967 (ref aralığı: 1.12-8.21) Çokk teşekkürler

  • Doktor Cevabı:

    Aslı hanım, sizin de görmüş olduğunuz gibi bu sonuçlar normal. ancak laboratuvar sonuçları hiçbir zaman tek başına anlamlı değildir ve çocuğun klinik durumu esas alınmalıdır. bu nedenle öncelikle çocuğunuzu bir çocuk doktoruna muayene ettirerek durumu kontrol altına aldırmanızı öneririm. iyi günler dilerim. doç. dr. ayşın uçkun kitapçi

    tarihinde cevapladı.

Ankara Çocuk Doktorları uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Tsh yüksekliği

    Tsh yüksekliği hocam merhabalar 50gunluk kızımın tsh oranları birer haftalık arayla aşağıdadır. 1- tsh 7.7 t3-3.88 t4-1.39. 2- tsh 11.63. t3-4.05 t4- 1.43. 3- tsh 6.65. t3- 4.48 t4- 1.44 çıkmıştır. doktorumuz ılac ıcın erken diyor.takıbe devam edelim dedi. sızın fıkrınızı olmak ıstıyorum.cevap verı...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Alp ve tsh yukseklıgı

    Çok sağolun hocam

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Alp ve tsh yukseklıgı

    Hocam merhaba 33 haftalık olarak ıkızlerım dogdu . 07/08/2019 tarıhınde doğdular dun hastaenede kan tahlılı yaptırdık sonuçlar bu sekılde cıktı 1 bebek : ast alt normal değerde alp 798 refarans degerlerı 82/380 fosfor 6,35 refarans değeri 2,4/5,5 demir66,42 refarans değeri 70/180 wbc10,21 refar...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Oglumun tedavisi

    Iyi gunler hocam 3 yildan beridir oglum tedavi goruyor eurthyrox 25 mcg yarisini kullandik surekli su an 4 yasina girdi bir ay ilaci kestik bugun tahlilde t4 1.00 tsh da 3.48 cikti sizce degerler nasil ilaci kullanimi size gore biter mi ? ne olur bana donus yapin hocam lutfen

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tsh yuksekligi tiroid

    Ergün bey mrblar iki aylık bebegim var tsh değerleri yüksek çıkıyor ama t4 normal düzeyde iki hafta boyunca euthyrox kullandık şimdi ise üç gündür çeyrek kullanmaya başladık anne baba olarak çok endiseleniyoruz su ana kadar en yüksek değeri 10.12 oldu sizden bilgi almak istiyoruz mümkünse en azından...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tsh 6.76 (y) guatr teshisi

    Euthyrox 50 mcg bu ilacı verdi

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tsh 6.76 (y) guatr teshisi

    Merhaba hocam midem den dolayı hastaneye gittim randevu aldım ve guatr cıktı tsh 6,76 cıktı doktor ilac verdi 1ay sonra gel dedi sizden de bilgi alabilirmiyim bu konuyla ilgili ne gibi sorunlar olusturabilir

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bebekte tsh

    Çok teşekkür ederim

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bebekte tsh

    Hocam cevabınız için teşekkürler. tekrar baktırdım 1 ay sonraki tsh değeri 3,95 (0,73-8,35) t4 14,96 (12,1-18,6) şu an 7. ayını doldurdu. takibe gerek var mı düzenli

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Boğazda nodül hakkında

    Hocam merhaba yaşım 59 detaylı tüm kan tahlilllerimde sadece parothormonum 99,5 çıkınca doktor boyun us tetkiki istedi. sağ lob alt pol posterirorda 12,5x7x8 mm boyutlarında belirsiz sınırlı izoekoik solid nodül izlendi takibi önerilir. diğer yazılanların hepsi normal yazıyor kısaca yazayım(her iki...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Bülent Tuğrul

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kızımın t3 değeri

    Hocam size yazdığımda 16.08.2019 tahlil tarihiydi bugün tekrar tahlil yaptırdık tam bir ay geçti serbest t3 değeri 4.29 çıktı serbest t4 1.10 ve tsh 1.4488 plt 410 ve alkalen fosfataz 170 çoktu t3 değeri plt değeri ve alkalen fosfataz değeri referans değerlerinin üzerinde hocam sizce bir ne yapmalı...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kızımın t3 değeri

    Kızımın t3 değeri hocam merhaba kızım alya 5,5 yaşında bugün biraz soğuk algınlığı olduğu için doktora götürdüm kan değerlerinede baktı doktor serbest t3 değeri 4,24 pg/ml çıktı serbest t4 değeri 1,06 normal sınırda ve tsh 1.168 normal sınırda çıktı serbest t3 biraz yüksek ayrıca alkalen fosfataz...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tsh yüksekliği

    Hocam merhaba üniversite hastanesınde 8 günlük bebegm var tsh 7.69 cıktı serbest t4 1,99 çıktı ertesı gün devlete gttım tsh 9.91 t4 ise 15.80 iki hastanenin resferans aralıklı farklı ama t4 için doktorlar normal dedi ancak tsh yüksek , ultroson cekildi trıid bezlerınden herhangı bir sıkıntı yok den...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bebekte tsh

    Hocam merhaba. 6 aylık bebeğimin t4 1,34 (0,48-2.34) tsh 6,55 (0,62-8,05) değerlendirir misiniz. takip gerektirir mi. endişe edelim mi? ben hipotiroid hastasıyım.

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tsh yuksekligi

    Merhaba ergun bey, 4bucuk yasindaki kiz cocugumuzda serbest t4 0.79 tsh ise 7.56 ama cocugumuzda tsh yuksekliginin hic bir belirtisi yok. tabi internetten okudugumuz bilgilere gore. sizce endiselenmelimiyiz. ben bu konuda baya bi meslektaslarinizin makelelrini okudum. genellikle 10 uzeri olursa e...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x