Tsh hormonu

  • Merhabalar hocam ben 10 haftalık gebeyim (ilk gebeliğim) tsh hormonum 0.06 çıktı ancak serbest t3 ve t4 hormonlarım normal aralıkta tsh hormonunun tek başına bu kadar düşük çıkması bir sıkıntı teşkil eder mi

  • Doktor Cevabı:

    Merhaba çok geçmiş olsun. bu tsh baskılı değer gebeliğe de bağlı olabilir. ancak buna kararı bir endokrinoloji uzmanının vermesi iyi olur, başka tetkik ve muayene ile hayırlı günler dilerim

    tarihinde cevapladı.

Ankara Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Emzirme prolaktin

    Hocam merhaba ben 2 ci bebeğimi kucağına aldım iki bebegimede sütüm yetmedi tüm uğraşlarıma rağmen süt üretimin olmuyo sedef hastasiyim sorum sedef hastaligiyla prolaktin hormonu alakalimi bagisiklik sisteminden kaynaklandığını soyluyorlar ne yapmam gerekir tskker simdiden

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gebelikte tsh yüksekliği

    Merhaba hocam, esim(29 yasinda) 5 haftalık hamileyken kan testi yapildi. tsh:8,26 (0,27-4,3), serbest t3:3,63 (2,0-4,4), serbest t4:15,5 (8,6-17,7) cikti. t3 ve t4 normalken tsh yuksek cikti. endokrinoloji uzmanina gitmemiz soylendi. 7nci haftada endokrinolojiye gittik, tekrar test yapildi. tsh...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid hapı, tüp bebek

    Merhaba ayşe hn, tiroid tekrar ölçtürülmeli demiştiniz, 4gün önce gebelik 7.haftamda 31.8.20de, günde 12,5mg euthyrx kullanırken tsh 0.31(0.35-4.9), ft4 1.35(0.37-1.48) çıktı. bu durumda dozu azaltarak bırakmak mı devam mı etmek gerekir? birönceki sorumu hatırlamanız için bıraktım. “tüm tiroid ile i...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tiroid hapı tüpbebek

    Merhaba ayşe hn., tüm tiroid ile ilgili hormon üst değerlerim sınırlar dışına hiç çıkmadı. tedavide 6-7 ay önce tsh max 2.92-3.12 olup sonra 1-2 arası değerlere döndü. tüp bebek transferimden 5 gün önce tsh 2.2 iken çokta gerek yok diyerek önlem amaçlı euthyrox25 günde yrm tablet başlandı. 5. hftda...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Düşük yapmasının nedeni levotiron ve protestan olabilirmi

    Hocam merhaba annem 7 yıl önce zehirli guatr ameliyatı oldu ve sağ olduğu sürece levotiron almak zorunda.hamile kaldı hamileliği güzel gidiyordu ki progestan(100 mg×3 kez) aldığı hafta düşük yaptı acaba hocam düşük yapmasının sebebi levotiron ve progestan alakası varmı?yine hamile kalabilirmi

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gebelikte yüksek tsh

    Merhaba hocam. ben şuanda 25 haftalık hamileyim. 5 haftalık hamile iken tsh değerim 2.87 idi bana doktorum hiç bir şey söylemedi ilacta kullanmadım. 2 hafta önce tekrae kan istendi tsh değerim 5.18 olmuş 50 mg levitron başladilar. fakat hocam arada geçen koca 5 ay var.bunca ay yüksek ise benim yeni...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Gebelik şekeri

    Hocam merhabalar. 30 haftalık hamileyim. gebelik şekeri çıktı. diyete başladım fakat tokluk kan şekerim 160-180 arası sürekli daha düşmüyor. ne kadar daha düşmesi lazım

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Polikistik over şüphesi

    Hocam merhaba ilk iki yıl adet dongumde hiçbir ağrım olmadı ve duzenliydi ama 2yil sonra her zaman adetimde ilk gün çok ağrım oluyor agrica ne kilolu ne zayıf biriyim beyaz tenliyim ama yüzümde değil ama göğsümde gobegimde tuylenmeler var bunlar normal mi? ayrıca hormon testi yaptırdım bişey çıkmad...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Memede buyume

    Hocam benim kizim 2 yasinda ve dogdugundan beri iki memesinde buyume var hornon testinde bisey cikmadi rahim ultrasonu cekemedik sorun nedir acaba endise etmeli miyim

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Gebelikte tsh

    Merhaba hocam ben 29 haftalık hamileyim. tsh:0,27 mu/l referans değerleri:0,35 - 4,94. serbest t4 :0,80 ng/dl referans değerleri:0,7-1,48 bu değerlerde sonucum ilaç kullanmam gerekiyor mu? değerlendirebilirsiniz sevinirim teşekkür ederim

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • 37. hafta tsh değeri

    Hocam 31 yaşında 37 haftalık hamileyim. tsh değerim 5,16 çıktı. 15 gün sonra doğumum olacak. daha önce yapılan testlerimde bu değer hep normaldi iki gün önceki son testim de yüksek çıktı. sorun olur mu? yapmam gereken bir şey var mı?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hipo troid

    Sa hocam kusura bakmayin rahatsiz ettim. esim hipo troid hastasi biz her ay kontrole gidiyorduk ancak kovit-19 nedeniyle 2 aydir gidemedik ve esimin degerleri saglik ocaginda ki teste gore asiri artmis.euthyrox 50 kullaniyo suan. tsh degeri 0.50-4.50 olmasi gerekirken sonucu >49.100miu/l bu cikm...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Gebelik ve tsh

    Merhaba hocam total tiroidektomi ameliyati olmustum 5 yıl once ve gecen hafta 5 haftalik hamile oldugumu ogrendim bu haberi alďıgımda tsh degerim 4.308 cikti simdide düşük yaptim bu tsh degeri düşügümün nedeni olabilir mi?bir de hocam gebelik haberini almadan 3 hafta once tsh degerim 0.980 cikmisti...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Haşimato da gebelik

    Hocam merhaba ben 31 yaşındayım yaklaşık 5 yıl önce haşimato tanısı konuşmuştu ancak kan seviyem yeterli olduğu için ilaç başlanmadı. ben şuan 1 aylık hamileyim acaba öncesinde ilaca başlamam gerekiyormuydu şuan çok kafam karışık bebeğime birşey olur mu cevap verirseniz çok sevinirim 12 kasım 2019...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gebelik ve aşırı troid yükselmesi

    Merhaba hocam ben 6 hafta+ 6 günlük gebeyim virüs nedeniyle tıp merkezine gidiyorum.kadın doğum uzmanıma tsh değerim icin kan tahili verdim. değerim 41.25 çıkınca tahlili tekrarladık sonuç yine 44.25 çıktı tok karnıma kan tahlili vermiştim bu sonucu etkiler mi? gebe kalmadan önce troid değerim 2.50...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x