Tsh düşüklüğü

  • Merhaba hocam tsh 0.01- t3:4.59 - t4:1,27 iyotsuz beslenme yapıyorum ilaçsız düzelir mi boş gebelik geçirdim tekrar gebelik istiyorum değerleri Nası 2,5 yapabilirim

  • Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Mediha Ayhan

    Merhaba boş gebelik denilen durumda da salgılanan hormonlara bağlı tsh düzeyleri düşebilir. ne zaman geçirdiniz bilmiyorum ama beta hcg denilen değeriniz normale döndükten sonra da tsh böyle düşük çıkarsa toroid usg ve sintigrafi gerekir. bir endokrinoloji uzmanına muayene olmanızda fayda görüyorum. sağlık ve esenlik dileklerimle

  • Çok teşekkür ederim Mediha hanım 15 aralık da kürtaj oldum. Sintigrafi çektirdim normal çıktı. Fakat tsh düzeylerim 0.01 den artmıyor tekrar gebelik düşünüyorum. Tsh düzeyim artmadan gebelik düşünebilir mi

  • Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Mediha Ayhan

    Oncelikle beta hcg denilen ve gebelik testi olarak da bilinen testi yaptırmanızda fayda var. bazen bu hormon geç düşer ve tiroid hormonu değerlerinizi etkilyebilir


  • Aydın Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Hamilelik ve tsh

    Merhabalar 25 haftalık hamileyim. tsh hormonum hep 4.5 in üzerinde seyretti. ilacimi 75mga cikarmama rağmen şuan degerim 5.37. sabahları tiroit ilacindan sonra kan hapıda alıyorum sebebi bu mudur bilmiyorum ama dozu arttirmama ragmen nicin degerim hic düşmüyor olabilir ? bu sonuclarda kullandigim ha...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Nuri Haksever

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    Risk faktörü artar. mikrobesin desteği amalısınız. hatta geç bile kalmışsınız ama zarraın neresinden dönseniz akrdır. ilk 2 hafta içinde başlanması asıl faydayı sağlardı ama gene almanız gerekir. beslenmenin kırmızı kitabuı siz yediklerinizsiniz 1-2 ve 5 nolu kitapları okuyun.

  • Troid bezi

    Merhaba,ben 15 yaşındayım.troid bezi normalden fazla hormon salgılıyormuş, sınırdaymış. bu tehlikelimidir.geçermi?cevaplarsanız sevinirim.teşekkürler

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Mustafa Ünal

    Uzm. Dr. Mustafa Ünal

    Çocu endokrin uzmanina sormaniz gerekir. geçmiş olsun

  • Tsh degeri

    Hocam 2 aylik bi kizim var 10 gunlukken topuk kannda tsh degeri yuksek cikti 22 günlukken endokronoloji bolumune goturduk 10 cikti degeri euthyrox 25 mcg ilac verdiler kullaniyoruz ve 1 ay 15 gn snra gttik normal herseyi dediler 3 yasina kadar kullanin dediler ama kizimin gelisimi zayifladi kil...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Ayşın Uçkun Kitapçı

    Doç. Dr. Ayşın Uçkun Kitapçı

    Tuba hanım, benim ya da başka bir hekimin çocuğunuz hakkında böyle uzaktan uzağa bir öneride bulunması yanlış olur. önerim ikinci bir çocuk endokrinolog tarafından çocuğunuzun muayene edilerek uygun önerinin yapılması olacaktır. kolay gelsin dileklerimle iyi günler dilerim. doç dr ayşın uçkun... Cevabı gör



  • Hipertiroidi

    Aşırı terleme sebebiyle dr gittim. hipertiroidi çıktı. ayrıca 10 kg zayıfladım. çarpıntı çabası.. diderale de alerjim var.. beloc verildi. thyromazol sabah 2 aksam 2.. ult. sintigrafi çekildi.nelere dikkat etmeliyim..

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Ramazan Sarı

    Prof. Dr. Ramazan Sarı

    İlacınızı düzenli alın, diyette iyot kısıtlaması yapmalısınız. geçmiş olsun

  • Tsh değeri 0.915

    23 yaşında/erkek . tsh 0.915 ref deger 0.4-4 arasında . doktor hipertiroidi yok dedi fakat cogu semptomu var; kilo kaybı

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    Sadece tsh değerine bakarak karar vermek doğru olmaz. endokrinoloji uzmanına gitmenizi öneririm.

  • Hipertroidi

    2 aydır hipertiroidi tedavisi görmekteyim. en sonki kan testinde tsh değeri yükselip istenilen seviyeye geldi ancak t3 ve t4 te yükselmiş. düşmesi gerekmiyormuydu ?

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Sedat Caner

    Doç. Dr. Sedat Caner

    Merhabalar. hipertiroidinin nedenine bağlı olarak tedavi şekli ve süresi değişebilir. . bu amaçla başlanan ilaçlardan sonra önce t3-t4 hormonlarınız düşer daha sonra tsh değerininiz normale gelir. tsh ı normale gelmiş birinde t3-t4 yüksekliği çok beklenen bir durum değildir labaratuvar hatası olabil... Cevabı gör



  • Tsh yüksekliği

    Peyami hocam merhaba, bebeğimiz doğduğunda tsh 9,6 - st4 normal çıkmıştı, daha sonraki takiplerde tsh 3'e kadar düştü, şuan 9 aylık tsh 6,2 - st4 1.32 ng/dl. boyu 72 cm - 8,5 kg. dokturumuz önemli birşey olmadığını 12. ayda tekrar kontrol edilmesi gerektiğini söyledi. yardımcı olursanız çok seviniri...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Peyami Cinaz

    Prof. Dr. Peyami Cinaz

    Yardımcı olunacak durumunuz yok

  • Hipertiroidi

    Mrblar 12 yaşındaki erkek kardeşimin rutin kontrollerde serbest t3 4.43 serbest t4 0.94 tsh 1.39 çıktı hipertiroidi diyerek bir ay sonra tekrarladık serbest t3 5.11 serbest t4 0.75 tsh 1.937 antitpo (anti m)99.5 antitroglobilun antikor(anti t) 0.6 çıktı yorumlarsaniz sevinirim teşekkürler

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    Hashimato gibi duruyor ancak tahlillerin normal referans aralıkları yazarsanız iyi olur, çünkü her laboratuarın ki farklı oluyor.

  • Tsh düşüklüğü

    Çok teşekkür ederim mediha hanım 15 aralık da kürtaj oldum. sintigrafi çektirdim normal çıktı. fakat tsh düzeylerim 0.01 den artmıyor tekrar gebelik düşünüyorum. tsh düzeyim artmadan gebelik düşünebilir mi

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Mediha Ayhan

    Doç. Dr. Mediha Ayhan

    Oncelikle beta hcg denilen ve gebelik testi olarak da bilinen testi yaptırmanızda fayda var. bazen bu hormon geç düşer ve tiroid hormonu değerlerinizi etkilyebilir



  • Tsh düşüklüğü

    Merhaba hocam tsh 0.01- t3:4.59 - t4:1,27 iyotsuz beslenme yapıyorum ilaçsız düzelir mi boş gebelik geçirdim tekrar gebelik istiyorum değerleri nası 2,5 yapabilirim

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Mediha Ayhan

    Doç. Dr. Mediha Ayhan

    Merhaba boş gebelik denilen durumda da salgılanan hormonlara bağlı tsh düzeyleri düşebilir. ne zaman geçirdiniz bilmiyorum ama beta hcg denilen değeriniz normale döndükten sonra da tsh böyle düşük çıkarsa toroid usg ve sintigrafi gerekir. bir endokrinoloji uzmanına muayene olmanızda fayda görüyorum... Cevabı gör

  • Tsh oranı nasıl

    Degerler normal mi hocam?

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Peyami Cinaz

    Prof. Dr. Peyami Cinaz

    Tsh tedavı edılmeez. st4 dusukse tedavı edılır. hamılelerde tsh 2 nın altında tutulması onerılır. endokrın uzmanı ıle gorusun

  • Tsh oranı nasıl

    İyi aksamlar hocam. 9 haftalık hamileyim. tsh degerim l 0,073 referans degeri de 0,51-4,34. tedavi için gec mi. sagolun

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Peyami Cinaz

    Prof. Dr. Peyami Cinaz

    Tsh tedavı edılmez. tıroıd hormonların duzeyı onemlı



  • Zehirli guatr

    Hocam merhabalar. bana hipertirodi teşhisi konuldu. ultrasonda tiroit parantezi heterojendir. bez içerisinde psödonodüler görünüm ve hiperekoik septasyonlar mevcuttur. yazıyor. doktor ilaç tedavisi gerek dedi. ama benim emzirdiğim kızım var. o yüzden ilaç kullanamazsın dedi. tahlil sonuçlarım tsh 0...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Mediha Ayhan

    Doç. Dr. Mediha Ayhan

    Merhaba gecikme için özür dilerim. muayene bulgularınızı bilmeden yapacağım bir yorum çok sağlıklı olmaz. ancak ilaç kullanmanız gerekiyor gibi duruyor. bu nedenle bir endokrinoloji uzmanına başvurursanız çok yararlı olur. sağlık ve esenlik dileklerimle

  • Graves mi gecici mi

    Muammer by merhaba. benim size bir sorum olacakti ben yaklasik 1.5 senedir hashimoto hastasıydim. 3 ay once hamile kaldim ve tsh duzeyim ilac kullanmiyor olmama ragmen 0.001 ve 0.02 araliginda gidip geldi son bikac tahlilde. ancak ft4 ve ft3 seviyelerim normal referans aralığında. ancak trak tahlili...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Muammer Karadeniz

    Doç. Dr. Muammer Karadeniz

    Bazen hashimoto olarak takip edilen hastalar zaman içinde çok çalışan graves hastalığına dönebilir, doğumda bebek topuk kanından tiroid hormonlar kontrol ediliyor, gebelik sırasında aylık takibiniz yapılması gerekli geçmiş olsun

  • Tsh degeri

    Hocam benim kızım 5 günlükken tsh degeri 16.65" t4 1.94 çıkmıştı topuk kanından kızım 25 günlük iken kan alındı tsh degeri 6.4 t4 1.15 çıktı simdi kızım 1 aylık sonuçunda bi sıkıntı var mı ilaç tedavisine gerek var mı

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    Tamamen normal olmamış , 15 gün sonra kontrol ettirin






.
x