Tsh düşüklüğü nedenleri

  • merhaba, yenidoğan erkek bebeğimize 6.gününde tsh testi yapıldı.değer 22çıktı. 8 günlükken yapılan test 16 11.gününde 14 çıktısağlık ocağında 6 günlük yapılan topuk kanı testi 15.16 çıktı bu değerler ne anlama geliyor.teşekkür ederim.

  • Doktor Cevabı:

    Bebeğinizde hafif dereceli bir tiroid bezi tembelliği olabilir. t4 değerlerini de bilmek lazım. bir çocuk endokrinoloji uzmanı tarafından bebeğin görülmesi iyi olur.

    tarihinde cevapladı.
Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Genel kadın hastalıkları gebelik öncesi muayene

    Merhaba hocam 20 yaşındayım kadın doğum doktoruna göründüm hamilelik öncesi kontrol için sadece ultrason ile baktı hormonlara bakın dediğimde adetlerin düzenli yumurtalıkların güzel gerek yok dedi başka doktora gittiğimde drek kendi gönderdi hormonlarin güzel sadece birazcık tsh düşük dedi diğer dok...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kilosu normal mi

    Merhaba 3 kasım da 2 yaşına giren oğlum var 3600 gr 53 cm doğdu şuan 13.700 92 cm bana biraz kilosu düşük geliyor genelde ne verirsem yiyor henüz kendi kendine yemeye alışamadı ama dengeli bir seiilde beslemeye çalışıyorum sebze ve nakliyatta yediriyorum genelde uyku dan bırkac saat önce muhallebi t...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Meral Baş

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tsh düşüklüğü

    Merhaba hocam. 20 aylık kızımın tsh değeri 0.937 referans aralığı 0.5 - 6.5. tsh değerinin alt sınıra çok yakın olması bir problem midir? kızımın boyu 2 3 ayda 1 cm uzuyor. 50persentildeydi boy olarak ama düştü. bunun sebebi ne olabilir? hocam diğer sorum da kizimin genital bolgesinde 6 7 tane siyah...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Turgay Baz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tekrarlayan lenf şişmesi ferritin ve d vit düşüklüğü

    Mutlak lenfosit ve mutlak monosit yukseklihi sayın hocamcok çok acil lütfen tip fak 4 sınıf oğlum son zamanlarda aşırı stres ve saç dökülmesi nedeniyle tahlilde yaptik homogram d b12 ferritin tsh serbest t4 magnezyum potosyum demir kalsiyum ast alt serum glikoz üre irit asit kollestrol hepsi norma...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Duran Canatan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Estradiol düşüklüğü ve pcos

    Merhaba 19 yaşındayım adet düzensizliği yaşıyorum gittiğim bir doktor östrojenimin düşük olduğunu başka bir doktor pcos olduğumu söyledi hormonlarım tsh: 1.32 uiu/ml estradiol(e2): 29.0 pg/ml fsh: 7.7 miu/ml lh: 7.4 miu/ml prolaktin: 13.8 ng/ml çıktı bu değerlern normal mi yoksa bir anormallik var m...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Filip Taşhan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Emzirme döneminde e2 düşüklüğü

    Merhaba hocam 1 yıl oldu doğum yapalı adet görmediğim için doktora gittim progestanls adet gördüm adetimin 2 günü hormon testi yapıldı sonuçlarım fsh 7.52 tsh 1.65 lh 3.15 e2 10 prolaktin 48 çıktı ve hocam suanda gala bebeğimi emziriyorum sonuçlarımda östrojen hormonunun çok düşük olduğunu ve hemen...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Filip Taşhan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tsh düşüklüğü

    Merhaba hocam 33 yaşındayım 4 ay önce doğum yaptım şuan emziriyorum. tsh değerim 0.01, serbest t4 değerim 1,62, serbest t3 değerim 3.8. emzirdiğim için ilaç kullanamıyorum. siz ne önerirsiniz. teşekkür ederim.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Emzirirken östrojen düşüklüğü

    Merhaba hocam 1 yıl oldu doğum yapalı adet görmediğim için doktora gittim progestanls adet gördüm adetimin 2 günü hormon testi yapıldı sonuçlarım fsh 7.52 tsh 1.65 lh 3.15 e2 10 prolaktin 48 çıktı ve hocam suanda gala bebeğimi emziriyorum sonuçlarımda östrojen hormonunun çok düşük olduğunu ve hemen...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Ufuk Yılmaz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Östrojen düşüklüğü

    Merhaba hocam 1 yıl oldu doğum yapalı adet görmediğim için doktora gittim progestanls adet gördüm adetimin 2 günü hormon testi yapıldı sonuçlarım fsh 7.52 tsh 1.65 lh 3.15 e2 10 prolaktin 48 çıktı ve hocam suanda gala bebeğimi emziriyorum sonuçlarımda östrojen hormonunun çok düşük olduğunu ve hemen...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Fatma Lütfiye Yiğit

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Östrojen düşüklüğü

    Hocam 1 yıl oldu doğum yapalı adet görmedim doktora gittim ultrasonda hersey temizdi progestan ilacı kullandım adet oldum 2. günü hormon testi yapıldı tsh 1.65 fsh 7.52 lh 3.14 prolaltin 48 e2 10 çıktı suanda bebeğimi emziriyorum doktor östrojen hormonum çok düşük olduğunu ve ilaç kullanmamı söyled...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Alparslan Baksu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Östrojen hormon düşüklüğü

    Merhaba hocam 1 yıl oldu doğum yapalı adet görmediğim için doktora gittim progestanls adet gördüm adetimin 2 günü hormon testi yapıldı sonuçlarım fsh 7.52 tsh 1.65 lh 3.15 e2 10 prolaktin 48 çıktı ve hocam suanda gala bebeğimi emziriyorum sonuçlarımda östrojen hormonunun çok düşük olduğunu ve hemen...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Burcu Akdağ Özkök

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Östrojen hormon düşüklüğü

    Merhaba hocam 1 yıl oldu doğum yapalı adet görmediğim için doktora gittim progestanls adet gördüm adetimin 2 günü hormon testi yapıldı sonuçlarım fsh 7.52 tsh 1.65 lh 3.15 e2 10 prolaktin 48 çıktı ve hocam suanda gala bebeğimi emziriyorum sonuçlarımda östrojen hormonunun çok düşük olduğunu ve heme...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Eralp Başer

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Yaygın vücut ağrıları

    Merhaba ayşen hanım yorumlarınızı çok içten ve samimi buldum bu yüzden soruyu size sormak istedim robot doktorlardan ve hep aynı robot cevaplardan epeyce sıkıldık . 35 yaşındayım sürekli kullandığım bir antidepresan var paxil son zamanlarda başladığım nexium 40 ve kadın doğum uzmanının pms şikayetle...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Polikistik over

    Hocam merhaba 29yasındayım daha once tedavısız sorunsuz bir doğum yaptım sımdıye kadar kadın doğım anlamında bir sorun yasamamıstım cok sukur gecen ay batın usgsinde radyolog catlamamıs 8 9mm büyüklüğünde folikul kistlerim oldugunu ve pcos olabilecegımı söyledi şok oldum acıkcası cunku her ay adet g...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Ahmet Suphi Toprak

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tsh t4 0,92 tahlil değer düşüklüğü

    Doktor hanım merhaba siz değerli hocamıza bir sorum olacak eşim 24 haftalık hamile sağlık ocağı kontrollerinde yapılan tahlillerde tsh 3,77 t4 0.92 çıktı daha önceki aylar yapılan tahlillerde t4 1.27 ydi. doktorumuz euthyrox 25 mgr reçete yazıp verdi. eşimde triod hastalığı daha önce yoktu ayrıca n...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Fadime Demircan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör




.
x