Tsh düşüklüğü için ne yapmalıyım

  • selamlar. hocam şuan 5 aylık ve 5,5 kg olan bir kızım var.20 günlükken tsh değeri 35 çıktı. levotiron ilacı kullanmaya başladık5/1 oranınmda.3 aylıkken tsh değeri 1,95 e kadar düştü. fakat şimdi(13/09/2010) tsh değeri 4.62çıkmış. çocuk doktoru, ilacı kesip15 gün sonra tekrar tahlillere bakalımdedi. başka bir çocuk doktoru ise çocuk endokronoloji uzmanına göstermemizi ve onun tavsiyelerine göre hareket etmemizi söyledi. siz ne tavsiye edersiniz. ben şuan ilacı kesemedim.yardımcı olursanız sevinrm

  • Doktor Cevabı:

    Bence ilacı kesmeyin, dozu biraz arttırmak gerekebilir.aama ilaç kesilip de tekrar bakılma yolu biraz daha büyüyünce yapılması iyi olur.

    tarihinde cevapladı.
Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Baş agrısı

    Hocam iyi akşamlar ben 36 yaşındayım 1.65 boyunda 83 kg bir bayanım sürekli baş ağrısı tansiyon düşüklüğü şikayetiyle dr giitim 9/6 gibi çıkıyor bütün gün basım ağrıyor tahlil sonuçları normaldi diğerleri fakat anti tipo 301,1 anti tiroglobulin 28,12 çıktı tiroid ultrason her iki lob parenkim eko...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Elyesa Karaca

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gebe kalamama

    İyi günler hocam ben 32 yaşındayım bir çocuğum var ikinciyi istiyoruz 6 aydır olmadı hiç bir sebep araştırılmadı hormon testleri normal yumurta sayısı az görünüyor ultrasonda geçen ay adetin 2.günü 5 folükül var dendi amh 6 ay önce 0.3 çıkmıştı bu ay klomen verdiler yine hamile değilim levotiron 50...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid sorunu

    Selamun aleykum.hocam ben kan tahlili oldum.sonuçlar şöyle ; tsh 2,40 - serbest t3 2,28 - serbest t4 1,38 - anti tiroglobulin 23,1 - anti tpo 37,9 - folat 5 - b12 1149 - ferritin 50 - demir 62 - total demir bağlama kapasitesi 349 - hgb 13,2 - ggt 8 - alp 91 .bu tahlili 8,5 saatlik açlıkla saat öğlen...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Esra Göker

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hipertiroidi graves ameliyatı sonrası tsh düşüklüğü

    Hocam merhaba. 2013te graves hastalığından tiroid ameliyatı oldum iyi huylu tiroit di. son 1.5 yıldır euthyrox 150 mcg kullanıyorum. son tahlilimde tsh değerim : 0.31 t3 : 3,4 t4 : 1.19 ve tiroidin bana bıraktığı kötü etkiler ameliyat sonrası daha da sert oldu. çarpıntı halsizlik yorgunluk dah...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Metin Alış

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid usg sonucu

    Merhabalar hocam. 31 yaşındayım tsh düşüklüğü ile tahlil yapıldı 1 ay önce. tirotoksikoz dedi dahiliye dr u. propycil günde sabah 2 akiam 2 olmak üzere günde 4 tane kullanmamı söyledi. 3 gün önce endokrinoloji dr na gittim ultrasonla baktı. usg şu şekilde : '' sağ lob 17*22*65 mm. sol lob 15.5*20*56...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tuğbay Tuğ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tsh değeri düşüklüğü​

    Çok teşekkür ederim hocam ilginiz için. bir sorum daha olacak ? şuan 7haftalik gebeyim. çok şükür başka hiçbir sağlık problemimiz yok bebeğim de bende normal ilerliyoruz. ramazan ayında oruç tutmam tehlike arz eder mı? aşırı derecede su isteğim var ve bebek susuz kalır diye korkuyorum. sizce ne yapm...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Semavi Ulusoy

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Ereksiyon problemi

    Hocam iyi günler. 2014 yılında evlendim. 1 yıl boyunca sertleşme sorunu ve cinsel isteksizlik yaşadım. 7 yıldır antidepresan (paxil ve paxera) kullanıyorum. yaşım 30,sabah 09:30'da aç karnıma yaptırdığım test sonucunda, total testosteron 196 (241 - 877), lh 2.70 (0.1 - 8) , fsh 2.70 (1.4 - 12.5) , t...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tolga Akman

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • T4 düşüklüğü

    Merhaba doktor bey bu size oğlumla ilgili ikinci sorum olucak ilginiz için teşekkür ederim. doktor bey oğluma yapılan kan tahlilin de tsh 2.75 refarans aralığı (0.64 - 6.27) serbest t4 0.88 refarans aralığı (0.89 - 1.76) t4 değeri düşük geldi ama doktor önemli değil bazen laboratuar sonuclarinda b...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ft4 düşüklüğü

    Iyi çalışmalar. 2 yaşında bir kızım var. tsh normal değerlerde ama ft4 referans değerin biraz altında çıkıyor. 9 aylıkken yapılan tahlilde (tsh:2,64 / ft4:10,37) 1 yaşındayken yapılan tahlilde (tsh:4,68 / ft4:11,31) çıktı. tsh normal olduğu için sorun olmadığını söylediler ama yinede kafama takıld...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Peyami Cinaz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Çinko,d vit , ferritin düşüklüğü

    Hocam 17 yaş 180 cm boy 54 kg oldukça zayıf ve iştahsız oglumun 2 ay önce kasık lenfte şişme oldu ve birçok tahliller yaptırdık usg çekildi diğer tahlillerde sorun çıkmadı ve kasıktaki lenf şişi şuanda küçüldü ;1 ay önce yapılan tahlilde zinco 200 kullanırken (1 aydır) çinko 0.96 düşük (ref 0.70-1.2...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Peyami Cinaz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tekrarlayan lenf şişmesi ferritin ve d vit düşüklüğü

    Hcm mrb 17 yaş zayıf iştahsiz beslenme düzeni doğuştan bozu erkek çocuğum var 10 yıl önce heriki boyun servikal ve submandibular bölgede lenf bezleri şişti antibiyotikle küçülmemesi nedeniyle çıkarılarak patoloji gönderildi şükür temiz çıktı. ve uzun sure kaldı taki 1 yıl öncesine kadar bariz belli...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Duran Canatan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Anne olmak istiyorum

    Mrb hocam adetin 2.günü yapılan hormon sonuçlarım e2 31 fsh 8.18 lh 5.37 prolaktin 23.65 tsh 0.37 yaşım 29 eşimin spermiyogram sonuçları normal hsg sonuçlarım normal 2ay önceki hormon sonuçlarım tsh 0,64 lh 4,48 fsh 8,12 prolaktin 10,82 e2 45,29 hashimoto tiroidi hastasıyım 1buck yıldır korunmuyoruz...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İsmail Fahri Öçer

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • İlaç dozu ne olmalı?

    Merhabalar, 16 yaşındayım ve bugün yaptırmış olduğum kan testinde ft4 değerim 0.49, tsh değerim 2.140 çıktı. tiroid ile ilgili yaptırdığım ilk kan testi ve hipotiroid hastası olduğumu yeni öğrendim. levotiron ilacını hangi dozda kullanmalı ve hayatımda ne tarz değişiklikler yapmalıyım? üşüme, kabız...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Adnan GÖKÇEL

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gebelikte tsh düşüklüğü

    Merhaba hocam ben 28 yaşındayım 3 aylık hamileyim. gebeliğimin ilk ayında tiroid değerlerim normaldi .ikinci ve üçüncü ayında t3 ve t4 değerlerim normal fakat tsh 0.12 düşük çıktı bebeğime bir zararı olur mu ne yapmalıyım ilaç kullanmalımıyım. (gebe kalmadan öncede nodüllerim vardı zehirli guatr çık...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Erol Bolu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Diyabet

    Dr bey merhaba eşim 34 yaşında diyabet hastası nowamix 30 sabah 16 akşam 12 iğne kullanıyor son zamanlarda öğlen tokluk şekeri 250-300 çıkıyordu ve akşam tokluklarda 1-2 kez 60 gördük, uzun zamandır dra gidilmedi tekrardan dr randevusu alındı ve sonuçlar şöyle (glukoz-99(hba1c ---5.9 ) normal değerl...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör




.
x