Tsh değerleri

  • merhaba, tsh 2,20 serbest t4 10,11 aralığında normal değerlerde çıkmış , ama anti TPO sonuç 39,3 normal değer aralığı 0- 9 otoimmun rahatsızlığı için yapılmıştı. Değere göre bir sıkıntı var mı ? Ayrıca 2 çesit deri hastalığım mevcut ,liken planopilaris ,rozasea ,ayrıca ellerimde dönemsel çıkan egzama var . teşekkürler.


İstanbul Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Çölyak olabilir mi

    Doktor bey iyi çalışmalar sağ karın bölgemde ağrıdan dolayı kolonoskopi yapıldı kolonoskopi raporumu yorumlarsanız sevinirim ben olumsuz olanları yazıyorum kolon tüm segmentlerinde ileri derecede dilate ve elonge izlendi.inen kolonda 6mm çapında polip izlendi.jumbo forsebsle eksize edildi.anal kanal...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Osman Şener

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tsh değerleri

    Merhaba, tsh 2,20 serbest t4 10,11 aralığında normal değerlerde çıkmış , ama anti tpo sonuç 39,3 normal değer aralığı 0- 9 otoimmun rahatsızlığı için yapılmıştı. değere göre bir sıkıntı var mı ? ayrıca 2 çesit deri hastalığım mevcut ,liken planopilaris ,rozasea ,ayrıca ellerimde dönemsel çıkan...

    Doktor Cevabı:

    Dr. Öğr. Üyesi Ramazan Ersoy

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Besin ve nikel alerjisi

    Yanıtınız için çok teşekkürler hocam. duyarsızlaştırma tedavisi konusunda siz yardımcı oluyor musunuz ? ve tedavi tam olarak nasıl uygulanıyor? tekrardan çok teşekkürler.

    Doktor Cevabı:

    Dr. Öğr. Üyesi Ramazan Ersoy

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Besin ve nikel alerjisi

    Merhabalar hocam. ben özel bir laboratuvarda ltt 56 gıda alerji testi yaptırdım.yaklaşık 10 besine ve çok yüksek oranda da nikele (36.1) karşı alerjim çıktı. şikayetlerim geçmeyen gaz, şişkinlik, diyare, kabızlık, kaşlarım da ve saçlarımda zaman zaman pullanma ve yorgunluk idi.2 diyetisyene gittim f...

    Doktor Cevabı:

    Dr. Öğr. Üyesi Ramazan Ersoy

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Çölyak olabilir mi

    Doktor bey iyi günler ben 39 yaşında bayanım.9ay önce safra kesem alındı daha öncesinde mide rahatsızlığım vardı şişkinlik ağrı gaz 4-5 aydır günde bir defa yemek yedikten hemen sonra tuvalete gitme ihtiyacı hissediyorum ve ishal gibi oluyorum bazen bunu kabızlık takip ediyor ve genelde sarı renkli...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Osman Şener

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Alerji

    Merhabalar 3 yaşında kızımda süt ve yumurta alerjisi mevcut 1 senedir sıkı diyetteyiz inek eti ile çapraz reaksiyon riski açısından et de yedirmiyoruz fakat aklıma takılan bir şey var dana eti yiyebilir diye düşünüyorum yanılıyor muyum çünkü protein alımı olmadığı için çok sıkıntı çekiyoruz dana eti...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dyt. Aslıhan Güray

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Böbrekte minimal change hastalığı

    Hocam ben 20 yaşındayım 1 yaşından beri minimal change hastalığım var geçen sene de biyopsi yapıldı sonuç gene minimal change ve en son geçen sene relaps yaptı hastalık benim sormak istediğim soru bu hastalıkta 20 yaşından sonra remisyon süreleri en az 2 seneyi bulur mu? biliyorum kesin birşey söyl...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tarkan Karakan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Çölyak şüphesi

    Her villusyapısında az hasar bulunan herkese çölyak teşhisimi konulur hocam kan testleri temiz iken çölyak denilirmi

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tarkan Karakan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Çölyak hastalığı

    Öncelikle teşekkürler transglutaminaz ıga yapıldı sonucum :test notu( 18 u/ml pozitif) sonuç 66

    Doktor Cevabı:

    Dr. Öğr. Üyesi Ramazan Ersoy

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Çölyak hastalığı

    İyi günler bazı şikayetlerimden dolayı doktora gittim kan değerlerinde çölyak çıktı endoskopi yapıldı sonuçlarım bu yorumlarsanız minnettar kalırım immünohistokimyasal boya sonuçlari(duodenum): cd3: bazı lenfositlerde pozitif (intraepitelyal lenfosit artışı izlenmedi) cd4: bazı lenfositlerde pozit...

    Doktor Cevabı:

    Dr. Öğr. Üyesi Ramazan Ersoy

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Çölyak olabilir mi

    Hocam immunglobulin a eksikliğini nasıl anlarım ona bakılmadı sanırım

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tarkan Karakan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karin agrisi

    Slm bir sorum olucak ben yemek yer yemez karnim surekli agriyor doktor bagirsaklarimda sorun olmadigini soyledi kolonoskopide bir sey cikmadi acaba neden yemegi yer yemez karnim surekli agrir cevaplarsaniz sevinirim

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tarkan Karakan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Çölyak olabilir mi

    Iyi günler hocam öncelikle sorulara cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim ve allah sizden razı olsun.21 yaşımdayım.hocam ben 2 buçuk ay önce dışkıdan sonra kan geldi ve halsizdim endoskopi kolonoskopi yapıldı normal cikti her sey biyopsi alinmadi.zayıf biriyim 48 kiloyum.b12 eksikligim cikti bu...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tarkan Karakan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İntestinal metaplazi gastrit

    Teşekkür ederim hocam. foveolar hiperpazi olması kafamı karıştırdı glanduler atrofi ile birlikteliği meneitner hastalığı olduğu anlamına gelebilirmi.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tarkan Karakan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bağırsak florası

    Benim bağırsak floram bozuk.bu rahatsızlığımı iyileştirecek probiyotik gıda ağırlıklı bir diyet uyguluyorum(doktor tavsiyesiyle).ama aklıma takılan birşey var.eğer bir gıdaya gıda intoleransım varsa ve bu gıdayı farkında olmadan yemeye devam edersem bağırsak floram hiç düzelemez mi?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tarkan Karakan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x