Troidit

  • 6 ay önce troidit geçirdim arkasından trotoksiz oldu eylül ayından beri hormonlarım ilaç kullanmadan kendiliğinden düzeldi şu anda 10 haftalık gebeyim troit hormonlarımda gayet düzgün fakat kendimde trotoksiko oldupun dönemdeki semptomlar ı hissetmeye başladım boğazımda ağrı aniden gelen üşüme kol ve bacaklarımda güçsüzlük hissi çabuk yorulma var doktorlar hormonların düzgün olduktan sonra yapacak birşey yok diyorlar fakat tekrar troidit olmasından ve arkasından trotoksikoz gelişmesinden korkuyorum tekrarlama ihtimali varmı tekrarlarsa gebelikte tedavisi varmı

  • Doktor Cevabı:

    "subakut nonspuratif tiroidit "nadir de olsa tekrarlayabilir. ancak doktorlarınız birşey olmadığını söylüyorlarsa mesele yoktur. endişe etmemeniz gerekir

    tarihinde cevapladı.
Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Tiroid nodülü / tsh / d vitamini

    Elyesa bey merhabalar.ben 23 yaşında, 160 boyunda 48 kilodayım.tansiyonum 9a 6 civarlarında fakat 1 - 2 haftada bikaç kez tansiyonum 80e 40 civarlarına düşüyor mide bulantısı, göz kararması gibi problemlerle karşılaşıyorum. boğazımdaki yutkunurken takılma hissi nedeniyle dahiliye doktoruna gittim. t...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Elyesa Karaca

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Reglin 2. günü hormon tahlili

    Kutay bey merhabalar, ben 23 yaşındayım, 160 boyunda,48 kilodayım. 9a 6 civarlarında hipotansiyon hastasıyım. 12 haziranda, reglimin 2. günü, tok karna verdiğim hormon test sonuçlarımı değerlendirmenizi rica ederim. progesteron 1,15. luteinizan hormon ( lh ) 9,86. prolaktin 11,57. tiroid stimulan ho...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid nodulü ve tsh

    Miray hanım merhabalar.ben 23 yaşındayım, 9a 6 civarlarında hipotansiyon hastasıyım, 48 kiloyum. boğazımdaki yutkunurken takılma hissi nedeniyle dahiliye doktoruna gittim. tahlil ve tiroid us sonuçlarım şu şekildedir: tiroid boyutları normal. parankim ekosu inhomojendir. hafif fibrotik değişiklikler...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Miray Sekkin Eser

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Haşimato usg

    İyi akşamlar hocam.haşimato ve hipotroid hastasıyım.yapılan usg sonucuma göre troid boyutları normal sınırlarda izlenmektedir.troid parankimi belirgin heterojen kabalaşmış görünümdedir. parankimde milimetrik boyutlarda anekoik ve hipoekoik alanlar gözlenmektedir.klasik nodül izlenmedi.doppler usde v...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Troid test

    Merhabalar, serbest tiroksin sonuç 18,06 referans sınırı 10.6-19.4 tsh sonuç 2,36 sonuçlar temiz mi hocam yoksa düşük yada yüksek mi? birde tiroidde bir şişlik farkederek gittim hocam ultrasonda çekildi ama onun sonucunda olumsuz bişey söylemedi doktor. raporun altında sonuç olarak troidit ile uy...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mustafa Benekli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kortizon kullanımı gebe kalmaya engel mi?

    Merhabalar hocam ben 2 ay önce subukut troiditi oldum ve 2 aydın hiç bir tedaviye yanıt vermedi maalesef o yüzden bugün itibari ile kortizona başlamak zorunda kaldık. endokrinoloji doktorum şuan da hamile kalma olasılığımın olmadığını söyledi ancak ben yine de size danışmak istedim. tsh değerim norm...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tahlil sonucu

    Hocam tıp öğrencisiyim annem 42 yaşında.halsizliği vardı ve haşimato tiroiditi rutin kontrolü sırasında tahlil yapıldı plcc değeri 99 yüksek (30-90) plcr 33(11-45)ve plt(301) değeri normal rdw cv 14 yüksek (12-13) fakat rdw sd normal 41 (39-45) hgb 12.8 mcv 80.8 mch 26.7 mchc 33(32-36) ferritin eski...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Antibiyotik tsh hormonunu etkilermi

    Boynumda iki tarafli beze yuzunden dahiliye bolumune gittim.ultrason ve kan tahlillerim yapildi.kanda az miktarda enfeksiyon ve kansizlik cikti.antibiyotik kullanmaya basladim.ultrasonda bezelerde sorun yokmus ama troidit cikti.malesef doktorum tsh hormonu bakmadigi icin bir bilgi alamadim. antibiy...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Troid hastalığı

    Merhaba hocam öncelikle benim haşimatom var geçenlerde boğazımdaki şişlikle başvurdum halsizlik yutma güçlüğü var usg çekildi troid glandı ap boyutları hafif artmıştır parankimde inçe fibröz septalara ait olabilecek lineer ekojentiler izlendi bulgular kronik troidit ile uyumludur ne olduğunu söyley...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Göktürk Maralcan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Bacak ağrısı

    Merhaba hocam, 24 yaşındayım ve kendimi bildim bileli diz kapagımdan 10 cm yukarısından ayak bileğime kadar özellikle kalf kasında ve dizimin arka yüzünde sızlayıcı nitelikte ağrım oluyor. çok ayakta durdugumda ve çok oturduğumda oluyor genelde agrılarım. masajla agrı hafifliyor. önceden doktora git...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Nevzat Selim Gökay

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bacak agrisi

    Merhaba hocam, 24 yaşındayım ve kendimi bildim bileli diz kapagımdan 10 cm yukarısından ayak bileğime kadar özellikle kalf kasında ve dizimin arka yüzünde sızlayıcı nitelikte ağrım oluyor. çok ayakta durdugumda ve çok oturduğumda oluyor genelde agrılarım. masajla agrı hafifliyor. önceden doktora git...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Nezih Oktar

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Troidit. nodüllü

    Merhaba hocam. sağ lob 18×16×44 mm alt ön istmus komşuluğunda 2×3×3 sol lob 14×17×56 mm parankim hafif heterojen görünümde istmus 4 mm lütfen teşhisinizi söyler misiniz.? endişelenecek durum var mı?

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Polikistik over

    Hocam merhaba 24 yaşında ,hashimato troiditi hastasıyım, 50 mg levitron kullanıyorum, adetlerim genel olarak düzenli 30 33 günde bir oluyorum 3 gün sürüyor kanama azaldı gibi geldiği için polikistik over şüphesiyle doktora başvurdum. adet olalı 2.5 gün olmuştu hormon testimde fsh 14.5 (foliküler faz...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Troid usg sonuç

    Merhaba hocam ;troid usg tiroid gland parankim ekosu hafif azalmış heterojen psödonodülerdir.konturları öndülandır .internal fibröz septalar içermektedir. troidit açısından anlamlı olup bu zeminde gerçek nodül saptanmadı.bilgilendirirseniz sevinirim hocam.....

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Hacı Mehmet Ulusal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Polikistik over

    Hocam merhaba 24 yaşında ,hashimato troiditi hastasıyım, 50 mg levitron kullanıyorum, adetlerim genel olarak düzenli 30 33 günde bir oluyorum 3 gün sürüyor kanama azaldı gibi geldiği için polikistik over şüphesiyle doktora başvurdum. adet olalı 2.5 gün olmuştu hormon testimde fsh 14.5 (foliküler faz...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Aydın Köşüş

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör




.
x