Troid us görüntüsü

  • Merhabalar hocam sağlık ocagında yaptırdıgım kan testim sonucumda tsh ve serbest T3 değerim normal iken serbest T4 değerim düşük çıktı (0,899 ng/dL) troid şüphesiyle bugün özel bir hastaneye gittim tiroid us çekildim sonuç olarak Troid gland boyutları normal, parankim ekojenitesi hafif heterojendir.Belirgin kontur çizen kistik veya solid lezyon izlenmemiştir. İsthmus kalınlıgı normal olup ekojenitesi homojendir. Doktor levotiron 25 mg ilaç verdi 50 gün sonra tekrar kontrole çağırdı. Bu arada 31 yaşındayım bu durum ilaç tedavisiyle geçici olur mu şimdiden teşekkürler..


İzmir Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Hocam cerrahi bir durum varmı

    E04.2 toksinolmayan tiorid sag 39x40x65 sol lob 21x22x61 tanı. mng biobsim çok güzel cerrahi gerek varmı hocam ben bu nodül 8 10 yaş vardı aynı

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid ultrasonu sonucu

    Hocam, dönüşünüz için çok teşekkür ederim. covid yoğunluğu sebebiyle biyopsi için şu an tedirginim. acil bir şekilde mi yaptırmalıyım? birkaç ay sonra yaptırsam sizce bir problem olur mu?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Antibiyotik kullanımı

    Hocam merhaba annemin bacağında çıban gibi bir şey çıktı 5 gün önce ortası iltihap yanları kırmızı geniş bi alanda çıktı geçmesini bekledik ama geçmeyince doktora gitti bugün virüs olduğu için doktorumuz uzaktan bakmış enfekte olmuş bacağın demiş. enfexia(500 mg), kalidren(50 mg), fucidin krem vermi...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tiroid papiller karsinom

    Doktor hanım patoloji sonucunu paylaşıyorum yardımcı olur musunuz ? durum nedir ne yapılmalı ? şimdiden teşekkür ederim cinsiyet: kadın yaş: 34 gonderilen doku:tiroid biyopsi işlemi alinma bicimi:i iia klinik oyku:tiroid bezi sağ lobundaki yaklaşık 14x12 mm boyutundaki olan milimetrik...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid ultrasonu sonucu

    Hocam merhabalar. aşağıdaki tiroid ultrasonografi için yorumunuz nedir? tespit edilen nodül tehlikeli mi ve biyopsiye gerek var mıdır? kan değerleri ve tsh değerleri normal durumdadır. yardımlarınız için teşekkür ederim.tiroid gland sağ lob ve isthmus normal boyuttadır. sol lob boyutu nodüle sekonde...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid ultrasonu

    Hocam ben hipotiroidi hastasıyım 6 aydır 75 mg levotiron kullanıyorum. tiroid us çekildim. tiroid bezi sağ lob boyutu 15x17x54 mm sol lob boyutu 15x17x49 mm ölçülmüştür. her iki tiroid bezi nodüler tarzda diffüz hipoekoik heterojen görünümünde izlenmektedir. isthmus kalınlığı 2 mm dir. sonuç b...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kan sonuçları

    Doktor hanım merhaba endoskopi için tam kan sayımı vermiştim fakat bazı değerler yuksek veya düşük çıktı bunlar; pct 035, hemogram mo% 9.52 ,hemogram mo # 1.02, hemogram mcv 79.65 , hemogram ly# 3.89 ,hemogram mch 25.89 , hemogram hct 34,56 bunlar önemli bir sebep teşkil ediyormu şimdiden teşekkür...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Serbest t3 yüksekliği

    İyi günler hocam. benim tsh hormonum: 1.272 (0,350-4,940) serbest t4 değeri: 11,62 (9,00-19,04) ve serbest t3 değerim olması gerekenden fazla: 6,09 (2,62-5,69) çıktı. sorum şu bu yüksek çıkan t3 değeri saç dökülmesi yapar mı? aşırı saç dökülmem var ve genetik olduğunu düşünmüyorum. sebebi bu olabili...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Merhaba hocam yardımcı olur musunuz?

    Selamlar hocam ben graves hastasıyım her gün sabah akşam thyromazol kullanıyorum.arada 1-2 bira içmemin sakıncası var mıdır? bazen canım çok çekiyor ama içsem mi emin olamıyorum.haftada 1-2 bira içsem sıkıntısı olur mu?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Gebe kalma şansım nedir

    Öncelikle verdiğiniz cevaplar için çok teşekkür ederim. gebe olduğumu öğrendim. kullandığım euthyrox 25 mg ilaç ile folik asit ilacını aynı anda kullanabilir miyim?

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Elyesa Karaca

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gurultu gurultu

    Merhaba hocam tekrardan. yaşım 25 bu arada. bana da kafaya taktığım için geçmiyor gibi geliyor. tek şikayetim bu kaldı çünkü...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gurultu gurultu

    Hocam merhaba... benim şikayetim karın gurultusu ama çok sesli bir guruldama olmasa da içerdeki hareketliliği günün bazı saatlerinde hissediyorum karnımı tam anlamıyla doyunca bu pek olmuyor veya kafam bir şeylerle meşgul olunca hiçbir şikayetim olmuyor. günde 1 veya 2 defa dışkılıyorum, 10-15 defa...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Gebe kalma şansım nedir

    Euthyrox 25 mg kullanıyorum hiçbir zaman şaşmayan adetim 4 gün gecikti bu ilaç adet gecikmesi yapar mı?

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Elyesa Karaca

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Emla krem muadili

    Merhaba hocam boğazımda 1.5cm boyutunda bir nodul var, çarşamba günü biyopsi yaptıracağım dr hanım boğazımı uyuşturmak için emla krem istedi fakat çok pahalı muadil bir krem var mıdır. teşekkürler iyi çalışmalar

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gebe kalma şansım nedir

    Merhaba troit tahlil sonuçlarım tsh 4,99 anti tpo 600 anti tg 1326 serbest 3 ve 4 normal olarak çıktı gebelik şansım nedir

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Elyesa Karaca

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x