Troid testi

  • testi Merhaba hocam troid değerlerim uzun yıllardır 5.4 çıkıyor.genelde kan testlerim hep 5 ila 5.5 arası cikiyor.saglik ocağı doktoru gerek yok diyor ilaca.genel cerrahi doktoru ise biz 3 civarı olmasını isteriz yaşınıza göre dedi 0.25 ile başlayalım dedi ilaca kararsız kaldım.ilaçlarda tembellik yapar diyorlar ve kullanmamayi tercihbettim hep ne yapmalıyım baslamalimiyim.aşırı sinirliligim hep var.ayrıca arada carpintim olmakta yaş 46 teşekkürler hocam

  • Doktor Cevabı:

    Merhaba cenk bey öncelikle sizin vasıtanızla cevaplandıracağım sıklıkla sorulan bu soru için teşekkür ederim. sadece tsh yüksekliği olup serbest t3 ve serbest t4 değerinin normal seyrettiği ve tüm dünyada en sık görülen tiroid fonksiyon bozukluğuna subklinik hipotiroidizm diyoruz. subklinik hipotiroidizmin en sık sebebi hashimato tiroiditidir. burda önemli olan noktalardan biri izole tsh yüksekliği yapan diğer sebepleri dışlamaktır. subklinik hipotiroidizm önceden semptomsuz bozukluk olarak tanımlanmasına karşın sıklıkla duygudurum ve bilişsel komponentleri ile tanınmaktadır. subklinik hipotiroidizmde tsh değeri 5 in uzerinde olduğunda eğer guatrınız, hipotiroidizm semptomları, tiroid antikor pozitifliği, kolesterol yüksekligi , kısırlık vs gibi bulgular varsa tedaviye başlıyoruz. ancak burda önemli bir nokta bir kalp şikayetiniz veya kalp hastalığınız varsa o zaman tsh değeri 10 un üstünde ve çok düşük dozda ve çok kontrollü şekilde tedaviye başlanır. burda öncelikle çarpıntı şikayetiniz için kardiyoloji uzmanına gidip detaylı testlerinizi yaptırdıktan sonra çarpıntınız kalp kaynaklı mı yoksa anksiyete ve sinirlilik nedeniyle mi bu şekilde hissediyorsunuz ona bakmak çok önemlidir. sonrasında tiroid ultrasonu ve tiroid antikorlarınıza bakılmalı, yukarıda belirttiğim semptomlar var mı detaylı incelenmeli ve ona göre tedaviye gerekiyorsa iç hastalıkları uzmanı karar vermelidir. sevgiler..

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :
Puan : 5 / Oy veren : 1 kişi

Diğer Hasta Soruları

  • Hashimoto engel oranı

    Selamün aleyküm hocam ben 6 yıldır tip 1 diyabet hastasıyım ek olarakta hashimoto tiroidi hastasıyım. 1 ay önceki tahlillerimde anti tpo 600 , anti tg 112 tsh 5.92 fakat serbest t3 ve t4 değerlerim normal hashimoto tiroiditine engel oranı nedir tip 1 diyabet %30 engel oranı verilirken yönetmelikte t...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kilo verme

    Iyi aksamlar hocam hasimato hastasıyım kilo veremiyorum vermeyi de cok istiyorum sizinle görüşmek istiyorum ancak kovancılardayim bununla ilgili görüşebilir miyiz

    Doktor Cevabı:

    Dyt. Merve Tan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Haşimato hastalığı

    Hocam merhaba rahatsız ettiğim için kusura bakmayın. bir ay öncesinde bana haşimato hastalığı teşhisi konuldu şu an için ilaç tedavisi gerekmez dediler. tsh 2.476 anti tiroglobulin antikor 4.65 anti tpo 370.02 serbest t3 3.99 serbest t4 0.91 bu şekilde çıktı sonuçlarım. polislik sınavlarına...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ferit Taneri

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Memede seffak akinti

    Merhaba hocam 37 yasinda normal dogumla 3 cocuk sahibi oldum ayni zamanda hasimoto troidi hastasiyim kullandigim bir ilac yok en kucuk cocugum suan 3bucuk yasinda. 2 yil emzirdim. 2 ay once sadece 4 gun klomen kullandim (2019 da kasim ayinda 12 haftalik dusuk yasadim) catlatma ignesi vurulmamisti.5...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ferit Taneri

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Anksiyete ve goz kurulugu

    Hocam merhaba. yaklaşık 2 yıl önce rutin tiroid kontrollerim sırasında talebim dışında ana testi iştenmiş, bu da ++ çıkmıştır. ancak 1 yıl arayla tekrarlanan alt testlerde herhangi bir pozitiflik soz konuşu değildir. son zamanlarda asiri stres yasiyorum. zaman zaman goz kirulugu problemim oluyor, ha...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Metin Işık

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroit hastaligi

    Hocam annem 50 yaşında. tiroid ile ilgili kan ölçüm sonuçları şu şekildedir; t3 degeri 2.01 ( referans aralığı 2.3-4.2) t4 degeri 0.48 (referans aralığı 0.89-1.76) tsh degeri >150.00(referans aralığı 0.35-5.5) yazıyor. t3 ve t4 ölçümleri bold yazılmış yanında düşük olduğunu gösteren l harfi var....

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tiroid ultrasonu

    Kist acisindan mi tehlikeli acaba yada bezlerin az yada cok calismasiylami ilgili tsk ederim

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Fatih Keskin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid ultrasonu

    Merhaba sol lobta 4mm biyunda kistik nodul izlendi sol lob posteriorda 10×8 mm heterojen hiprrekoik yer yer kist alankar iceren semisolud modul izlendi.istmus normal kalinlikta.tiroid glandinin ekosu homojendir.her iki tirkid lobu normaldir. acaba birdaha incelemeye gerrk.varmidir esim 45 yasinda te...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Fatih Keskin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroit

    Merhaba hocam bende 15 gündür aşırı terleme var ellerim ayaklarım koltuk altım çok fazla terliyor boğazım çok sıkıştırıyor boğazdaki nabzım çok hızlı atıyor yüzüme ateş basıyor haşimato hastasıyım tiroit değerlerime bakıldı normal çıktı tiroit ultrason yapıldı nodül yok tiroidit var bu şikayetler ne...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Muaz Bayram

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hipotiroid

    Hipotiroidim var ne yaparsam yapıyım kilo veremiyorum günde tek öğün beslenip ekmeği tamamen kestim sizce doğru bir yol mu izliyorum?

    Doktor Cevabı:

    Dyt. Canberk Yaşar

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hasimato tiroidit ve hipotiroidi

    Merhaba hocam, hasimato tiroidit hastasıyım. her sabah hormon ilaci aliyorum. 1sene içinde 3defa düşük yaptım. sizce bu durum hastaligimla ilgili olabilir mi? bir de benim iyotlu tuz mu yoksa iyotsuz tuz mu kullanmam gerekir? gittigim iki doktor arasinda bu konuda fikir ayriligi var malesef. cevabın...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Mustafa İkizek

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Guatr iltihaplanması

    Hocam 10 yıldır hipotroidizm hastasiyim. geçen hafta kontrol için gittiğimde anti tpo oranım yüksek cıktı. doktor guatr iltihaplanması olduğumu ve ilacım euthyrox 50 mg den 100 mg çıkardı 3 ay sonra kontrole gideceğim. adetimde azalma oldu ve akıntı oluştu. sizce ilacın değişiminden dolayı alışma sü...

    Doktor Cevabı:

    Dr. Öğr. Üyesi Erkan Güler

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tiroid soruna

    Teşekkürler doktorbey kolay gelsin

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. İbrahim Bilen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid soruna

    Sağ tiroid lob ap boyutu 19,6mm sol tiroidap boyutu 16,2 . istmus kalınlığı 4,3. eko yapısı azalmış kaba ve hetorojendir.haşimato tiroid düşünülmekte sağ lob lateral bölümünde 7,4 ×4,9mm. sol lob posteriourunda 6×3,4 mm düzgün kontürlü hiperekojen nodüller izlenmektedir. inceleme planına giren...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. İbrahim Bilen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid bezi hastalıkları

    Merhaba hocam benim tiroid hastalığım var ilk tahlilimde t4 d2. 25 tsh 0.003 anti̇ tpo 248.3 tü bir hao kullandım bir ay sonra değerlerim t4 0.53 tsh 7.43 t3 2.46. hocam benim tiroid bezlerim hızlı mı yavaş mı? bir de bu gebe kalmaya engel oluyor mu?

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Elyesa Karaca

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x