Troid t4 sınıra yakın

  • ben rexapin 2.5 mg ilaç kullanmaya başladım 1 ay önce ve yemek yeme iştahı gelmesine rağmen kendimi tuttuğum halde 1 ayda 4 kilo aldım ve tsh t4 t3 testi yaptırdım sonuçlar ise tsh: 0.88(0.35-5.5) t4: 0.97(0. 89-1.76) t3: 3.53(2.3-4.2) t4 tsh biraz sınıra yakın geldi ama doktor durum için normal dedi ve bende akdeniz anemisi var ondan olabilirmi birde rexapine başladım

  • Doktor Cevabı:

    Merhaba çok geçmiş olsun rexapinin biraz iştah açıcı etkisi vardır her şeyden öte sizin sağlıklı beslenme alışkanlığı egzersizi hayat tarzı edinmeniz iyi olur akşam 7'den sonra bir şey yemeyiniz ekmek hamur işi pilav makarna az yiyelim sebze ağırlıklı beslenelim günde iki iki buçuk litre sıvı tüketelim basit şekerler şerbetli tatlıla, poşet içi gıdalar, şekerli gazlı içeceklerden uzak duralım hayırlı günler dilerim

    tarihinde cevapladı.

Ankara Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Kolon kanseri miyim

    Hocam teşekkür ederim içimi rahatlattınız peki dışkının çok ince ve parçalı olmasıda bu flora bozukluğundan mı olur.yoğurt yemeye devam ediyorum ama kalınlaşmadı bunu kafama takmayım mı

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ilaç dozu ayarlamasi

    Merhaba hocam, annem hashimoto tiroidi hastasi ve aynı zamanda astım hastası olduğu için hastaneye götürmek istemedik pandemi dolayısıyla. tsh değeri 0.195, t3 ve t4 normal. bu durumda ilac dozu ne olmalıdır şuan 100 mg kullanıyor. teşekkür ederim iyi çalışmalar..

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Serbest t4 yüksekliği

    Hocam merhabalar , tip 1 diyabetim 15 yıllık yaşım 20 son testlerimde serbest t4 12.6 ve 20.98 arası olması gerekirken 21.10 çıktı ve tsh değerlerim normal 0.51 ve 4.30 arası olması gerekirken 1.750 çıktı yanı bir sıkıntı yok hocam tsh değerlerinde acaba sorun nedir ön bilgi almak için yazdım şimdid...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Yusuf Aydın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • D vitamini

    300.000

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Anti tg yuksekligi

    Merhaba hocam. tahlil sonuclarım tsh: 3.870 free t4 :13.10 anti tg : 3014.00 anti tpo : 18.90 anti tg nin bu kadar yuksek olmasinin sebebi nedir bilgilendirirmisiniz ? simdiden tesekkur ederim hocam

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Boğazda acı problemi

    Merhaba hocam iyi günler ben 19 yaşında bir gencim ve bir sorunum var sanırsam yaklaşık 3 aydır devam ediyor. belli başlı yemekleri yedikten sonra boğazım acımaya başlıyor. önceleri yemek borusundun alt taraflarında acı hissediyordum şimdi adem elmasının yukarı sağ taraflarına doğru acı hissediyorum...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kolon kanseri miyim

    Hocam meraba ben 22 yaşındayım yaklaşık 5 ay önce cleocin kullandım isal oldum 3 ay falan geçmedi önemsememiştim sonra enteregormina falan kullandım isalim katıya döndü ama hala parça parça ve daha ince aradada yine isale dönüyor.ben o üç aylık süreçte cleocin t de kullandım sivilcem için aynı etken...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kortizol yüksek mi

    Merhaba hocam ben 23 yaşındayım cildimde ki akneler ve adet düzensizliği için endokrine gittim kan testi yapıldı. sonuçlarım hdl kolestrol 42, albümin 48,17, anti tpo

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • D vitamini

    Hocam bir ay önce d vitamini seviyem 9 çıktı ve doktor haftalık bir tüp kullan dedi ve 3 tüp yazdı. bu üç tüp bitti d vitamini seviyesi normale çıkmışmıdır yoksa devam etmelimiyim yada kaç tüp daha içmeliyim

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tsh yüksekliği

    1 yaşında kızım var . tsh yüksekliğinden hap kullanıyordu. 3 aydır hapı kestik. şimdiki değeri 4.152 normal mi acaba tekrardan hapa başlaması gerekir mi ?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İyot eksikliği hipotiroidi

    Hocam,merhabalar. allah razı olsun hocam çok sağ olun. idrarda iyot bakıldı sonucu 22.4 bu idrarda bakılan. sonucu 7 gün sonra filan çıktı. eksikliği kapatmak için kaç damla iyot kullanmalıyım?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Roccutane ve hipertiroidi

    2 aydır roaccutane kullanıyorum ilk ay günde 30 mg ikinci ay günde 40 mg şeklinde kullandım. hipertiroidi geçmişim var bir süre ilaç kullandım ancak uzun bir süredir kullanmıyorum ve hormonlarimada baktirmadım cildiye doktorum tiroit hormonlarima bakmadı hemogram ve kolesteol vs değerlerime bakti il...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • İyot eksikliği, hipotiroidi

    Hocam merhabalar kolay gelsin. benim 3 ay önce hafif bir şekilde hipotiroidi şikayetlerim başladı. ilk önce anlamsız bir şekilde yorgunluk halsizlik isteksizlik regl gecikmesi ve bradikardi ile belirti verdi. dahiliye'ye göründüm normalde tsh degerim 1.25 iken 3.58'e çıktığını gördük ve idrardan iyo...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid hastalığı

    Bilateral servikal zincirde büyüğü sol level 2a 29*10mm boyutunda hafif kortikol kalınlaşma gösteren multipl lenf nodu gözlenmiştir nedemek hocam yaş 25 bayan , ths değeri 0.05

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hasimato tiroid

    Merhaba anti tpo değerim tahlilerde 297 iken geçen sene bu sene 400 çıktı doktor ilaç kullanmama gerek olmadığını ve tam sınırda oldugunu söyledi ilaç kullanmam gerekir mi acaba bir de hasimato kilo aldırır mı?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x