Troid hormonu

  • Sorumu cevapladığınız için çok teşekkür ederim Ayşe Hanım iyot ağırlıklımı beslenmeliyim bir ara iyotlu tuz kullanmayı bırakmıştım o neden olmuş olabilirmi birde ferittin değerim 7.58çıkmış diğer sonuçlarım normal değerlerde yarın sağlık ocağına gidip iyotuma baktırmak istiyorum birde size sormak istedim beklemelimiyim?

  • Doktor Cevabı:

    Merhaba çok geçmiş olsun rutinde iyota bakmıyoruz hangi hastalara baktırmak lazım gebelere batırılabilir iyotu kimler de kesiyoruz zehirli guatr olanlarda iyotu azaltıyoruz diğer hastalarda iyot kesimi yapmıyoruz ferritin düşük demir tedavisi iyi olur hayırlı günler dilerim

    tarihinde cevapladı.

Ankara Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Troid biyopsi sonucum

    Öncelikle merhaba benim troidimin sol lobunda 8mm kist olduğu için biyopsi oldum ve sonuçta mikroskobi bölümünde kanamalı zeminde çok sayıda hemosiderin yüklü makrofaj yazıyor tanı bölümünde de tanısal nitelikte olmayan hemorajik kist içeriği sıvı bazlı stoloji hücre blogu yazıyor sonucumu değer...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • D vitamini seviyesi ve ilac kullanimi

    Merhaba, kan tahlilimde d vitamini seviyem 23.90 cıktı. doktorum d colefor isimli ilac verdi. bu ilaci haftada 2 defa almamı soyledi. ancak d vitamini zehirlenmesinden korkuyorum. sizce bu sekilde almaya devam edeyim mi? yoksa alternatif baska bir d vitamini mi kullanayım

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Antibiyotik tsh etkisi

    Hocam öncelikle hayırlı ramazanlar diliyorum.29 yaşında erkek bireyim. 3 gün önce tsh testim 5.27 çıkmıştı. bugün tekrardan yaptırdım test ve tsh 3.03 çıktı.t4 ise 1.11 çıktı. doktorum sorun olmadığını söyledi.benim size soracağım asıl soru şu 1. testimden sonra diş apsesi nedeniyle antibiyotik teda...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hipertiroidin hipotiroide dönüşmesi

    Ayşen hanım merhabalar. 22 yaşında kadın hastayım. bir kaç ay önce tsh değerim 0.05 çıktı. t4 2.25 idi. 5 mg thyromazol kullandım. daha sonra hap kullanmaya başlamama rağmen 0.02 ye düştü. 3 ay sonunda ölçtüğümde tsh değerim 7.62 anti tpo 133 ve anti tg 389 çıktı. t4 ve t3 değerleri normal. ultrason...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Dilde mantar gibi haritalanma

    Ayşen hanım merhaba, ben 26 yaşındayım bildiğim bir hastalığım yok. 6 aydır dilimde haritalanma ve beyazlık yaşıyorum. bu haritalanmayı kbb doktoruma gösterdim ve coğrafik dil olduğunu söyledi. stres yapma dedi. ayrıca 7 tüp kan verdim çeşitli biyokimya parametrelerine bakıldı vitamin tam kan sayımı...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tsh düşüklüğü

    Merhaba hocam. gebeliğimden beri troid ilacı kullanıyorum. şuan oğlum 15 aylık. emziriyorum. sabah uyanırken çok yorgun oluyorum. elim ayağımda uyuşukluk, sinirlilik ve unutkanlığım var. yüzüm ve elimde çok kuruluk var. en son 8 ay önce tahlil yaptırmıştım tsh 0.84 (referans 0.48–4.8) serbest t4 1.4...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Haşimato hastası mıyım? (lütfen yanıtlar mısınız?

    Merhaba dahiliye doktoru haşimato hastası gibi göründüğümü ancak endoktronolojiye gitmem gerektiğini söyledi yaşadığım şehirde endoktronoloji yok. haşimato hastası mıyım? tiroglobulin 38.55 rd: 1.15 - 35 / anti tpo 9.8 rd :0 - 9 / serbest t3 3.38 rd: 3 - 4.7 serbest t4 1.11 rd : 0.86 - 1.76 / tsh 2....

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Anti tpo , anti tg

    Merhaba doktor hanım ; ben 40 yaşında bir bayanım. tahlil yaptırdım ve ft3 2.91 , ft4 0.96 , tsh 3.369 , anti-tpo 131.4 , anti- tg 54.0 çıktı . bir doktor ilaç takibi derken , bir doktorda gerek yok diyor, daha öncede anti-tpo 75.5 çıkmıştı . acaba siz ne önerirsiniz ? yardımcı olursanız...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kolon kanseri miyim

    Hocam teşekkür ederim içimi rahatlattınız peki dışkının çok ince ve parçalı olmasıda bu flora bozukluğundan mı olur.yoğurt yemeye devam ediyorum ama kalınlaşmadı bunu kafama takmayım mı

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Ilaç dozu ayarlamasi

    Merhaba hocam, annem hashimoto tiroidi hastasi ve aynı zamanda astım hastası olduğu için hastaneye götürmek istemedik pandemi dolayısıyla. tsh değeri 0.195, t3 ve t4 normal. bu durumda ilac dozu ne olmalıdır şuan 100 mg kullanıyor. teşekkür ederim iyi çalışmalar..

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Serbest t4 yüksekliği

    Hocam merhabalar , tip 1 diyabetim 15 yıllık yaşım 20 son testlerimde serbest t4 12.6 ve 20.98 arası olması gerekirken 21.10 çıktı ve tsh değerlerim normal 0.51 ve 4.30 arası olması gerekirken 1.750 çıktı yanı bir sıkıntı yok hocam tsh değerlerinde acaba sorun nedir ön bilgi almak için yazdım şimdid...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Yusuf Aydın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid hastalığı mı

    Hocam merhabalar ben polokistik over hastasıyım sürekli lekelenme olarak adet oluyorum düzgüb olmuyorum aşırı saç dökülmeesi unutkanlık baş dönmesi kilo verememe tüylenme sorunlarım var ayrıca 1 ay önce ağız kuruluğu için hastaneye gittim hba1c 5 92 çıkmıştı doktor matofin verdi sanırım o da hormonl...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tiroid nodülü

    Hocam merhaba, 72 yaş kadın hasta. 40 yıl önce cerrahpaşa nükleerde tiroid grevesten ameliyat olmuş. ( isthmusektomi ) uzun süreli tiroid sıkıntısı olmadıgı icin dr gitmemis. 2016 yılında rastgele çekilen ultrasonda tiroidde yaygın multinodüller görülmüş. o yıldan beri yapılan kontrol ultrasonları...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hormon testi

    Hocam tsh 4.04 cikti refererans araligi 0.48_ 4.8 estradiol 10 cikti diger degelerim normal oldugu icin yazmadim hamile kalmak.istiyorum hormon testi yaotirdim boyle cikti doktorum herseyin guzel dedi ama arastiridgim bu degerlerim sorunlu galiba cevaplarinizi bekliyorum

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • T3 yüksekliği

    Merhaba hocam 7 aylık bebeğinin sağlık ocaginda ilk topuk kani alındığında sıkıntı var tekrar alınacak denildi tekrar verdik bi sıkıntı çıkmadı simdi 6 ayıkken kan verdik tsh normal sınırlarda serbest t4 normal sınırlarda ama t3 3.5-6.5 aralığında 7.10 çıktı 1 ay sonra tekrar kan verdik tsh ve t4 no...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x