Troid calismamasi

  • Merhaba benim tsh 94 cikti ilacta kullanuyordum cok duzenli degil ama kullaniyordum. Anti tpo 825 ilac dozum 175. Bu kadar yuksek olmasinin baska bi sebebi olabilirmi

  • Doktor Cevabı:

    Ilaç dozunu ayarlamak ve düzenli olarak kahvaltıdan 30 dk önce almak gerekir.

    tarihinde cevapladı.

Ankara Genel Cerrahi uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • T3 neden üst sinirlarda?

    Hocam benim tahlil sonuçlarima göre hastaliğim nedir? tsh 5.8 t4 050 t3 3.5 4.5 arasi geliyor sorum şu tsh yüksek t4 düşük ama t3 neden üst sinrlarda geliyor? eutrokx 50mg kullanmaya başladim doktora gitme sebebim çok aşiri el ayak terlemesi idi araliklarlarla tahlil yaptirdim hapi devam eder...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Murat Akın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Boğazda nodül

    Merhaba hocam.annem 50 yaşında. tiroid usg incelemesinde; sağ lob ap çağı 14 mm sol lob ap çapı 22 mm'dir. sağ lob inferiorda izoekoik içerisinde ve kenarında kabakalsifikasyon izlenen 16x12 mm boyutunda solid nodül mevcuttur. sol lob posteriorda izoekoik 40x15 mm boyutunda solid nodül mevcuttur. su...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Fikret Düşünceli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid nodülü

    Iyi günler hocam. 31 yaşında erkek hasta tsh 0,21 (0,57-5,60) ft3 3,35 (2,3-4,2) ft4 1,22 (0,88-1,72 usg troid bezi boyutları doğaldır. gland eko yapısı homojen ve doğaldır. sol lob infeiorda 5mm çaplı bir adet kistik dejenere bir adet izoekoik solid nodul izlenmiştir. hocam yukarıdaki...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Murat Akın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kabizlik ve troid

    Sa hocam hayırlı günler eşim hipotroidi hastası 2 ay önce doğum yaptı(emziriyo) normal doğum yaptı makat ta çatlağı oluştu ve aşırı kabızlık var hocam duphalac ve locafen krem kullanıyor ama kabızlık gecmedi yara da iyi olmadı bir aydır sürüyor hocam.kabızlık için ne yapmamız gerekiyor ve troid bunu...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Murat Akın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid kanserinden sonra nodul

    Merhaba hocam bugun gene ultasyon cektim aynisi yaziliyor gecende 28x5 ti ama bugunkunde 18x8 yagli hiluslari izlenen hafif kalin kortkesli ovoid foziforum bir kac lenf nodu izlendi yaziyor endokrine git diyor endokrinde yok burda kbb de ameliyat olmustum tesekkur ederim hocam

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Erkan Öztürk

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ne yapacağımızı şaşırdık

    Sayın hocam merhaba. 38 yaşında, 164 cm boyunda 53 kilodaki akrabamın tiroid usg sonucunda üç adet boyları 1 cm'den küçük solid nodül tespit edildi. ancak kan tahlilinde bütün tiroid hormonları, tsh, t3 ve t4 normal seviyede çıktı.rutin biyokimya ve hemogram da normal. sadece kolesterol seviye...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tarık Akçal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Boğazda nodül hakkında

    Değerli zamanınızı ayırarak görüşünüzü yazdığınız için teşekkür ederim. biyopsi temiz çıkarsa bu takip hangi aralıklarla hangi bölüm doktoru ile takipte olmalıyım.ilginize teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim.

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Bülent Tuğrul

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Boğazda nodül hakkında

    Hocam merhaba yaşım 59 detaylı tüm kan tahlilllerimde sadece parothormonum 99,5 çıkınca doktor boyun us tetkiki istedi. sağ lob alt pol posterirorda 12,5x7x8 mm boyutlarında belirsiz sınırlı izoekoik solid nodül izlendi takibi önerilir. diğer yazılanların hepsi normal yazıyor kısaca yazayım(her iki...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Bülent Tuğrul

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid kanserinden sonra nodul

    Hocam merhaba 1 sene once tiroid kanseri ile total tiroidektomi ameliyati oldum atom aldim sonrasi boyunda level 2 de buyugu 28x5 boyutunda yagli hilusli kalin korteksli birkac adet lenf nodu izlendi yaziyor doktor baya buyuktur dedi ama iyi huyludur bi ara gel biyopsi yapariz sizce endiselenecek bi...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Erkan Öztürk

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hocam ulrason sonucunda kötü birşey varmı

    Boyun us tiroid bezi boyutlari artmistir (52-54 mmdir)ve konturlari normaldir. bez parankim ekojenitesi normaldir. her iki lobda çok sayida kistik ve solid noduller mevcuttur.sagda en büyügü 11,5 mm ve solda en büyügü 8 mm çaplidir. her iki parotis ve submandibuler bezlerin boyutlari ve parankim...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Bülent Tuğrul

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Troid nodülü ve hashimato

    Hocam merhaba.benim annem troit ca hastası.şuan kontrol altında. bende de yaklaşık takip edilen nodüller mevcut.aynı zamanda hashimatho olduğu söylendi.son utrason sonucum şu şekilde yorumlarsanız sevinirim. sağ lob 14*18*41 mm boyutlarında, sol lob 16*14*41 boyutlarındadır.istmus 3,8 mm kalınlığın...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Murat Akın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hipertiroid

    Dun kan tahlili yaptirdim ve tsh 0.00 cikti referans degeri 0.38-5.33. ve serbest t3 degerim 1.35 referans degeri ise 0.54-1.12 ve b12 degerim 110 referans degeri 140-541 arasiymis doktora yarin gostericem hipertiroid hastasi miyim sizce? bu arada 22 yasindayim tamamen gecer mi ilerde?

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Gürkan Avcı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Troid kanseri

    Hocam merhaba, benim 6 yıldır takip edilen 7x7 mm düzensiz sınırlı bir nödülüm var. nodülün boyutu ve şekli 6 yıldır değişmedi. ilk ortaya çıktığında iiab sonucu bening gelmişti. geçenlerde tekrar yaptırdım malignite şüpheli geldi. aynı biyopsi preparatlarını alarak ankara'da bir merkezde tekrar inc...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Murat Akın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid ameliyatı sonrası patoloji raporu

    Hocam mrb eşim total tiroid ameliyatı oldu ve atom tedavisi almadı patoloji sonucunu beklemeliyiz dediler bu sonuca göre izlememiz geren yol nedir hocam yardımcı olur musunuz patoloji sonucu yorumlar mısınız histopatolojik tani: tiroid, bilateral total tiroidektomi: papiller tiroid karsinomu, kla...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Murat Akın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Surrenal bezde kalinlasma

    Hocam cok tesekkur ederim ameliyat icin alinan tetkiklerde kan sonuclari normal ama idrar alinmadi o sonuclarda ure 16.4 cikti ayriyetten istenecek tetkikler nelerdir 24 temmuzda endokrinden sira aldim isim geregi once gidemeyecem guvenlik gorevlisiyim ve aklima takildi gidene kadar yardimci olursan...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Murat Akın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x