Total ve direkt bilirubin yükselmesi

  • İzzet hocam merhaba. Rutin romatoloji kontrolüne gittim kan verdim sadece (sonucu bir dahaki randevuya göstereceğim) bağ doku hastalığı tanısı ile plaquenil alıyorum günde 1 . Kafama takılan total bilirubin 2,66 (ref 0,3-1,2) direkt bilirubin 0,46 (ref 0-0,2) olması. Diğer değerler alt,AST vs hepsi normal Aralıklarda. İlaca bağlı olarak artmış olabilir mi yüksek bir değer mi , böyle olunca ne oluyor doktora gitmeme çok var yardımcı olursanız çok sevinirim. Sevgiler saygılar hocam.

  • Doktor Cevabı:

    Sadece bilirübin yüksekliğinin plaquenil ile ilişkisi olduğunu sanmıyorum pek. değerler hafif yüksek ama bir hepatoloji veya gastroenteroloji uzmanına bir gözükün

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Parankim ekojitesi

    Parankim ekojeniteleri hocam selamlar 22 yaşındayım erkeğim tansiyon yüksekliği nedeniyle kardiyolağa gittim kan tahlillerim efor testim holter sonuçları hepsi normal kan değerlerimde üre:26 kreatinin 1.02 ama diltizem 90mg günde bir doz kullanmamı istedi ve kardiyoloğum böbrek kontrolü istedi ve n...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lokalize skleroderma

    Merhaba.23 yaşındayım. benim 2 yıl önce karın bölgemde ve kollarımda hipopigmentepapüller oluştu. dermatoloji uzmanı emin olamadı ve biyopsi alındı. biyopsi sonucu bulgular öncelikle morfea tanisini düşündürmektedir. klinikopatolojik korleasyon önerilir. şeklindeydi. son zamanlarda tüm vücudumda iğn...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Anti nükleer antikor

    Hocam merhaba eklem ağrılarım var hemogram biyokimya bütün sonuclarım normal. anti nükleer ana test sonucum 1:100 +. 1:320++ 1:1000+++ 1:3200++++ değerlerimdeki sıkıntı nedir. bulunduğum şehirde 1 romatoloji doktoru mevcut şu an covidden dolayı hasta kabulu yok sorumu cevaplarsanız sevinirim iyi ça...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Romatizma ve lenf nodu

    Merhaba hocam 2 yıl önce seronegatif romatait artrit teşhisi koyuldu kısa süre kortizonlu ilaç kullandım daha sonra diğer ilaçlardan kullandım ve bıraktım. sağ yüzük parmağımda şişlik meydana geldi 5 yıl önce başlayan ağrı zamanla şişti ve çok ağrılı bir hal aldı. bulunduğum il de romotoloji olmadığ...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ahmet Mesut Onat

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lupus tedavisi

    2007 den beri bağ dokusu rahatsızlığım var. ağrılarım çoğalınca mr çekildim. radişokarpal, tüm interkarpal ve 1. metakarpofalengial eklemlerde yaygın efüzyon izlenen olguda karpal kemiklerde kemik iliği ödemi ile birlikte marjinal zonlarda erozyonlar saptanmıştır. bulguların romatolojik patoloji ve...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Romatolojik mi

    Hocam merhabalar, ben asistan doktorum. 50 yaşında isveçte yaşayan yengem var. yengemin mayıs sonundan itibaren başlayan ateş,yaygın kas ağrısı, hafif öksürük, sabah hareket etmekte zorlanma ve gövde de ekstremitelerde olmak üzere kaşıntılı papüler tarzda döküntü şeklinde şikayetleri vardı. bu azala...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Endoskobi biyopsi sonucu

    Kesitlerin incelenmesinde mide antrumuna ait mukoza ve yüzeyel submukoza görüldü . buradaki guddeler sayıca az, hafif düzensiz olup arada bağ dokusu artışı , kronik iltihap hücreleri izlendi. h.plori izlenmedi. nonspesifik kronik gastrit. hocam biliyorum sizin alanınız değil ama sizin görüşünüz her...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. İsmail Nurhan Artel

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gece uykudan uyandıran ishal (ara ara)

    Hayri hocam merhaba,ben bağ doku hastasıyım.plaquenil kullanıyorum.3-4 aydır (ama ara ara oluyor) bazen uykudan uyandıran ishal oluyor bazen kahvaltıdan sonra oluyor bazen akşam yemeğinden sonra. işin garibi ertesi günü tuvalete çıktığımda kabız olmuşum gibi keçi pisliği şeklinde de çıkabiliyor.her...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sjogren testler temiz ama akciger tutulum olmus belki karın zarda tutuk ne...

    Size daha once yazdım hocam.1,5yıldır şikayetlerim var.sonunda akciğerimi de tutmuş bu nalet ne ise:(( .gögus dr ilac baslamak istedi ama romatolog benim için gereken testler temiz ilac baslayamam diyor..nefes alamıyorum.gogus dr kuruluk var diyor.tomo yaptı nefes test diffuzyon test...tomo: her iki...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Biyopsi sonucu

    Hocam biyopsi sonucu makroskopi 0.2mm çapında doku parçası 1/y mikroskopi kesitlerin incelenmesinde mide antrumuna ait mukoza ve yüzeyel submukoza görüldü. burada ki guddeler sayıca az , hafif düzensiz olup arada bağ dokusu artışı , kronik iltihap hücreleri izlendi. hpylori gözükmedi. mikr...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zülfikar Polat

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Böbrek parankim eko grade 1

    Hocam merhaba benim için yapılan üriner usg'de,böbrekler renal parankim eko yapıları grade 1 düzeyindedir diyor. diğer bulgular normal tanımlanmış. bu bir sorun mudur? bir de idrar tahlilimde small bilurubin ve sonuç kısmında candida yazıyor. yorumlarsanız cok sevinirim. (38 yaşında erkek,check...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sjögren kasları tutar mı

    Hocam 2016 dan beri sjögren hastasıyım. bu hastalık boyun kaslarımı diz kaslarımı tutar mı? şöyleki boynumda düzleşme ve fıtık var lakin en ufak bir durumda cereyanda v.s kasılıp kitleniyorum. birde bikaç sene önce sol dizimde bugünde sağ dizim oluşan bir durum var. sanki diz kapağımı tutuan kas...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ahmet Mesut Onat

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Bobrek ultrasonu

    Hocam kolay gelsin her iki böbrek parankim ekosunda grade 1 nefropati lehine artış ultrason checpunda yazio hocam üre32 kreatinin 0,68 gfr de 125 hocam ne yapılması gerekir dahiliye doktoru nefrolojiye gitmene gerek yok 3 ay sonra tekrar ultrason çektir dedi kan da ve idrarda sorun yok dedi özelden...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Anti sm bağ doku hastalığı

    İzzet hocam merhaba.size daha önceden de birçok soru sormuştum yanıtlarınız için çok teşekkür ederim.ben bağ doku hastasıyım 2 yıldır oldu tanı alalı,plaquenil ve naprosyn kullanıyorum.sormak istediğim romatoloğum geçen yılki tahlillerimi yeniledi ; bende lupus varlığından şüpheleniyor (ama ana nega...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Şjögen hastalığı

    Merhabalar ben sjögren hastasıyım ilk öğrendiğimde kortizon ve siroz ilacı verilmişti daha sonra sadece siroz ilacı kullanmaya devam ettim doktorum bir hafta önce tekrar kortizon başladı acaba covid için risk grubuna mı giriyorum eğer riskli bir durum yoksa mesaime geri dönmek istiyorum aile hekimim...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Tolga Enver Yücetürk

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x