Total bilirubin yüksekliği, gaz, huzursuzluk, mide veya kalp kasılmaları.

  • Merhabalar Hayri hocam, Birkaç ay önce sürekli gaz, vücudun farklı kas gruplarında yanmalar, çarpıntı gibi şikayetlerle başta sizin önerinizle Gastroenterolojiye başvurdum. Kan, troid, tüm batın ultrasonografi ve fizik muayeneleri sonucunda doktorum Gastroskopiye gerek duymadığını yakınmalarımın psikolojik olduğunu söyleyip bir hap reçete etti. Ancak Total Bilirubin hem o an yapılan tetkikte hem de aylar önce dahiliye doktoru tarafından yapılan tetkikte yüksek çıktı. İkisi de önemli olmadığını söylediler, son dönemlerde sürekli tek gaita'da 2 farklı ton görüyorum, açık kahverengi ve kahverengi karışmış durumda Total bilirubinin etkisi var mıdır bu durumda? Veya neden sürekli yüksek olur? Bir diğer husus ise gaz şikayetlerim devam ediyor, içimi huzursuz ediyor, yemek yemeye başladığım an huzursuz oluyorum, yemek bittikten sonra gaz dışında pek problem olmuyor. Gün içerisinde lavaboya çıkmazsam huzursuz oluyorum. Her şeyden önemlisi ise bazen karnımda bir şey kasılıyor (mide veya kalp gerçekten ayırt edemiyorum) saniyelik nefesim kesiliyor bilinç oynuyor bu da korkutuyor. Sizce ne yapmam gerekiyor? Yeniden fikirlerinize ihtiyacım var. Bu arada gastroenterelog tarafından reçete edilen hapı yüksek oranda bağımlılık yapıyor diye kullanmadım. Teşekkürler.

  • Doktor Cevabı:

    Bilirubin karaciğerde sentezlenip barsağa dökülen bir madde,direk ve indirek olmak üzere iki ayrı formu var;indirek olanı yağda diğeri suda erir,suda eriyen formu safra yolu ile dışkı ile atılır(sterkobilinojen) ve idrarla atılır(ürobilinojen) yani dışkının rengini ve idrarın rengini direk bilirubin verir.direk bilirubin safra ile tıkanıklık nedeniyle barsağa dökülmez ise dışkı açık beyazımsı çıkar,bunun dışında total bilirubin yüksekliği dışkı renginde değişikliğe neden olmaz.sizin bilirubin değerleriniz nedir? bana gönderebilir misin? diğer testlerin nasıl ? ultrasonun normal çıkması iyi. tarif ettiğin yemek öncesi ve sonrası belirtiler herhangi bir hastalık kliniği ile uyumlu olmadığı için hekim arkadaş endoskopik tetkik istememiş olabilir.verilen ilacı da yazabilir misin? tekrar düşünelim,olur mu?

    tarihinde cevapladı.
  • Bilirubin (Total,direkt), her biri (sonuç) 0.90 mg/dL (referans) 0 - 0.8 Bilirubin (Total,direkt), her biri (sonuç) 0.24 mg/dL (referans) 0.0 - 0.2 TSH 1.33 mIU/mL 0.34 - 5.60 Yukarıdaki bilirubinler farklı zamanlarda ölçülmüştür. Yazılan ilaç Tranko-Buskas 1x1 hocam. Bundan önceki dönemde Dahiliye uzmanı tarafından yapılan kan tetkiklerinde de B12 eksikliği görülmüştü. O da; Vitamin B12 (sonuç) 106 pg/ml (referans) 126.5 - 505 Benexol kullanımından sonra B12 toparladı. Ancak bu karın içi huzursuzluk anormal mide-bağırsak hareketleri, gelen gaz sesleri, bağırsakta başlayan anormal hareketleri sonrası muhtemelen gazın oraya inişi sonrası vücudun anormal bir şey varmış gibi tepkiler vermesi geçmiyor hocam. Örneğin bağırsağa gaz geçerken gelen gaz hissi ve sesiyle birlikte vücudumda soğuk bir şeyler salgılanıyor uykulu olsam bile enerjim bi anda fulleniyor diriliyorum, vücudum ısınıyor, sanki tehlikeli bir durumla karşı karşıyaymışım gibi oluyor. Çok enteresan.. Gaita rengi de belirttiğim gibi nadiren çok koyu, bazen açık, çoğu zaman tek gaitada 2-3 farklı ton oluyor. Görüşlerinize ve yönlendirmelerinize ihtiyacım var hocam. Teşekkürler.

  • Doktor Cevabı:

    Sanki sen kendini biraz fazla dinliyormuşsun gibi geliyor bana,normal sağlıklı insan kendi organlarının çalıştığını hissetmez,barsakların fazla ses çıkarsın boşver sana bir zararı olmaz ki,çok olursa yellenirsin olur biter,dışkı rengi yenilen gıdalara bağlı olarak değişkenlik gösterebilir.bana öyle geliyor ki aklın barsaklarında ve dışkı renginde,bunlardan uzaklaşman lazım: bu ya psikiyatrisin vereceği ilaçlarla olur veya kendine kafanla karnın arasındaki ilişkiyi kesecek bir meşgüliyet(occupation) bulmakla olabilir,buna tıpta occupational therapy deniyor,sonuçların normal ,no panic please!

    tarihinde cevapladı.
  • Çok teşekkür ediyorum Hayri bey. Ben de bazen sizin söylediğiniz gibi düşünüyordum ancak kendi düşünceme siz kadar güvenmiyorum. Son olarak sizlere şu konuyu da danışmak istiyorum müsaadenizle. Anne tarafımda hemen herkes kalp hastası. Bende de küçük yaşta sol bacağımda venöz yetersizlik gelişip çok ciddi boyutlara ulaşmıştı ameliyat oldum. Geçen hafta kardiyolojiye çarpıntı şikayetiyle başvurduğumda eko'da mitral kapakta çok küçük bir kaçak olduğu ancak şimdilik önemsiz olduğu ve çarpıntıya sebep olmayacağı söylendi. O gün yapılan efor testinden itibaren her efor sarf ettiğimde şöyle bir şikayetim oluşuyor; baş dönmesi, sersemlik, huzursuzluk ve aniden sanki yıllarca yemek yememişçesine acıkma. Bu şikayetlere yönelik herhangi bir yere görünmem gerekir mi?

  • Doktor Cevabı:

    Ailendeki genetik kalp hastalığının adını biliyorsan genetik test yaptırtabilirsin,sende de varmı veya ilerde çıkacak mı diye?başka birşey diyemiyeceğim.

    tarihinde cevapladı.
  • Teşekkürler değerli hocam


Konya Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Miğde agrisi mi sizce?

    Hocam benim bir kaç aydır migdemde ağrı var göbek düşmesi diyolar bazen ama karnımın etrafında çok ağrı oluyo hazımsızlık ve şişkinlik oluyo bagirsaklarimdan sesler geliyo arada olunca karnımı biraz rahatlıyorum ama devam ediyor kalbim sanki göbeğinde atıyor gorebiluruom neden bu sorunlar vardır siz...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Halil Özgüç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Prolaktin yüksekliği

    Doktor bey merhaba , yaklaşık iki aydır dostinex kullanıyorum. bugün prolaktin bakıldı ve sonucum 0.4 çıktı. bu değer referansa göre normalin altında görülüyor.sorularim ; degerin düşük cikmasi gebeliğe engel midir? ilacı birakmali miyim?

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Ahmet Suphi Toprak

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Yağ dokusu

    Kas grupları homojen görüntülenmiştir büyümüş lenf bezi izlenmemiştir diyor doktor bey,normal mi acaba bu

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Doğum kontrol

    Merhaba hocam, adet düzensizliğim için adetimin ilk gününden beri doğum kontrol kullanmaya başladım fakat 1 hafta dolmasına rağmen adetim hala bitmedi az da olsa devam ediyor içtiğim hapın yan etkisi olabilir mi?

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Ceren Gölbaşı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Öksürük şikayeti

    Hocam teşekkür ederim öncelikle cevabınız için. bu testler astim teşhisi için yapılıyor değil mi? 10 gündür fludalt (50/250) ve airpass kullanıyorum bir değişiklik yok açıkcası. annemde alerjik astım var. 1 kardeşimde de alerji var. kurumumuza covid aşısı 1 ay içinde gelecek, ben 4 ay önce covid geç...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Gürkan Ertuğrul

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hiv kapma riskim var mı yardım lütfen

    Hocam merhaba günlerdir aklıma kurcalayan bir sorum var cevaplayabilirsebiz çok sevinirim. bikaç gün önce sağlık ocağına kan tahlili in gittim. hemşire kan alınacak damarı bulmak için damarıma parmaklarıyla dokundu(gördüğüm kadarıyla damarıma dokunduğumda herhangi bir kan izi yoktu kan falan yoktu)....

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Turan Uçkun

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Gebelik durumum

    Merhaba hocam 5+4 günlük hamileyim ilk doktor kontrolünde bebeğin kesesi göründü 2 hafta sonra kalp atışını duyarsınız kontrole gelin dedi fakat cinsel birliktelik hakkında bişey demedi cinsel ilişki bebeğe zarar verir mi şuanda lütfen yardımcı olur musunuz? birde ağır kaldırmak bebeğe zarar verirmi...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Kemal Hükmen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hocam lütfen sorumu cevaplayın

    Ofnol s kortizon varmı ek olarak onu kullanabilir miyim.

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Melis Palamar

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Doğum kontrol hapı

    Hocam merhaba doğum kontrol hapları beta hcg değerini etkiler mi? idrarda ve kanda hepsinde negatif çıktı ancak doğum kontrol hapı kullanıyorum etkiler mi merak ediyorum. teşekkür ederim..

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Kemal Hükmen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Cinsel yolla bulaşan hastalık

    Geçmeyecek bir şey değil ama değil mi ?

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Ünal Eren

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hiv bulaşma riski var mıdır

    Hocam merhaba günlerdir aklıma kurcalayan bir sorum var cevaplayabilirsebiz çok sevinirim. bikaç gün önce sağlık ocağına kan tahlili in gittim. hemşire kan alınacak damarı bulmak için damarıma parmaklarıyla dokundu(gördüğüm kadarıyla ellimde kan falan yoktu). daha sonra kan alınacak yeri pamukla dez...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ali Nejat Eğilmez

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Şüpheli temasım

    Hocam testi devlette acilde yaptırdım eğitim ve araştırma hastanesinde doktor sonucun daha çıkmadığını eve gidip e nabızdan bakabileceğimi söyledi.sonuç negatif ben bu testlere güvenebilir miyim ? testi haydarpaşa numune hastanesinde yaptıdım hocam.ve kolumdan kan çıktı onu silmiştim tuvalette artık...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Paşa Göktaş

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • 178.gün elisa testi yeterli mi

    Merhaba hocam şüpheli cinsel ilişkiden sonra 82. gün sonra elisa testi yaptırdım negatif çıktı sonra 178.gün yaptırdım o da negatif çıktı birdaha yaptırmama gerek var mı ??

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Paşa Göktaş

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Mide ağrisi siyah ishal

    Hocam merhaba gastroenterit kolit teşhisi koyuldu ishal oldum siyah ishali ilaçlarla geçirdim ilk başta dışkıda kan pozitifti ishal kesildi tekrar kontrole gittim gaita da kan negatife döndü tahlillerim normale döndü test dışkısı da siyahdi fakat hala siyah diski ve kötü kokan diski devam ediyor...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Halil Genç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tomografi sonucu

    Hocam merhaba, aşağıdaki sonuç hakkında bilgilendirme yapabilir misiniz? her iki akciğer apikal kesimlerde sekel fibroatelektatik değişiklikler-plevroparankimal çekintiler izlenmektedir. apikoposterior segment medial kesimlerde bilateral bül formasyonları dikkati çekmiş olup en büyüğü solda ve...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Fuat Erel

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x