Topuk kanı

  • Hocam tekrar merhabalar. 16.11.2011 tarihinde doğan çocuğumdan alınan topuk kanı sonucu ile ilgili olarak 05.12.2011 tarihinde TSH değerinib yüksekliği ile ilgili olarak (11.07) değerli önerilerinize başvurmuştuk. Sizin de öneriniz doğrultusunda çocuğum 1 aylık olduğunda yani bugün tekrar kan tahlili yaptırdık. TSH değeri bu defa 5,74 çıktı. Referans değeri, 0,35-5,5. Ayrıca sağlık ocağında vermiş olduğumuz 2. topuk kanı ile ilgili olarak da sonucun normal değerler de olduğu söylendi. Bundan sonra yapamamız gereken bir şey var mı? Şimdiden teşekkür ederim.

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Kistik fibrozis şüphesi

    Merhaba hocam 3 yaşında bir kızım var ve kistik fibrozisten şüpheleniyorum kızım 12.5 kilo ama yemek hiç yemiyor neredeyse teri tuzlu geliyor bana sadece alın kısmından alıyorum tuz tadı ve kakası yağlı geliyor hocam bana klozetin yüzeyinde yağ tabakası oluşuyor burnu sürekli tıkalı açmama rağmen he...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Bulent Karadag

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Yeni doğan tsh yüksekliği, serbest t4 düşüklüğü

    Hocam iyi günler, çocuğum 39. hafta 3600 gr erkek olarak 22 ekim 2021 de dünyaya geldi. topuk kanında tsh 12.5 çıktı, daha sonra 5 kasım da damardan alınan kanda tsh 25, serbest t4 0.77 ( hastane normal aralık 0.65-2.2), ultrason normal, anti-tpo normal aralıkta. daha sonra 10 kasım da yapılan tekra...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Fatma Özgüç Çömlek

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Aci̇l bi̇oti̇ni̇daz bi̇lgi̇lendi̇ri̇lmesi̇

    Hocam merhabalar, oğlum sezeryan ile 11 gün önce doğdu alınan ilk topuk kanında biotinidaz değeri aktivitesi 50.1 çıkmış bu normal midir 2. topuk kanı aldılar ve gönderdiler 2 gündür elim ayağım titriyor çok endişeliyim eşim ile herhangi bir akrabalık bağım bulunmamaktadır, normal aktivite değeri ka...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Keskin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kistik fibroz hastalığı hakkında

    Merhaba mehmet bey, bebeğimin topuk kanı sonucunda kistik fibroz degeri ilk teste 107 ikinci teste 70 cikmisti ter testi yaptirdik onun sonucu da negatif olarak cikti. eşimle aramizda hiç bir akrabalık bağı yok. şuan 2 yaşında hic bir saglık sorunu yok su ana kadar hasta olup ilac bile kullanmadik....

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Ali Ergün

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Uzamis sarilik

    Uzamis sarilik iyi günler hocam 28 günlük bebeğim de topuk kanı 9.4 olarak cikti bazi testler yapildi serbest t4 1.45 tsh2.81 direkt coombs testi negatif idrar testimiz de temiz cikti bu sonuclar bir sorun cikarir mi ?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Aziz Polat

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Uzamis sarilik

    Iyi günler hocam 28 günlük bebeğim de topuk kanı 9.4 olarak cikti bazi testler yapildi serbest t4 1.45 tsh2.81 direkt coombs testi negatif idrar testimiz de temiz cikti bu sonuclar bir sorun cikarir mi ?

    Doktor Cevabı:

    Dr. Öğr. Üyesi Esra Kezer

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kistik fibrozis

    Merhaba hocam 4.5 yaşında bir kızım var 2020 yılı şubat ayında cildinde özellikle kafa bölgesi alın kısmı saç diplerine yakın bölgelerde bir tuz tadı geliyor dudağımla öptüğümde dudaklarımda tuz tadını hissediyorum.bebekken topuk kanı verdik ama bir sorun çıkmadı.bu yaşına kadar öyle ciddi geçirdiği...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Duran Canatan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kistik fibrozis

    Merhaba hocam 4.5 yaşında bir kızım var 2020 yılı şubat ayında cildinde özellikle kafa bölgesi alın kısmı saç diplerine yakın bölgelerde bir tuz tadı geliyor dudağımla öptüğümde dudaklarımda tuz tadını hissediyorum.bebekken topuk kanı verdik ama bir sorun çıkmadı.bu yaşına kadar öyle ciddi geçirdiğ...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Bulent Karadag

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Fenilketonüri tekrarlarmı

    Mehmet bey merhabalar. size birsey danışmak istiyorum benim bebeğim hipoplastik sol kalp olarak dünyaya geldi ve çeşitli ameliyatlar oldu. halada yogun bakımda ilk topuk kanı alındığında bizi aramadılar ikinci topuk kanından 3 ay sonra bizi arayıp fkü yüksek çıkmış denildi çocuğumuz aldığı tedaviler...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Ali Ergün

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Fenilanin değeri

    Hocam öncelikle hayırlı günler.kızım bir aylık ve kistik fibroz ilk topuk kanı tahlilinde 113 ikinci kez topuk kanı aldılar ve kistik fibroz değeri 280 çıktı ama hastaneye yaptırdığımız da sodyum değeri 180 olmuştu.şuan sodyum değeri normal.kızımın sizce kistik fibroz hastası olasılığı var mı saygıl...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Keskin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Biotinidaz eksikligi

    Merhaba. dogumdan sonra 3. gun alinan topuk kani incelemesinde biotinidaz 44 ciktigi icin supheli bulunmus ve 8. gun tekrar topuk kani alinmisti. bu deger de 54 ciktigi icin beslenme ve metabolizma klinigine sevk edildik ve orada damardan alinan kanda biotinidaz yuzdesi %31.67, biotinidaz aktivitesi...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Keskin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Vitamin als kas

    İyi günler hocam. 23 yaşında erkeğim 2,5 aydır süren sağ el basparmak avucici segirmesi var parmağımı hareket ettirecek düzeyde.1 2 defa 1 hafta kadar ara veriyor sonra yine başlıyor basparmagimi kullanacak işler yapınca daha sık oluyor . sol bacagimda 2 haftadır çabuk uyuşma,kramp hissi, karıncalan...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hasan Akdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Çocuk endokrinolojisi

    Merhaba hocam,22 günlük erkek bebeğimiz var.dogumdan 5 gün sonra sağlık ocağından topuk kanı alındı.bobrek(fia17ohp 19.92 sonucu cikti) üstü bezleri için çocuk endokrinolojisine sevki istendi.kendi çocuk dr.elin üzerinden numune alıp tekrar tahlil yaptı.ve bunun sonucunda 31.892 olarak çıktı.yorum...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Fatma Özgüç Çömlek

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Boy uzaması

    Hocam merhaba 16 yaşıma girdim inşaat metresi ile boyum 170 çıkıyo eczanede 176 yani boyumun hangisi doğru tam bilmiyorum annem 160 babam 178 abim 186 dayılarım dedelerim uzun sizce kaç cm daha uzarım kilo 80 spor falan da yapıyorum

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Lütfi Akgün

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Biotinidaz eksikliği

    Hocam merhaba, 4 haftalık oglumuzun ilk gün topuk kanı biotinidaz: 39.86 , 7nci gün 56.25 çıktı ve sağlık ocağı tarafından bilgilendirilerek ilimiz şehir hastanesi metabolizma hastalıkları'na yönlendirildik ve test için kan alındı. i̇lk gidisimizde elimizde topuk kanı sonuçları olmadığından ilaç baş...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Keskin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör




.
x