Topuk kanı tsh yüksekliği

  • değerli hocam şu an ailece ne kadar moral bozukluğu yaşadığımızı anlatamam, 21 mart 2012 de bir kız çocuğum dünyaya geldi, özel hastanede aynı gün topuk kanı aldılar, daha sonra 5. gün sağlık ocağında tekrar topuk kanı aldılar, 10 gün sonra sağlık ocağından bizi arayarak tsh değerinin 25 yüksek çıktığını söylediler, tekrar topuk kanı verdik şu an beklemedeyiz, bebeğimiz 3500 gram doğdu, 14 günde 800 gr aldı, ara ara ıkınıyor kakasını yapmaya çalışıyor gibi ama yapamıyor, yaptığı zaman kakasında herhangi bir katılık görünmüyor, son 1-2 gündür huzursuz iyi uyuyamıyor, her haraketini olumsuz yorumlamaya başladık, kızımın hasta olma ihtimali nedir bizi aydınlatırsanırız çok mutlu olurum, koluy gelsin

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Yeni doğan tsh yüksekliği, serbest t4 düşüklüğü

    Hocam iyi günler, çocuğum 39. hafta 3600 gr erkek olarak 22 ekim 2021 de dünyaya geldi. topuk kanında tsh 12.5 çıktı, daha sonra 5 kasım da damardan alınan kanda tsh 25, serbest t4 0.77 ( hastane normal aralık 0.65-2.2), ultrason normal, anti-tpo normal aralıkta. daha sonra 10 kasım da yapılan tekra...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Fatma Özgüç Çömlek

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Yenidoğan bebeğimde tsh yüksekliği

    Dr bey merhaba. 6 ocak 2021 de sezaryan doğum yaptım. bebeğim 5 gün yenidoğanda yattı enfeksiyondan dolayı daha sonra ayın 12 sinde tsh bakılmış ve 9.3 çıkmış sonuç bu değer beni korkuttu bir hafta sonra ayın 18 sinde tekrar tsh ve serbest t4 değerine bakıldı tsh:3.3 ft4:1.5 çıktı sonuç nasıl ve tes...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Yenidoğan tsh yüksekliği

    Hocam merhaba. 16 kasım 2020 de doğan kız bebeğime tsh değeri yüksek dendi.5. gün topuktan alınan kanda 5.64 dendi sonra özel bir hastanede 11. gün elinden alınan kanda tsh labrotuvar değer aralığı (0.7-11) iken 18,43 ; serbest t4 değer araligi (0.89-2.2) iken 1.52 cikti. ultrason sağ lob 12*8*8 mm...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tsh yüksekliği

    Hocam merhaba benim 27 günlük kız bebeğim var . sağlık ocağında topuk kanı alındı tsh yüksek çıktı denildi tekrar topuk kanı aldilar ve tekrar yüksek çıktı denildi ve sonuçları sorduğumda söylemediler . direk ped. endo. yönlendirdiler . birde raporunda tanı olarak tsh yazıyor sadece . hamilelikte...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Yeni doğan tsh yüksekliği

    Merhabalar hocam yeni doğan erkek bebeğimin 1. topuk kanı tsh değeri 10.32 2 hafta tekrar çağırdılar topuk kanı tsh değeri 5.50 endokrin dr götürmemi söylediler götürdüm elinden kan ile yapılan tsh ölçümünde tsh 9.91 serbest t4 1.01 levotiron ilaç verdi günde yarım doz kullan 1 ay sonra bakalım d...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tsh yüksekliği

    Hocam kolay gelsin; yeni doğan çocuğumda 7 günlükken yapılan testlerde; st4:1.5/ tsh:14.54 çıktı , 13 günlükken yapılan ikinci testte; st4:1.3 tsh; 18.80 çıktı. doktorumuz haftaya bir test daha yapıp karar vereceğini söyledi. bu test sonucu zeka gelişimine engel mi, geç kalma ihtimalini düşünerek ço...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Keskin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tsh yüksekliği

    Mrba kızım 40 günlükken topuk kanı testinden arandık ertesi gün kü testte tsh 8.17 st4 0.86 st3 3.67 çıktı normalmidir ?

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Sebahat Yılmaz Ağladıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Topuk kanı troid yüksekliği

    Hocam bebeğim 10 gün yenidoğan yoğun bakımda kaldı hastanede yapılan tahlillerde normal çıkan tsh 13. gün alınan topuk kanında yüksek çıkmış 21.gün tekrar alındı topuktan biri 8 diğeri 13 geldi 22. gün hastanede tekrar yaptırdım ikinci topuk kanından sonra sonuç 2,22 sonuçlardaki bu dengesizlik nedi...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Peyami Cinaz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Yenidoğan tsh yüksekliği

    Merhaba. bir erkek bebeğimiz dünyaya geldi. i̇lk topuk kanı tahlilinde tsh değeri 10.00 ikincisinde 21.00 çıktı. sonrasında ise kan tahlili yaptırdık tsh değeri 150.00 çıktı ve t4 değeri ise 7.9 çıktı. bunun üzerine doktor derhal euthyrox ilaç tedavisi başlattı. bebeğimiz şu an 37 günlük. ultrasonda...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ayşın Uçkun Kitapçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Yenidoğan tiroid yüksekliği

    Sayın hocam 15 günlük bir kız bebeğim var. doğumundan 6 gün sonra aile sağlığı merkezinde topuk kanı aldılar. bize dönüp tiroid hormonunun yüksek çıktığını testi tekrarlamak gerektiğini söylediler. biz çocuk doktoruna götürüp damardan kan aldırdık. sonuçlar tsh 6,457 free t3 4,54...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tsh ft4 test sonuçları.

    Hocam iyi günler. 23.09.2016 tarihinde bir erkek çocuğumuz dünyaya geldi. doğduktan 6 gün sonra topuk kanı alındı. biz bu süreçte sarılığı uzadığı için uzayan sarılık testleri yaptırdık özel bir hastanede(16.gününde). idrar kültürü bakteri üremedi ve negatif. ft4 :1,7 tsh : 2,15 çıktı. yani s...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Topuk kani

    Sayin hocam tekrar rahatsız ediyorum . lütfen kusuruma bakmayin... 30 haziran 2016 da sezeryan ile 37+3 doğum yaptim. bebegime kanda bakilan tsh değeri 11, 2. tsh değeri 22 cikti ve doğum yaptigim hastane bizi endokrine sevk etti. marmara üniversitesi endokrin bölümünde yapilan t3,t4 anti tpo ve a...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ebru Kolsal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tsh yüksekliği

    Mrblar hocam. 23 martta doğum yaptım doğumundan sonraki 5. günde topuktan alınan kanda tsh oranının yüksek olduğunu değerin 5.63 olup tekrarlanması gerektiğini söylediler. bebeğim 12 günlükken testi tekrarladık değerimiz 7.69 a yükselmiş serbest t4 değeride 1.19. şuan sarılıkta atlatmaya çalışıyoruz...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tsh yüksekliği

    Mrblar hocam. 23 martta doğum yaptım doğumundan sonraki 5. günde topuktan alınan kanda tsh oranının yüksek olduğunu değerin 5.63 olup tekrarlanması gerektiğini söylediler. bebeğim 12 günlükken testi tekrarladık değerimiz 7.69 a yükselmiş. i̇lk bebeğim ve internette okuduğum şeylerden dolayı çok endi...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Keskin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hipertroid

    Bir aylık bebeğimizde yapılan kan testi sonucu serbest t4: 1.26 , tsh: 7.07 çıktı. ama daha ince alınan topuk kanı değerleri normal sınırlar içerisindeydi.tsh değerinin referans aralığı 0.9 ile 6.5 diye verilmiş .

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör




.
x