Topuk kan test sonucunda değerler yüksek çıktı

  • Doktor bey hayırlı günler. kızım 1 haftalıkken topuktan kan verdik ve 18 günlükken sonuçlar için bizi arayarak rakamsal bilgi vermeden değerlerin yüksek çıktığını söylediler ve aynı gün yine topuktan kan verdik. ikinci testte normal çıkma ihtimali var mı ve de yine anormal sonuç çıkarsa hala erken teşhis aşamasına mıyız hafta ve gün olarak acaba.endişeliyiz. çok sağolun

  • Doktor Cevabı:

    Merhaba, testin tekrarlanması doğru olandır. aynı sonuç çıkar ise gerekenler yapılacaktır. test zaman zaman yanlış çıkablir bu nedenle tekrarlanması doğrudur.

    tarihinde cevapladı.
Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Kistik fibroz

    Hocam hayırlı akşamlar bizim bebeğimizin ilk topuk kan testinde kistik fibrosiz çık 106.72 ile ikinci topuk kanı istendi ve sonuç 83.63 ile bizi hastaneye ter testine yolladılar testinde ne yazıkki çok yüksek çıktı 147 çıktı ikinci test istediler ve 145 çıktı ve bizi hastaneye yatırdilar tabi bu sür...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Mahya Sultan Tosun

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kah degeri

    Merhaba hocam 12.05.20 de çocuğum doğdu topuk kanında kah değeri yüksek çıktı 2 haziran da test sonucumuz 17 hidro yüksek çıktı denildi tekrar test yaptırdık 4 temmuzda sonucu çıktı 17 hidroksiprogestan :35 acth 37 ( normal değer

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Keskin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Yenidoğan bebek tiroid (tsh) yüksekliği

    Merhabalar hocam bebeğimizin topuk kanında tsh88 olduğundan bizi aradılar. tekrar test ettik +100 ve sonra araştırma hastanesinde baktık 1000 sonucu çıktı. bebeğimiz şuan 15 günlük, ve ilaç yazıldı. 1-yeni doğanlarda bunun geçici olacağını düşünüp ilacı kullanmamak gibi bir yola gidilebilir mi?...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ayşın Uçkun Kitapçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kistik fibroz

    Merhaba, 2. yapılan topuk kanı sonucumuzda kisrik fibroz 176 çıkmış. tekrar test için kan alındı. bebekte bununla ilgili belirtiler nelerdir? 176 yüksek bir değer midir? hasta olma riski yüksek mi? teşekkürler

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Duran Canatan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kistik fibrozis

    9 günlük bebeğimden alınan topuk kanında kistik fibrozis yüksek çıktı 118 değer. tekrar topuk kanı istediler verdik ve sonucu bekliyorum diğer çocuklarımda böyle bir rahatsızlık olmadı 118 çokmu yüksek bir değer 60 ve altı olmalıymış 2.değer normal gelme oranı kaçtır lütfen beni bilgilendirirmisini...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Bulent Karadag

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Yenidoğan ikiz bebek tsh değerleri

    Hocam merhaba, 1 kasım 2013 günü 37 haftalık olarak bir erkek bir kız olmak üzere sezaryen ile ikiz bebeklerim erkek dogum 3020 gr şuan 3800 gr kız dogim 2680 gr şuan 3400 gr agirligindalar. suana kadar sadece anne sütü ile beslenme yapıldı. doğumda ve 5 gün topuk kanları alındı 17. gün sağlık ocağ...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Fatih Gürbüz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tsh yüksekliği

    Merhabalar hocam; 26 eylül 2013 tarihinde bir kız çoçuğumuz dünyaya geldi.doğumdan sonra 6. gününde yapılan kan tahlilinde tsh yüksek çıktı.değerler şöyledir. t3 4.12 ul/ml , t4 2.28 ul/ml ve tsh 16.93 ulu/ ml sonuçları alında. 8. günüde sağlık ocağında yapılan topuk kanı testinde tsh yüksek çı...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Keskin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bebişimiz tiroit sorunu..

    Merhaba fatih hocam 2 agustos tarihinde dünyalar tatlısı kız çocuğumuz dünyaya geldi..sezeryan ile dogum gerçekleşti.hastaneden alınan topuk kanı tsh degeri 6,7 idi, dogduktan 4 gün sonra yine alındı, 6,6 çıktı, (herşey bize göre normal iken) son alınan tarihten itibaren 10 gün sonra 36,20 çıktı.....

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Fatih Gürbüz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Yeni doğanda tsh yüksekliği

    Mrb lar hocam benim oğlum 13 günlük doğumunun 5inci günü sağlık ocağında topuk kanı alındı. bugün bizi aradılar tsh değerlerinin yüksek olduğunu ve tekrar tsh değerlerine baktırmamızı istediler. bugün yapılan tahlil sonucu 12,85 çıktı. topuktan alınan kan da ise 24,12 çıkmış aile hekimimiz bizi çocu...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Keskin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tg yüksekliği

    Hocam 21.03.2012 tarihinde kızım oldu, 5 gününde sağlık ocağında topuk kanı aldılar, tekrar çağırarak tsh:25 t4 ve t3 normal çıktı dediler ve ikinci kez kan aldılar, ben kızımı bir gün sonra 14 günlükken özel hastaneye götürdüm orada tsh:22,3 t4 serbest:0,87 refarans: 0,61-1,8 çıktı, hemen endokrin...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Iyi günler 28 temmuz 2011 doğumlu kızımın ilk topuktan kan alındığı zaman t

    Iyi günler 28 temmuz 2011 doğumlu kızımın ilk topuktan kan alındığı zaman troid değeri yüksek dendi ve test tekrarlandı.biz de kızım 18 günlükken başka bi sağlık kuruluşunda test yaptırdık değerler t4 free 1,12(referans 0,61-2,32) tsh 8,21(0,35-11) çıkmıştı. size o zamanda soru sormuşum 15 gün sonra...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Keskin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Benim 40 günlük bir oğlum var ve dün sağlık ocağından arayıp topuk kanı tes

    Benim 40 günlük bir oğlum var ve dün sağlık ocağından arayıp topuk kanı testinde değerlerin yüksek çıktığı söylendi. tekrar topuk kanı verdk ama bizi acil devlet hastanesine yolladılar orda test sonuçları; serbest (t4 1,29), (tsh 13,44) (serbest t3 4,52) çıktı.. tedavi için geç mi kaldık? ve bu son...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Erdem Gönüllü

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Sayın hocam, kızımızın 1. ve 5. gününde alınan topuk kanı değerlerinin norm

    Sayın hocam, kızımızın 1. ve 5. gününde alınan topuk kanı değerlerinin normal olduğu ancak topuktan kan alındığı zaman sarılık varsa bu değerlerin doğruyu yan sıtmayabileceği söylendi. 5. günde doktor sarılık gözlemledi. yapılan test sonucunda sarılık değeri 11,8 çıktı. 55. gündeki tiroid değerleri...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Mrb.hocam.06.12.2008 dogumlu oglumun alınan topuk kanında t4 ile tsh değeri

    Mrb.hocam.06.12.2008 dogumlu oglumun alınan topuk kanında t4 ile tsh değeri biraz yüksek çıktı.21.gün başlayarak 2 hafta levetron ilacını (1/4) oranında kullandık.sonra tahlil sonuçları normal çıktı.3 hafta ilacı bıraktıktan sonra tahlili yine normal çıktı.1 ay sonraki tahlili yine normal çıktı.daha...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Abdullah Bereket

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Mrb hocam.kocaelide ikamet etmekteyiz ve ilimizde 2 tane kadın doğum ve çoc

    Mrb hocam.kocaelide ikamet etmekteyiz ve ilimizde 2 tane kadın doğum ve çocuk hastanesi var...bebeğimiz şu an 1 aylık.25 günlükken yaptırdığımız hormon testinde serbest t4 değeri 0,781 ve tsh değeri 7,21 çıkmıştı..doktorumuz bizi derhal daha teçhizatlı diğer hastaneye sevketti.4 gün sonra orada yapı...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. İsmail Hikmet Seyman

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör




.
x