Koronavirüs (COVID-19) ile ilgili bilgilenmek için Sağlık Bakanlığı ve Türk Tabipler Birliği sitelerini ziyaret edin.

Toksit olmayan guatr ın tedavisi varmıdır hocam

  • hocam eşim 23 yaşında kan tahlillerinde toksit olamayn guatr yazıyor bu tehlikelimidir tedavısı varmıdır hocam şimdididen teşekkürler.

  • Doktor Cevabı:

    Nodul yoksa önemli değil varsa takib etmek gerekir .

    tarihinde cevapladı.
  • tiroid glandı heterojen iç yapıda olup parankim konturlarında lobüle görünüm mevcuttur, sağ lobta boyut artıştışı mevcutr. gland komşuluğunda milimetrik boyutlu birkaç adet lenf nodu izlenmektedir. parankim içerisinde ince ekojen saptalar ve septalara sekonder psodönolülasyon nodül fonksiynu izlnmktedr. bulgulr troidid ile uymlu olark değrlndrilmştr. rdus kontrplnde parankim vaskülerizasyonu belrgn artmstr diyor hocam. 5 aylıkta çocuğumuz var hocam eşime ve çocuguma bi zararı bulunurmu neyapmak lazım hocam yardmcı olursanz sevinirim. kolay gelsin...

  • Doktor Cevabı:

    Hormon seviyeleri normal ise takib yeterlidir

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Genel Cerrahi uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Zehirli guatr

    Günde 2 hocam

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tuğbay Tuğ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Subklinik hipertroidi

    Hocam tekrardan merhaba ile baktı nodül yok biraz büyük gibi demişti.bugunde sintigrafi sonucu çıktı sintigrafi sonucu;troid bezi boyutları artmıştır. troid bezinde sol lobda belirgin olmak üzere diffüz radyofarmasötekik tutulum artışı izlenmiştir. yorum: hiperfonksiyone tiroid bezi. hocam bu sonu...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Yusuf Aydın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Zehirli guatr

    Merhabalar hocam ben 3 buçuk aylık hamileyim bir buçuk aylıkken zehirli guatr olduggumu oggrendim propcily ilacına başlattı doktorum geçen hafta tekrar doğum doktorum tiroid hormonlarimi görmek istedi test yaptı sonuclarini bana attı serbest ts3 4,98 serbestts1,81 tsh 0,005 çıktı sizce bu değerler n...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tuğbay Tuğ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Folik asit ve hasimeto

    Hocam merhabalar. malum virusten dolayi hastahanelere gidemiyoruz. yeni olan hamileligim var. size birsey sormak istedim. bende hasimeto baslangici var . ekim 2019 da ki sonuclarim. antitroglobin 260 ( 115 normal deger ) anti tpo 278 ( 60 a kadar normal deger ) suan bir ilac kullanmıyorum. dr ger...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Subklinik hipertroidi

    Yusuf hocam hayırlı günler hocam sorum babam 58 yaşında bu son 1 aydır bağzı şikayetleri vardı. sıcağa intölerans bunalım, kilo verme (4kg) iştah bir dönem yoktu o dönem ama şimdi iştahı iyi. 80 kilo boyu 172 halsizlik gece bunalmaları terlemeleri uyku problemleri vardı.ilk olarak genel cerrah bölüm...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Yusuf Aydın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hipotroidi ve iğneli epilasyon

    Merabalar.bana 6 yıl önce hipotroidi tanısı konuldu.levotiron 50 mg kullanıyorum.annemde de olduğu için çok önemsemedik.doktor tarafından da hiçbir bilgilendirme yapılmadı hastalık hakkında.erkek tipi kıllanmam yoktu.taki yüzüme ağda yaptırana kadar.şimdi yüz bölgemde bariz kıllanmalar var.iğneli ep...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hasimato nedir?

    Çok teşekkür ederim. sağlıklı günler.

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Yusuf Aydın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tsh düşük 8 hafta gebelik var daha önce böyle sıkıntı yoktu

    Hocam iy günler 8 haftalık hamileyim tsh 0,083 t4 1,07 propycil başladım sabah 2 akşam 2 bebeğe zararı olur mu konuyla ilgili bana dönüş yağabilirmisiniz ve talasemi taşıyıcısıyım

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ayşe Nur İzol Torun

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sonuç gösterme

    Troid hastalığım yok ilaç kullanmıyorum. teşekkür ederim

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tuğbay Tuğ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Sonuç gösterme

    Merhaba hocam ben 22haftalık gebeyim tsh:0.573 serbest t4 :0.57 serbest t3:2.76 anti tg:0.001 antitpo:0.9 sonuçlarım böyle normalmi acaba

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tuğbay Tuğ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hashımoto ve ılac

    Iyı günler hashımoto hastasıyım trıroıd değerim 7tsh st4 19 ıdı 75 aldım ve tsh 2 ye düştü fakat başka bı doktor 50lıklık ılac almamı soyluyor bı başkası 75 lık sızce ne yapmalıyım su an 50lık aldım 10gundur bılmıyorum herhalde yukselmıs olması gerek sızce ne yapmalıyım saygı ve sevgiler .serbest t4...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ayşe Nur İzol Torun

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Milimetrik kalsifikasyon bulunan hipoekoik nodül ve

    Hocam iyi günler.bir sorum olacaktı.cevaplandırırsanız çok mutlu olurum.50 yaşında 99 kilodayım.tiroid yönünden kontrole gittiğimde: kan değerlerimde hocam: tsh 0,861 µ/ml n(0,27 - 4,2) vitamin b-12 516 pg/ml n(191 - 663) tiroid us her iki tiroid lobu ve isthm...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Adnan Bulut

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Alt ast seviyesi

    Merhaba doktor hanim antidepresan kullandigim icin kan testi yaptirmak istedim ve alt:122 ast: 96 cikti. diger degerler temizdi ultrasonda hafif heterojen tiroidit cikti ama hormonlarim normaldi. tahlilden 5 gun once agir bir fitness antremani yaptigim icin 15 gun dinlenip sonra tekrar tahlil yaptir...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ayşe Nur İzol Torun

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hasimato nedir?

    Tsh değerleri, üç ay içinde sırayla, 9-6.7-5 çıkan 10 yaşında kızımın anti m anti tpo değerleri 205 çıkmıştır. bu durumda ömür boyu ilac kullanacak,hasimato tiroidi, diyen çocuk doktorumuz bize bir endokrinoloji ye gitmemizi önermiştir. beslenme düzenlemesi ile bu hastalık tedavileri edilemezmi? ne...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Yusuf Aydın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Graves varlıgı tsh

    Hocam 1 sene önce tesadüfen guatr ve nodül varlığı tespit edilmis olup endokrin e gittigimde ultrason sonucu her iki tiroid lobunda ve isthmusta büyüğü sag lob latralde yaklaşık 1.5 cm icerisinde kistik açıklıklar içeren multpl noduler dikkati çelmiştir.(mng) boyun yumusak dokuları tabidir cevresel...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Sadi Kerem Okutur

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x